• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    FURYAN: proc bys do nich nesel?
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    SAMGARR: Co mel nebo nemel na mysli, nechme na nem... :) U me je minimalismus to, co jsem hodil ja. To ostatni je konformni standardni gramec :) A do levnych thorensu bych nesel... to uz radeji neco na ebay, jetyho, ale o level vejs. Nicmene, pokud ani "netusi", jak zni deska, je uplne jedno, co tady kdo napise.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    FURYAN: imho mel FAAREX na mysli minimalismus v tomhle stylu http://www.audiofriend.cz/analog/gramofony/pro-ject-debut-carbon-.html, taky jsem slysel chvalu na http://www.audiofriend.cz/analog/gramofony/thorens-td-158.html . Dal budes potrebovat zesilovac s phono vstupem, pripadne zesilovac bez phono vstupu a predzesilovac. Informace o konkretnich modelech a zpusobu nakupu (nove/bazar) zjistis z flame, ktery jiste behem chvile prijde:)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    FAAREX: minimalisticky gramec: http://www.audiofriend.cz/analog/gramofony/pro-ject-rpm-13-genie.html

    A jsi na uplnem zacatku... zesik, bedny? Jdi radeji nejrive k nekomu na navstevu, poslechni si par sestav
    FAAREX
    FAAREX --- ---
    Zdravím, našel jsem doma spoustu gramofonových desek po rodičích a rád bych si je poslechl. Nemáme však gramofon (ani nikdo v okolí), na kterém bych to přehrál, proto bych prosil o pár rad.

    Nikdy jsem neslyšel jak vinyly zní a nemám s tím žádnou zkušenost (jak to propojit, spustit, nastavit atd.). Existuje proto prosím nějaká komplexní stránka (klidně v anj), která by se tomu věnovala? Vím, že můžu pogooglit, ale než hodiny prolézat net tak si nechám raději poradit od někoho kdo se tomu věnuje.

    Zároveň by mě zajímal názor zkušenějších, jaký gramofon koupit? Můžu vzít něco za 5 stovek z aukra, ale když něco kupuju, tak se řídím heslem "nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci" a když už něco takového budu pořizovat, tak bych byl rád aby to za něco stálo a vydrželo to (navíc mám rád kvalitní a minimalistické věci a ty škaredé komunistické krabice jsou fakt ekl :) .. řekněme v relaci několika tisíc. Je nějaký rozdíl mezi gramofonem za 1k a za 6k? Pokud ano tak v čem a stojí za to si připlatit? Mezi jakýma značkama vybírat a na co si dát pozor atp.?

    Doma máme několik párů starých dřevěných dvou a třípásmových beden (nic hi-tech).

    Vím, že pro některé to musí být hodně noob dotazy, ale fakt nemám v okolí nikoho na koho bych se s tím mohl obrátit. Budu moc rád za jakékoliv info a nasměrování.
    OTZ
    OTZ --- ---
    mmmozna jeste tyhle ale vubec nevim co jsou zac

    Samson Rubicon r8a (v záruce) | Midi
    http://www.midi.cz/inzerat/128563/samson-rubicon-r8a-v-zaruce/
    OTZ
    OTZ --- ---
    MR_G0RBY: s timhle rozpoctem budou ty alesisky asi nejlepsi volba (netkana membrana wooferu, hedvabna kalota, dobry chlazeni, oceneni TED) oproti krk rokit ("prehypovana hifi bedna") nebo behringer truthum (ty za tu cenu smrdi lacinym zpracovanim (tzn kdovi kdy shori:) ale hrajou prej dobre), ktery bych vzal ale taky v potaz. jinak kdybys mel cca dvojnasobnej rozpocet ber rozhodne adamy:) ja mam ty alesis koupeny z druhy ruky za 6k (doporucuju prolezt prvni midi.cz, pak aukro prip. ebay) a nemuzu si stezovat, hrajou docela rovne az na mensi diru kolem 2-3kHz, to oceneni asi nedostaly jentak. nevim, jak si predstavujes ciste prokreseny basy (a jakej mas poslech ted) :), ale propagovanej osmipalec za tuhle cenu dostanes akorat u tech truthu a z jednoho metru to stejne nebudes bezne tlacit na vic nez 25%, tzn. imho zbytecnost. jde spis o to si na ty bedny zvyknout, ja je mesic jenom poslouchal a jak rikam, za ten rok co je mam tak spoko. kdyztak mi mrkni na soundcloud, co se na tom da smichat. kdyby sis je chtel poslechnout u me muzem se domluvit (praha), jinak se muzes optat i tady, ty behringery ma id andy_warhol.

    [ PSYTRANCE - TVORBA, ZVUČENÍ, POSTUPY, VYCHYTÁVKY, HARDWARE, SOFTWARE, SAMPLY ]
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    SAMGARR: Tak přesně pro tenhle účel nejvíc používám Fostex PM.03... nEstojí moc a hrajou fakt super... k PC ideálka
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Co byste si poridili na poslech muziky z pocitace okolo 5000kc? V 80% budu poslouchat primo u pc v 20% filmy v kresle, cca 3m od pc. Uprednostnim vice vstupu a kompaktni rozmery. Pak mam jeden nestandardni pozadavek - musi mit kryte menice nejakou mrizkou, moje kocky radi drapou drahe veci:) Koukal jsem po Microlab solo 6c nebo monitorech od M-audio nebo Samson, ale nejak se nemuzu rozhodnout...
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    kdyby někoho zajímala ta tematika více subů
    harmanní výzkum (komentovaná slideshow, Welti to dělal v roce 2002)
    http://www.harman.com/EN-US/OurCompany/Innovation/Documents/White%20Papers/multsubs.pdf
    zkrácenej rozhovor s autory (v prvním příspěvku)
    How many subs is enough?
    http://www.htguide.com/forum/showthread.php?10035-How-many-subs-is-enough

    Tady je docela názorně udělanej průvodce optimalizací
    Low Frequency Room Acoustic Optimization
    http://www.madronadigital.com/Library/BassOptimization.html
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MATT: třeba se jim do tý malý bedny líp vešly, případně můžou mít různý dýlky a každej tka pracuje na jiný frekvenci.

    MATT
    MATT --- ---
    btw: někde u kámoše v garáži máme CV sub s 15", ale nevěřili byste, ono to má zespoda 9 (!!) bassreflexu. to už mi přijde skoro otevřená ozvučnice, má to vůbec ještě význam? koukám, že se prodává taky za docela směšnej penis.


    Cerwin Vega SUB15 15" Subwoofer Speaker 1000 Watts (SUB-15, SUB 15) - Sale Stores www.salestores.com 305-652-0442 sales@3056520442.com
    http://salestores.com/cevesususpss.html

    (zbavovat se ho nechcem)
    MATT
    MATT --- ---
    ..resp. máš nějakej důvod nešáhnout po tom co doporučujou adamové, sub7? i když já bych pocitově šel po většim sub10 nebo 12. ale zrovna tuhle sestavu asi nejni problem poslechnout (prodance?), čemuž bych se nevyhýbal.
    MATT
    MATT --- ---
    BIOH: jojo ;)
    BIOH
    BIOH --- ---
    nějakej subwoofer k adamum a5?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MATT: to je daný dispozicema prostoru
    MATT
    MATT --- ---
    DEIKSAC: tohle je vliv umístění posluchače, nikoli beden? zajímavý, jak mezi 40-60 Hz si to sedne na sebe. otazka jestli se to dá zobecnit nebo je to jen v tomhle případě?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DEIKSAC: Moje zkušenost je taková, že umístění malejch lacinejch hifi beden s nátrubkem vzadu 20cm ode zdi (u kompu celkem běžný) a třičtvrtě metru ode zdi znamenalo rozdíl mezi normální lacinou hifi bednou a tak zahuhlanejma spodkama že se vůbec nedaly poslouchat, zatimco u Alesisů to ve skoro stejný pozici zdaleka takovej vliv nemělo. Je to ale jen jedna moje osobní zkušenost a jiný vlivy samozřejmě vyloučit nemůžu. S vlivem místnosti samozřejmě souhlasim, jen nejsem schopnej se takhle fundovaně vyjádřit, proto říkám co jsem sám slyšel :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    VOZKA: umístění nátrubku je přeceňovaná věc. Přesný basy jsou co? Tohle je třeba běžný chování bedny v místnosti. máš tam tři body reprezentovaný místama k sezení a poslechu

    Místnost, umístění beden a posluchače a jendoduše určuje chování repráku zhruba do těch 300 Hz a ekvalizace s tim udělá prd, resp co vyekvalizuješ na jednom místě zhorší poměry na jinym a to jestli máš bedny za 5 nebo 10 nebo 50 tisíc to taky neovlivní.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MR_G0RBY: Za 5k dost velký (nový) bedny s přesnejma basama neseženeš. Alesisy jsou přebasovaný, ale ne nějak hrozný a když zacpeš jeden basreflex tak to jde. Pouvažoval bych ještě nad těmahle, i když jsou mírně přes: http://kytary.cz/mackie-mr6mk3/HN144442/
    Trojkovou řadu jsem neslyšel, ale jestli jsou tak dobrý jako dvojková (rozdíly mezi nimi určitě budou, nespoléhat se na to) tak budou celkově o třídu lepší než Alesisy, i když budou mít rozsah basů trochu menší. Kytary.cz umožňují objednat si nezávazně obě bedny s vyzvednutím na prodejně a tam si je vybalit a porovnat bez nutnosti nákupu. Akustiku tam nemají úplně hroznou, jen je strkají na stůl přímo ke zdi, což je trochu na prd u beden se zadním basreflexem (mackie...), ale myslím že by ti to stejně mohlo pomoct.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam