• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    KCHARI: tam kde se dotýkají nalepit nějaký dorazový těsnění, nejlíp nějakou bublinu a trochu tužší, ne silikon, ten nezabrání úplně vzájemným pohybům dveří a futer... něco jako je ten "D profil" nebo "P profil".. to by mohlo pomoct, aby ti nedrnčely dveře ve futrech... No a jinak zkontrolovat, jestli nejsou ty dveře nějaký vícedílný, že by drnčely jednotlivý ty díly o sebe navzájem, to by pak bylo trochu složitější, asi bys to musel nějak zaklížit, aby to bylo jako z jednoho kusu....
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    mel by nekdo nejakej napad jak odhlucnit dvere? mam v pokoji dubovy dvere a ty hrozne rezonujou a je skrz ne vsechno slyset... tak by se hodila naka rada na odstraneni tydle veci :)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    :(

    ale stejne neverim, ze takovy soft neexistuje. zeptam se googla, az budu mit nekdy volne odpoledne... :)
    NEXT
    NEXT --- ---
    ZUZU: ja som to tak pred 6 rokmi robil. z pasok, ale to je v principe to iste. a pouzil som na to soft "gramofile". tomu si podhodil jeden .wav, on ti identifikoval medzery a podla toho nastrihal na jednotlive tracky. opat do .wav. a tie uz si hodil do mp3 encoderu. najlepsie "lame" s jednym z tych default presetov.

    http://www.opensourcepartners.nl/~costar/gramofile/
    je tych 6-7 rokov nevyvijany a v principe je to linuxovy sw, hoc maju aj windowsovu binarku. ale klikatelne ani inak prijemne to nebude.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    OTZ: no to se mi prave nelibi. delat to takhle rucne je dost zrani casu. neverim tomu, ze na to nejakej jednoduchej soft (i za cenu minimalni konfigurace) neexistuje....
    proste abych zmacknul play na gramofonu a rec na kompu, za pul hodiny se vratil, kliknul priblizne tolikrat, kolik je tam pisnicek, opsal jejich seznam, kliknul na ok a prisel za dalsich dvacet minut a adresar s albem z vinylu v mp3 by byl na svete.
    nonic. jsem fantasta a snilek :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    ZUZU: Co vim, tak krome toho pojemovavani ti to zvladne skoro kazdej soft..treba Goldwave, esli mas Nero tak u nej je WaveEdit a podobne..prvni to nahraj, pak zredukuj sum (nejlepsi to bude asi podle vzorku sumu), podle potreby zmasteruj ekvalizerem nebo pridej volume, pak to rozstrihej a uloz. Pojmenovat to budes muset asi rucne:)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ZUZU: jo tak tohle s tim usb MATT uz jsem vygoogloval. pry se to tvari jako externi zvukovka.

    takze ted me zajima tip na nejakej easy-to-use soft na delani mp3 z nahranyho vinylu/kazety. predstavuju si to takhle:

    1) nahraju do toho programu celou desku jako jeden dlouhej wav
    2) tam bud oznacim kde je jakej track, pripadne to podle mezer pozna samo
    3) zadam nazvy tracku a autora a nazev celyho alba
    4) a ono mi to pak automaticky vyrobi vycistene, otagovane a hezky pojmenovane mp3 jednotlivych tracku.

    a to vse s minimem ukonu v mezifazich. (hlavne faze 2 a 3 - jasne muzu dycky kus oznacit, ctrl+x, ctrl+n, ctrl+v, ctrl+s v soundforgi, pak otevrit v mp3tageru a rucne tam dopsat nazev alba, autora a nazev tracku a takhle to opakovat u kazdyho tracku zvlast, ale to bych se zblaznil :)
    MATT
    MATT --- ---
    ZUZU: imho to digitalizuje uz ten gramofon, protoze usb nema prostredky na prenos analog audio signalu

    s tema softama nevim, na tagovani se mi osvedcil http://www.mp3tag.de/en/
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    psal jsem to do kluybu o grabovani, ale mozna ze i tady mi poradite - mate nekdo zkusenosti s usb gramofony? (a konkretne s ps-lx300usb)


    ucel: digitalizace starych vinylu, bez naroku na vysokou kvalitu, prevazne mluvene slovo atd... proste ne zadny hifi


    co je to usb-audio? digitalizuje to ten gramofon, nebo az pocitac?


    a software?
    k vyse uvedenemu modelu je dodavan soundforge LE, ale to je imho dost nevhodny a slozity na ovladani pro dany ucel - digitalizace vinylu :
    nemate tip na nejaky _jednoduchy_ program, ktery by hromadny nahravani vinylu do mp3 usnadnil: prace s id3 tagy, odsumeni... ale aby to bylo co nejjednodussi - treba: nahraju si celou stranu desky, zadam co je to za desku (autor/nazev), mysi oznacim kde zacinaj jaky pisnicky, a jak se jmenujou, a ono mi to pak vyexportuje x hezky pojmenovanejch a otagovanejch empetrojek s odstranenym sumenim... idealne takovy ovladani, aby to zvladli i moji rodice.... :) urcite takovejchle programu existujou miliardy, ale nez je zacnu vsechny testovat, tak bych rad nejaky tipy...
    nejakej jednoduchej wizzard proste no.
    BAGRIX
    BAGRIX --- ---
    volala mi ted nase domovnice ... ze prej byl u ni pan Pesak, co bydli pode mnou, a ze jestli mi muze rict, at nehraju doma hokej s kamaradama, ze nemuze spat ... nevim presne, jak to pan Pesak myslel, ale mam dojem, ze to mozna bude souviset s tim, ze mi ve ctvrtek prisly ty Heca a Harman/Kardon :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    nezajímal by někoho takovej oldskool tapedeck aiwa m700?funkční, akorát jsem tam kdysi místo jedný prasklý gumičky dal gumičku od šprcky a od tý doby to hraje trochu zpomaleně :)
    leží mi doma k ničemu, ale myslim že to má s píš sběratelskou hodnotu.Ani k tomu nemůžu najít nic na netu.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    mam je tak 2-3 tydny doma a jsou skvely, nebo apon me se zdaji skvely..posun od ne uplne spany hifi veze je velkej..na muj domaci poslech proste parada.mel jsem tak z aukra asi za 3kkc.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Chyba 404: Stránka nebyla nalezena

    Přejít na hlavní stranu Aukro nebo vyzkoušejte následující možnosti.
    ALESH
    ALESH --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No nevim, s temahle Music 130 je to na Hi-Fi imho slabsi. K pocitaci nebo do zkusebny ke zpevum bych do toho sel, ale do obyvaku je to blbost. Sam se koukam po nejakym cool lampáči ke gramci, ale asi si ho budu muset postavit (aneb 20k za to nedam a levnejsi jsou vetsinou sunty :o)

    I kdyz ted je na aukru za 15k jeden peknej edgar, ale toho jsem jeste neslysel hrat.
    MATT
    MATT --- ---
    ALESH: jo ja kdybyc h nevydrazil tri dny predtim nakej technics tak jdu presne do tohodle...
    KOTWA
    KOTWA --- ---
    ALESH: no to je ovsem bomba... to by skoro za zkousku stalo :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    KOTWA: hmhm mno asi to tak stejne dopadne.. ted smrdim korunou, ale Q1/2009 bych mel dostat poradnou financni injekci tak se stavim v nakym hi-fi shopu na poslech :] jezis to bude penez...
    KOTWA
    KOTWA --- ---
    ty mb quart budou asi lepsi, ale taky tezko rict... chtelo by to urcite kazdy repro slyset v kombinaci s nejakym zesilovacem, ke kterymu potom budou pripojeny, zvlast kdyz uz jsou starsi..... myslim ze takhle bez poslechu se da koupit treba cd prehravac, gramofon nebo tuner, ale beden bych se bal :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam