BANSHEE: Bensheeho chytry dotaz: "Jak by se zachoval pan prezident, kdyby vznikla jina situace?" Bensheeho chytra odpoved: "Zachoval by se jako blbec!"
Nevim, uz delsi dobu si te moc nevazim pres to, ze tve intelektualni schopnosti jsou nadprumerne, ale toto uz je tak trochu za hranici zdraveho rozumu, nemyslis?
A k memu stylu: Byl jsem rozrusen... preci jen se v te dobe hodne zmenilo.
A k "soliterske hre" - myslim, ze dovolit senatorum sepsat stiznost k ustavnimu soudu a dostat se do situace, ze z tebe "proti tve vuli" novinari a eurohujeri vytahnou podminky, na ktere bez boje pristoupi, je jiste zajimava strategie hlavy statu, ktera si zaslouzi pozornost, ale hodnotit to slovy: "povazuji za vaznou vec"? To se mi zda zbytecne dramaticke.
Ja osobne jsem velmi nemile prekvapen praci naseho ustavniho soudu - nejprve vydali rozhodnuti, ktere nebylo jednoznacne, coz prezident kritizoval a diky cemuz mohlo dojit a doslo k druhe ustavni stiznosti. A po druhem rozsudku se sef ustavniho soudu nechal slyset, ze tu smlouvu stejne neposuzovali jako celek, presto, ze po tom prezident volal, protoze by to bylo prilis casove nakladne - a zde se tazi: co tizi ustavni soud, ze musi resit casovou narocnost? Jedine politicky rozmer cele zalezitosti.
Cili, selhani ustavniho soudu, to je to, co tizi me.