• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    CERMINEK, GULDUR: Děkuji za tipy. Fostex PM0.3 vypadají jako rozumná volba.

    Po pročtení různých diskusí a článků jsem zjistil, že jsem ve svých předchozích úvahách poněkud podcenil to, jakým způsobem se sluchátka připojí k PC a třeba u zmíněné Creative SB ZX se použití externího výstupu na sluchátka vyloženě nedoporučuje. U zesilovače Scythe bych se tak trochu bál, aby se nestal oním úzkým místem. Tedy spíše teď uvažuji o nějaké externí zvukovce/DAC s výstupem na sluchátka.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    PATEJL_CZ: mám jinýho Scythea - můžu říct, že to za ty prachy není úplně špatný zesík. Můj model má naštěstí korekci basů a výšek na výstupech, čímž se dá zvuk dost "vyčistit". Nevýhoda jsou akorát konektory, ale pokud trochu umíš s pájkou a trochu to pročistíš, tak je to v pohodě.

    Samozřejmě nečekej zázrak, ale rozumný regálovky se tím daj docela rozehrát..
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    PATEJL_CZ: za sebe muzu doporucit Fostex PM0.3, nestoji moc a hraji opravdu skvele... Pouzovam je i na tvorbu a michani hudby a nsprosta spokojenost.
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    Zdravím vespolek. Rád bych se poradil o výběru reproduktorů k PC. Jejich hlavní využití bude na hudbu na pozadí (převážně klasická hudba) a WebEx/Skype konference. Doposud jsem měl Genius SP-HF 350X, u kterých mne po odhlučnění PC začal iritovat jejich brum. A když už je budu měnit, tak bych rád trochu upgradoval i kvalitu.

    Ocením trochu lepší podání vážné hudby, ale zase nepočítám s tím, že bych je pouštěl nějak zvlášť nahlas (naopak kvůli konferencím nepotřebuji, abych bych slyšet i za okny). Na kvalitní poslech si plánuji pořídit sluchátka (uvažuji o HD 600 nebo AKG K 701, teď mám HD 215). Právě kvůli sluchátkům potřebuji vyřešit další problém – výstup na stůl, který reproduktory po připojení sluchátek automaticky vypne.

    Uvažoval jsem zatím o těchto možnostech:

    - zvuková karta s kabelovým ovladačem/výstupem na stůl (https://www.alza.cz/creative-sound-blaster-zx-d382674.htm) s nějakými aktivními reproduktory, které by nebručely;

    - reproduktory Bose Companion 20 s vlastním kabelovým ovladačem/výstupem (http://www.czc.cz/bose-companion-20/102892/produkt), ale tady mám jednak dojem, že se trochu zbytečně platí za značku a navíc si nejsem jist, jak by to šlo dohromady se sluchátky;

    - mini-zesilovač Scythe Kama Bay AMP Kro (http://www.czc.cz/scythe-sda-1100-kama-bay-amp-kro/68382/produkt) na stůl + pasivní reproduktory (např. TANNOY Mercury V1).

    Docela se mi zamlouvá ta poslední možnost. Je mi jasné, že ten zesilovač není žádný zázrak, ale výkonem by mi určitě stačil. Spíše jde o to, jestli to nemá nějaký jiný zásadní háček a navíc se ve výběru pasivních reproduktorů neorientuji. Co se týká cenové relace, když se vejdu do těch cca 7k, budu rád a pokud by bylo nějaké levnější rozumné řešení, vadit mi to určitě také nebude.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    banánek zamaká, některý můžou mít problém s pevností v konektoru kor treba kdyz ti tu a tma hrozi ze do pristroje strcis a treba nemas dost dlouhy draty
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MARTIK: Jop, vyrobit banánek tak, aby měl dlouhodobě špičkovej kontakt ve zdířce do zesilovače je drahý a náročný. ten šroubovací kontakt na lanko je prkotina, tam neni moc co podělat.
    Osobně bych raději volil vidličku. Ty nakamichi jsou mimochodem fakt pěkný.

    Ale počkej, jestli k tomu někdo nenapíše ještě něco, já s těmahle věcma tak moc nepracuju.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    LUKAS87: ok, asi vyzkouším tu variantu: banánek, do něj zašroubovanej drát. Tam by neměl být problém se zapojením, ne? Jako že jak píšeš, nejsem netopýr. Stačí mi pouze, aby to hrálo :)
    Pak zmiňuješ: ono udělat banánek tak, aby měl dlouhodobě dobrej kontakt, vůbec není sranda.
    Tím myslíš to, jak je vyrobenej samotný banánek tak, jak ho koupím, nebo tím myslíš to, jak do něj ten můj kabel kvalitně zašroubuju?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MARTIK: Už to chápu - trochu si pomůžeme správnou terminologií (pardon, deformace):
    milión drátku (na kabelu) = lanko,
    něco takového je pak skutečně banánek.
    Banánky a vidličky se montují buď tak, že se do nich šroubkem upevní lanko, a nebo se na lanko pájí. Pájení je IMHO lepší (menší přechodový odpor spoje).
    Banánky mají jednu výhodu - jde to rychle zapojit, když už na kabelu jsou. Vidličky jdou trochu pomaleji, ale kontakt je lepší (ono udělat banánek tak, aby měl dlouhodobě dobrej kontakt, vůbec není sranda). Noa lanko přímo našroubované na svorkovnici je zase nejpřímější cestou. Já bych se osobně rozhodoval mezi pájenou vidličkou nepo přímým kontaktem, dle toho jak rozumně jsou vyřešený terminály na zesilovači; vyjma situace, kdy bych potřeboval výstupy často přepojovat, pak jsou jasně výhodnější vidličky (a nejvýhodnější banánky za cenu rizika mírně horšího kontaktu).
    Pokud nejsi netopejr se zlatejma ušima, rozdíl pravděpodobně nepoznáš.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    MARTIK: a ještě místo banánu lze použít vydličky :)


    výhody? Nevýhody?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    LUKAS87: ano a ty kabely do nich zapojuji tak, že odšroubuji ten držák na vstupu, milión drátku na kabelu zatočím do sebe, vsunu pod držák, zašroubuji. Pak je ještě možnost na kabel nějak namontovat něco takového co mi umožní kabel do zesáku zapojit jednoduše zasunutím do konektoru, který nemusím nijak šroubovat.
    A já se ptám, jestli to tak opravdu funguje, jak složité je předělat kabel na tuto variantu a zda to má nějaké nevýhody (zvukové, jiné).
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MARTIK: Ty vstupy vpravo jsou výstupy na repráky.
    Zbytek dotazu jsem nepochopil.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    prosím vás, jak předělám kabely z těch milion drátku na banánky? Maj ty banány nějaké nevýhody?

    a teda dle tohoto obrázku, sednou ty banány do těch vstupů vpravo?

    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    Ahoj. Chtěl bych si pořídit celou sestavu - gramofon (ideálně Technics s automatikou), zesilovač a repro, nejlíp z druhé ruky. To se dá koupit ledaskde, máte ale někdo tip na poctivej obchod/bazar? Ideálně v Pze.
    Mám rád Phono, ale tam mají malou nabídku... anebo mám tipy na Hifi-klub Brno, ale to je daleko a nechci to posílat poštou. Díky
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    BORG: s novou jehlou jsi na stavu nového výrobku
    BORG
    BORG --- ---
    SAMGARR: Dekuji za radu :) A ma nejaky valny smysl vymenit pouze tu vlozku a ne celou hlavicku?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SAMGARR: ehm...levnejsi Ortofon nebo Shure...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    BORG: podle googlu bude mit standardni pulpalcove uchyceni prenostky, takze nejaka lepsi Ortofon nebo Shure prenosku sluzbu udela.
    BORG
    BORG --- ---
    Dobré poledne všem. Chtěl bych se poradit, mám starej gramofon TECHNICS SL-BD20D a občas si na něm pouštím muziku. V rámci přenosky u takhle starého gramce, má smysl (případně jestli celou nebo jaké části) kupovat nové/zachovalejší? Dá se to vůbec ještě někde sehnat? Díky moc za radu.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj, mám doma CD player Technics SL-PG480A a jelikož se v těch Technicsových hračkách tolik nevyznám tak tápu.. Chci k tomu dokoupit zbylé komponenty (Receiver, ekvalizér, gramo), aby to bylo všechno ze stejné série. Co vlastně mám hledat?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Nenajde se někdo v okolí Brna (Vyškova) kdo by uměl a měl chuť mrknout na nějaký tapedeck od Sony a "hifi"věž od kdovíčeho (JVC)? Není to pro mě, kamoš poptává, asi pro rodiče... Ten tapedeck má problém s jednou mechanikou a věž je celá nějak v rozkladu, jim je to líto vyhodit :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam