• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    OTZ: Jop v tom se nám rozchází terminologie :)
    Rovnou charakteristiku mají právě studiové monitory a jako referenční jsou hi-fi, nebo-li "jak to bude hrát doma" - tak se to alespoň uvádí v literatuře :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    CERMINEK: asis mě nepochopil: referenční pro skládání hudby a kritickej poslech, co mají rovnou frekv. char. a hrajou docela pravdivě. ne referenční "jak to bude hrát u někoho doma/na benzince/z autorádia"
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    OTZ: Jako referenční jsou nejlepší fakt nějaké totální sračky, kazeťák či nějaká low-end věž, možná i tohle, ale co čtu tak v rámci možností hrají, takže jako referenční to nebude asi nejlepší... Já používám in-ear sluchátka koss, která mám k metronomu - což jsou hodně sračky, nebo si to pustím na nějakém netebooku apod...
    OTZ
    OTZ --- ---
    a co nějaký starší repra, třeba tesla? k tomu ale zase potřebuješ zesilovač no. ale z těch návrhů co tady padly se mi docela zamlouvají tyhle, možná bych si je i pořídil jako druhej pár na kontrolní poslech k ref. monitorům (alesis M1 mkII - not low-end:)
    MARI
    MARI --- ---
    UMIAKI, FURYAN: recenzi jsem na ně našla celkem dobrou (jakože docela dobrej zvuk), ale na druhou stranu právě hodně těch reklamací, což je to poslední, co bych chtěla (před rokem jsem ukončila roční běhání po reklamacích s telefonem). :))
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MARI: Má je sestra a spolubydla (rok a rok a půl cca) a nikdo žádný problém neměl, ale pánům zde bych věřil, asi to bylo jen štěstí, tak radši nic.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    FURYAN: Rozpočet byl dost limitující, takže volby padla na Mayu a nejlepší monitory, na které mi zbývaly poeníze.... Nebral jsem u thomann.de jen tohle totiž :) Jinak na sluchátka mi Maya valí dokonale.. Ale taky moje sluchátka nespadají do low-end...
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    CERMINEK: J, jasny... ale stejne bych si mozna i k pc koupil nejake trosku vetsi monitory, zvlast, kdyz tam mas tu maju. To se mi zda jako zasadni nepomer.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    UMIAKI: Jop tam je slušné basovo, ale zní mi na bedýnkách poměrně slušně, není to jak naživo, ale nezní to špatně, hlavně bedýnky zachovávají dynamiku.

    Taky bych možná měl změnit své hyperacusis - spodky a výšky slyším více, než je zdrávo :)

    VOZKA: Jak jsem ale napsal, vždycky je ta spodní hranice braná proti referenčnímu kmiočtu, takže to ty basy pod 110Hz hraje, jen míň, a ekl bych že to basuje.. Když si pustím samply mé soupravy, kde mám kopák hodně nízko - jsem taky bubeník, tak to zní...

    FURYAN: Jop jazz je plnej nízkých kmitočtů, ale ten neposlouchám na pracovní mašině :)

    K těm fostexům ještě dodám, že oproti levném Creative, Geniusům a podobným počítačovým firmám, kterých jsem slyšel, viděl a opravoval nespočet, to jsou bedýnky, které jsou mnohem kvalitněji zpracované, zní, mají dynamiku, a za jejich cenu je to super poměr cena/výkon... Když bych to sroval se svým čtyřpásmem (btw: vlastní návrh), tak bych měl sakra co vytýkat, ale pro poslech hudby a základní práci se zvukem je to super...
    A ještě jedno BTW: obrovský rozdíl udělá zvuková karta - při přechodu z integrované Realtek na ESI Maya jsem jen zíral...
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Elvolve nikdy! Ruce pryc! 80% reklamaci, 100% sracek
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    CERMINEK: Mam hafo muziky pod 100Hz a to o dost. Jazz je plnej takovych frekvenci, ale tady jsme v low endu, takze mlcim :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARI: Značka Evolve je prý legendární reklamacemi... kamarád pracoval v Alfě a kladl mi na srdce - ruce pryč.
    Žena má tyhle (od Vánoc) a zní fajn - http://avmania.e15.cz/genius-sp-hf1255a-test-aktivnich-reproduktoru recenze uživatelů mají taky výborné.
    MARI
    MARI --- ---
    VOZKA: na ty jsem taky už někde koukala, ale v eshopech (na alze tuším) si lidi stěžovali, že po pár dnech odešel jeden reprák nebo že začal jeden drnčet apod. tak nevím, jestli je to u každého v této ceně riziko (štestí na konkrétní kus)?
    bzučí/drnčí všechny v téhle ceně?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    CERMINEK: Rozumím že neposloucháš elektronickou hudbu, ale někteří z nás ano, a tam toho jde pod 110Hz o dost víc a ořezává se spíš na 30Hz :)
    A ono i kopák u jiných žánrů jde zpravidla pod 110 a je fajn tam ten kopající sub trochu mít (a to teď říkám jako bubeník, ne jako posluchač elektronické hudby).

    MARI: Ty Geniusy jsem myslím slyšel (ale soudím dle jejich vzhledu, číslo modelu si nepamatuju) a bylo to špatný - hrálo to jen chabej pokus o basy a vejšky, středy hrozný a celkově to mělo hrozně lacinej zvuk. O něco líp hrajou třeba tyhle: http://www.heureka.cz/?h[fraze]=evolve+blues - zázraky nečekej, ale rozhodně hrajou o třídu líp než bych za ty peníze čekal a jejich zvuk je daleko příjemnějším způsobem nedokonalej než u těch geniusů.
    MARI
    MARI --- ---
    MADCAT: vypadá to, že ne. :/
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MARI: já mám v práci u PC tyhle, ale nevím, jestli se ještě dají sehnat
    MARI
    MARI --- ---
    ahoj,
    tak jelikož se moje pc repráky rozdrnčely tak, že už se na nich nedá pomalu nic poslouchat (po utažení šroubků zvládnou aspoň jazz, z toho co poslouchám), hledám nějakou náhradu... a když už se k tomu dokopávám, tak aspoň něco, co se dá poslouchat (tedy ne úplnej shit). dá se něco takového pořídit tak za 1.000,- (±)? bohužel víc není možné dát, i tak budu měsíc dlabat k večeři rohlíky s margarínem. a když se v tom nevyznám, tak prostě nevím...
    našla jsem si zatím tyto, co myslíte?
    Genius SP-HF2.0 1800A černé dřevěné | Alza.cz
    http://www.alza.cz/genius-sp-hf2-0-1800a-cerne-drevene-d148818.htm
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    CERMINEK: k testu http://www.youtube.com/watch?v=64a0uwMS9pM poslechni aspoň první dvě minuty ;) Okolo 1:05 začíná pořádné "basovo".
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    FURYAN: A u 90% muziky to bohatě stačí... Stejně se muzika při masteru ořezává na spektrum cca 50Hz-19kHz... a mezi 50Hz a 110Hz toho moc nehraje.. tam se snad serou akorát hip-hopeři... Kdysi jsem si schválně prohnal matlabem věšinu své muziky v PC a průměrné spektrum bylo 90Hz-18,5kHz, ale tu horní hranici si přesně nepamatuji.... Taky nezapomínejte na fakt, že 110Hz je spodní hranice, kdy má signál pokles o 3dB vůči referenčnímu 1kHz. Takže to hraje i níž, ale s větším poklesem než 3dB...
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    OTZ: vzdyt to tam mas napsany - frekvenční rozsah 110 Hz – 20 kHz, basy to nehraje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam