• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    E_BLIMP
    E_BLIMP --- ---
    Trochu OT, ale zkusím to.
    Dekorační plazmová koule (např. http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=plazmov%C3%A1+koule) teoreticky do okolí vyzařuje lecos rušivýho. Ale zase jsem viděl exempláře určený do USB počítače, tak to nemůže být tak hrozný. Čili prakticky, kdybych to posadil na (tranzistorový) zesilovač, usmažím ho? Nebo to bude "jen" rušit poslech? Nebo nic?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A co teprv zvuk do 3+1 nebo nedejbože 4+kk.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    ALAGAESIE: takže pro 2+kk by na dobrej zvuk stačil? = takto polozeny dotaz nedava vubec zadny smysl, protoze faktoru, ktery ten zvuk ovlivni, je nekonecne mnoho. Ten receiver je OK, ale ten "dela" zvuk uplne nejmin
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na zvuk pro 2+kk je to akorát. Do 2+1 by to bylo na hraně a do 1+1 by to bylo předimenzovaný.
    ALAGAESIE
    ALAGAESIE --- ---
    DEIKSAC: myslíš ten odkaz? viz.: http://www.alza.cz/pioneer-vsx-528-cerny-zdarma-blu-ray-prehravac-pioneer-bdp-160-cerny-d501112.htm ?

    jiný skladby ne - takže pro 2+kk by na dobrej zvuk stačil?

    Díky za radu.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ALAGAESIE: pokud nechceš v každym pokoji jiný písničky, tak by ti to v zásadě makat mělo
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    ALAGAESIE: nemam konkretni zkusenost, ale pochybuju ze AV reciever s 5.1 umoznuje multiroom zapojeni...
    ALAGAESIE
    ALAGAESIE --- ---
    Ahoj,

    přehazuji sem svůj dotaz: [ ALAGAESIE @ HIFI & TOP AUDIO ]

    Rada?

    Děkuji
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    CHILDINTIME: Super, gratuluju. Basy když tak získáš doražením beden k zadní stěně nebo rovnou do rohů místnosti, ovšem za cenu zrozumitelnosti zbytku pásma (zahuhlá se to), takže pokud půjde tatovi o obojí, bude s nima muset šibovat. Naštěstí vážej 20 kilo kus, čili jsou jednomužný.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    tak jenom report k moji akci, cantony le 109 jsem dovez v poradku, hrajou pekne. Dal jsem dohromady tak 5-7h poslechu, prislo mi to prijemne cisty, poustel jsem prevazne skladby ktery mam naposlouchany (ale naposlouchany ze sveho daleko horsiho aparatu/sluchatek), ve skladbach jsem slysel nove zvuky, zaroven ale mi tam tech basu par chybelo (coz je spis vina toho myho naposlouchani :) ). Pak jsme s tatou pousteli nejaky varhani skladby a pak hral i on na ten basovy midi pedal + klavesove rejstriky. To me nejak utvrdilo, ze jsem udelal dobre a i podle jeho slov to bylo slusne. Uz jsem zase pryc, chtel bych to mit doma na vic testovani, ale asi si budu muset poridit neco podobnyho/lepsiho sam, ty moje chrastitka jsou hrozny. Problem byl trochu s rozestavenim tech beden, nejde moc zkombinovat aby to bylo dobre pri treningu varhan a zaroven byl 'spravny' poslech pri sezeni na gauci :) … jestli dpa funguje spravne neumim nejak overit, jedine ze bych nekde sehnal dalsi zesilovac na testovani.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    JJ, na aukro jsem snad definitivne zanevrel - kdyz uz clovek v tech par kramech najde neco, co se mu hodi, prijde rozpadla polofunkcni vec. 5 z 5 poslednich "nakupu" :(
    MATT
    MATT --- ---
    prenosky se dali sehnat na aukru, ale casto mi prislo, ze draz, nez je cena danyho gramofonu ;) jinak samo googl
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    ahoj nevite kde za nejakou hezkou cenu sehnat přenosku do staryho tesla gramofonu? VK4302 takovej ten co mel ve viku repraky

    MATT
    MATT --- ---
    FAAREX: a z ceho poslouchas zvuk ted?
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    SAMGARR: Zavisi to na ucelu… Ja bych do levnych thorensu nesel, ale samozrejme bude srovnatelny s jinymi gramcemi za par tisic… Lenco, Pro-Ject… Samozrejme, ze lepsi, nez ty USB plastaky za 1200,- bude, to ano.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    FURYAN: proc bys do nich nesel?
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    SAMGARR: Co mel nebo nemel na mysli, nechme na nem... :) U me je minimalismus to, co jsem hodil ja. To ostatni je konformni standardni gramec :) A do levnych thorensu bych nesel... to uz radeji neco na ebay, jetyho, ale o level vejs. Nicmene, pokud ani "netusi", jak zni deska, je uplne jedno, co tady kdo napise.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    FURYAN: imho mel FAAREX na mysli minimalismus v tomhle stylu http://www.audiofriend.cz/analog/gramofony/pro-ject-debut-carbon-.html, taky jsem slysel chvalu na http://www.audiofriend.cz/analog/gramofony/thorens-td-158.html . Dal budes potrebovat zesilovac s phono vstupem, pripadne zesilovac bez phono vstupu a predzesilovac. Informace o konkretnich modelech a zpusobu nakupu (nove/bazar) zjistis z flame, ktery jiste behem chvile prijde:)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    FAAREX: minimalisticky gramec: http://www.audiofriend.cz/analog/gramofony/pro-ject-rpm-13-genie.html

    A jsi na uplnem zacatku... zesik, bedny? Jdi radeji nejrive k nekomu na navstevu, poslechni si par sestav
    FAAREX
    FAAREX --- ---
    Zdravím, našel jsem doma spoustu gramofonových desek po rodičích a rád bych si je poslechl. Nemáme však gramofon (ani nikdo v okolí), na kterém bych to přehrál, proto bych prosil o pár rad.

    Nikdy jsem neslyšel jak vinyly zní a nemám s tím žádnou zkušenost (jak to propojit, spustit, nastavit atd.). Existuje proto prosím nějaká komplexní stránka (klidně v anj), která by se tomu věnovala? Vím, že můžu pogooglit, ale než hodiny prolézat net tak si nechám raději poradit od někoho kdo se tomu věnuje.

    Zároveň by mě zajímal názor zkušenějších, jaký gramofon koupit? Můžu vzít něco za 5 stovek z aukra, ale když něco kupuju, tak se řídím heslem "nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci" a když už něco takového budu pořizovat, tak bych byl rád aby to za něco stálo a vydrželo to (navíc mám rád kvalitní a minimalistické věci a ty škaredé komunistické krabice jsou fakt ekl :) .. řekněme v relaci několika tisíc. Je nějaký rozdíl mezi gramofonem za 1k a za 6k? Pokud ano tak v čem a stojí za to si připlatit? Mezi jakýma značkama vybírat a na co si dát pozor atp.?

    Doma máme několik párů starých dřevěných dvou a třípásmových beden (nic hi-tech).

    Vím, že pro některé to musí být hodně noob dotazy, ale fakt nemám v okolí nikoho na koho bych se s tím mohl obrátit. Budu moc rád za jakékoliv info a nasměrování.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam