• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Cus, resite nekdo bezdratovy prenos audio signalu z pc do recieveru/zesilovace? Narazil jsem na zarizeni http://audioengineusa.com/Store/Audioengine-W3 pripadne low-end varianta http://dx.com/p/2-4ghz-wireless-audio-adapter-set-90590. Dik za vase zkusenosti.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    VOZKA: Super video, díky moc!
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MATT: cokoli :-) muzes najit super brko za par set a hruzu za par tisic. napr qurtzlockovyho automatickyho technicse v super stavu jsem nasel u kontaku v letnanech :-)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Oproti CD přehrávačům je to trochu OT, ale myslim že se to sem hodí. Skvělý video o D/A a A/D konverzi, bitový hloubce, zkreslení a ditheringu, podaný velice srozumitelně a s měřením na analogovým gearu.
    D/A and A/D | Digital Show and Tell (Monty Montgomery @ xiph.org) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=cIQ9IXSUzuM
    MATT
    MATT --- ---
    a co lze ocekavat od nakejch secondhand kousku do 2kkc?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MATT: pokud máš prachy, tak technics 1200/1210 (kdyz se ted zaservisuje a budes ho honit jen doma, tak mas stroj na dalsich 10 let, jaka bude situace s dilama pak tezko soudit) nebo nekteryho z jeho sourozencu, na nemecky ebayi jich je dost.
    Anebo jestli mi nevyklouzne, tak budu mit pristi tyden jeden hodne exkluzivni elac
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    DEIKSAC: Jo buď ten Sony xb920 nebo Kenwood z Plzně...
    MATT
    MATT --- ---
    a kdybych chtel gramofon, co byste mi doporucili? s tim ze vic verim svy fyzikalni intuici nez hifi netopirum ;))
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    DEIKSAC: No od něj mám ty B&W DM 610. On právě do CD přehrávačů moc nedělá :( spíš gramofony a repro.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ten cambridge audio jsme jednou meli v baliku k a sonus faber bednam, stalo to vcetne zesiku asi 1000€ nekde ve villachu a nejak zvlastni dojem to nedelalo, an to ze je to masina za v ty dobe 20k
    DELLAMORTE: no mozna si najddi na aukru, je tam clovek, kterej se tema vecma evidentne zivi a myslim, ze je brnak
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    GL_ST0RM: To je totiž naprd, že tu není nějakej velkej bazar, kde bych si to mohl okoukat a poslechnout... Ten co býval v Praze už zrušili a v Brně a okolí vím jen o jednou a tam nic moc neměli.
    Jinak uvažuju asi jen o těch prvních dvou, jen se mi do toho nechce jít naslepo...
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    DELLAMORTE: srovnáni ti asi neposkytnu, mam CA Azur 640C V2, dal sem za něj 5k se zárukou. 7k bych asi nedal :-)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Tak jsem to nějak prolízal a našel jsem následující přehrávače:
    Kenwood DP 7090 za cca 5k
    SONY CDP-XB920 QS taky za 5k
    SONY CDP-X222ES japan za 4k

nebo kdybych se rozšoupl:
    MARANTZ CD5004 za 7k5
    Cambridge Audio Azur 640C V2 za 7k

Pokud máte někdo zkušenosti s výše uvedenými modely, rád si je poslechnu. Docela mě zaujal ten Kenwood, kterej má stejný vnitřnosti jako Accuphase 65.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    HERR_FLICK: Už je mám doma a stály mě přesně 8k, s tím že prošly frekvenčním testem a až na pár škrábanců jsou jako nový, akorát ještě pod ně potrebuju stojany.
    A asi bych dal i víc, ten zvuk se mi moc líbí.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    DELLAMORTE: 610 mezi stredne drahejma regalovkama byly fakt dobry, btw za priblizne kolik je muzes mit?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    DELLAMORTE: dobrá volba! :)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    HERR_FLICK: Nakonec jsem se rozhodl, že s CD přehrávačem ještě počkám, zatím vyměním bedny za B&W, ale DM610 a ne 601, zvuk z nich se mi líbil a výkonové mi to naprosto stačí.
    Jinak díky za info, s těmi přehrávači od Sony jste mi otevřeli oči :-)
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    OTZ: mam v aute tyhle scan speaky
    Scanspeak 13M 8640 Classic
    http://www.wilmslow-audio.co.uk/scanspeak-13m-8640-classic-671-p.asp
    hrajou vytecne
    desny vlhko, prach a extremni vykyvy teplot zvladaj na jednicku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam