• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARI: Značka Evolve je prý legendární reklamacemi... kamarád pracoval v Alfě a kladl mi na srdce - ruce pryč.
    Žena má tyhle (od Vánoc) a zní fajn - http://avmania.e15.cz/genius-sp-hf1255a-test-aktivnich-reproduktoru recenze uživatelů mají taky výborné.
    MARI
    MARI --- ---
    VOZKA: na ty jsem taky už někde koukala, ale v eshopech (na alze tuším) si lidi stěžovali, že po pár dnech odešel jeden reprák nebo že začal jeden drnčet apod. tak nevím, jestli je to u každého v této ceně riziko (štestí na konkrétní kus)?
    bzučí/drnčí všechny v téhle ceně?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    CERMINEK: Rozumím že neposloucháš elektronickou hudbu, ale někteří z nás ano, a tam toho jde pod 110Hz o dost víc a ořezává se spíš na 30Hz :)
    A ono i kopák u jiných žánrů jde zpravidla pod 110 a je fajn tam ten kopající sub trochu mít (a to teď říkám jako bubeník, ne jako posluchač elektronické hudby).

    MARI: Ty Geniusy jsem myslím slyšel (ale soudím dle jejich vzhledu, číslo modelu si nepamatuju) a bylo to špatný - hrálo to jen chabej pokus o basy a vejšky, středy hrozný a celkově to mělo hrozně lacinej zvuk. O něco líp hrajou třeba tyhle: http://www.heureka.cz/?h[fraze]=evolve+blues - zázraky nečekej, ale rozhodně hrajou o třídu líp než bych za ty peníze čekal a jejich zvuk je daleko příjemnějším způsobem nedokonalej než u těch geniusů.
    MARI
    MARI --- ---
    MADCAT: vypadá to, že ne. :/
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MARI: já mám v práci u PC tyhle, ale nevím, jestli se ještě dají sehnat
    MARI
    MARI --- ---
    ahoj,
    tak jelikož se moje pc repráky rozdrnčely tak, že už se na nich nedá pomalu nic poslouchat (po utažení šroubků zvládnou aspoň jazz, z toho co poslouchám), hledám nějakou náhradu... a když už se k tomu dokopávám, tak aspoň něco, co se dá poslouchat (tedy ne úplnej shit). dá se něco takového pořídit tak za 1.000,- (±)? bohužel víc není možné dát, i tak budu měsíc dlabat k večeři rohlíky s margarínem. a když se v tom nevyznám, tak prostě nevím...
    našla jsem si zatím tyto, co myslíte?
    Genius SP-HF2.0 1800A černé dřevěné | Alza.cz
    http://www.alza.cz/genius-sp-hf2-0-1800a-cerne-drevene-d148818.htm
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    CERMINEK: k testu http://www.youtube.com/watch?v=64a0uwMS9pM poslechni aspoň první dvě minuty ;) Okolo 1:05 začíná pořádné "basovo".
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    FURYAN: A u 90% muziky to bohatě stačí... Stejně se muzika při masteru ořezává na spektrum cca 50Hz-19kHz... a mezi 50Hz a 110Hz toho moc nehraje.. tam se snad serou akorát hip-hopeři... Kdysi jsem si schválně prohnal matlabem věšinu své muziky v PC a průměrné spektrum bylo 90Hz-18,5kHz, ale tu horní hranici si přesně nepamatuji.... Taky nezapomínejte na fakt, že 110Hz je spodní hranice, kdy má signál pokles o 3dB vůči referenčnímu 1kHz. Takže to hraje i níž, ale s větším poklesem než 3dB...
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    OTZ: vzdyt to tam mas napsany - frekvenční rozsah 110 Hz – 20 kHz, basy to nehraje.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    OTZ: Kupodivu dost dobře... Ačkoliv nejzem vyznavač nahulených basů, kilowatových subwooferů apod. Mám rád vyvážený zvuk....
    Už se to rýsuje, snad mi blížící se zkoušky umožní to dopsat včas... pak postnu link
    OTZ
    OTZ --- ---
    by mě zajímalo jak to hraje basy s tím 3" reprákem:)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    CERMINEK: to by me zajimalo, hod sem potom link...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    GL_ST0RM: ještě pro jistotu - mluvím o českých páječkách ERS, zahraniční stanice ERSA jsou špičkový a zcela doporučeníhodný pro profesionální pájení.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Jen taková krátká reference...

    Dnes jsem do svého pracovního PC namontoval zvukovku ESI Maya 44 a připojil monitory Fostex PM0.3. Na tomhle PC se zvukem pracuji minimálně, převážně na něm jen muziku poslouchám, ale oboje dvoje mohu vřele doporučit. Hlavně ty monitory! Ty jsou za svou cenu hodně kvalitní a zvukově srovnatelné s mnohem dražšími kusy. během víkendu se snad dostanu k tomu to více rozepsat pro svůj blog na bandzone, tak map hodím link. :)
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    LUKAS87: co člověk to názor ... :) sám mám ERSU už mnoho let a nestěžuju si na nic. Tenkej Cu drátek jsem opravdu ještě nepřepálil, IMHO je to nemožné při 370-400°C (Cu Melting point 1084.62°C). V praci máme WELLERKY a jediné co měníme jsou hroty.

    - diskuse o pájkách není diskuse do audítka o LOW-FI, proto konec.

    KRISHNA: zvládne to každá lama :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    GL_ST0RM: fór je v tom, že ta malinká mikropáječka ti u takhle malýho drátu zaručí, že ho nepřepálíš. u toho, co odkazuješ, budeš muset štělovat teplotu hodně dolů, protože v tom hrotu se kumuluje dost velký množství tepla. navíc je to poměrně xindloidní kopie stanic Hakko jejíž jedinou výhodou je kompatabilita s vynikajícíma hrotama Hakko.

    po půl roce práce se stanicí JBC bych se asi bál někomu doporučit ke koupi jak ERS (po 15 minutách se tak zahřeje držák u pera, že se s tím pracuje nepohodlně a maj absolutně marnej výběr hrotů) tak levný Wellery...

    KRISHNA: když už levnou páječku, tak Hakko FX-888.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    GL_ST0RM: tyjo, že bych si naježil ještě malýho ježíška.. ještě bych potřeboval ale instruktáž, jak se s tim pracuje. Já jsem vyrost s trafopájkou v ruce.. :))
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    LUKAS87: 7,5W ? :-) to má být vtip?

    to uz raději čínu:
    AKCE ! Profesionální pájka WEP 936 + držák extra ! (2896286619) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/akce-profesionalni-pajka-wep-936-drzak-extra-i2896286619.html

    a nebo starsi ERSU nebo WELLERKU
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KRISHNA: budeš asi potřebovat tohle:
    MSP 8W | GES-ELECTRONICS
    http://www.ges.cz/cz/msp-8w-GES07700153.html
    a slušnou pájku (nejlíp eutektickou slitinu a nebo alespoň Sn60Pb38Cu2).
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    LUKAS87: No právě.. no na začátku to bylo přepálený jako přímo u toho pertinaxu v takovym ohybu, pak jsem to zkoušel tou trafopájkou a upálil jsem to tak o centimetr dál, pak jsem pochopil, že tim to asi nepujde a už jsem to neřešil.. Ale jako jak píšeš oškrábat lak atd.. To mi přijde fakt skoro nereálný, ten drátek je tak tenkej, že je sotva vidět a to nejsem uplně slepej, navíc u tý kmitačky už je zalitej v nějakym lepidle nebo v čem.. :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam