• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MATT
    MATT --- ---
    mohlo by to bejt něco jako Limiter Protection. přebuzenej vstup. jestli huhlá, tak jste možná odpálil vejškáč. zkus se zeptat v [ Navody na stavbu reprobeden - HiFi, studio, PA ] , tam je dost lidí co v těhle PAčkovejch bednách líp vyznaj.
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    Chtel jsem se zeptat. Máme v atelieru reprobedny

    art310A series


    a v soucasnosti jedna z nich vypada, ze jedna z nich dostala nejaky zvukovy zahul. Je takova zahuhlana, nema vejsky a po zapnuti ji sviti cervena dioda Lim Prot co zatim nevim co znamena. Druha reprobedna ma tento Lim Prot pouze po startu a hnedle asi po vterine zhasne. Nemáte někdo tucha v čem může být problém ev. jak náročné by bylo vyřešení? Diky



    BIONAUTES
    BIONAUTES --- ---
    Zdravím

    Prosím vás, tuhle jsem získal tuto prostou sestavu http://avmania.e15.cz/lg-hrt-403-da-system-31-s-dvdhdd-rekorderem , je bez toho "reccievru" a ovladače. Mno a rád bych to nějak dal dohromady, jen když to vše zapojím tak to nejde.

    Ten recciver prý obsahuje vše potřebné (rozvos, zvukovku) k pouštění přes jack který vede z REMOCON IN... Boužel na té base jsou jen dvě možnosti, a to dvd/tv a fm, ale žádné nastavení na přepojení do konectoru REMOCON IN ... Proto se vás zeptám, nevíte jestli dělám něco špatně? či víte jak na to ?

    Díky

    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    na aukru si taly vyberes, trochu za vic tam visela pekna rega, kolem bura vyborny japonsky automaty ...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    SAMGARR: www.vinylstore.cz - mívají tam hodně pěkný kousky i za tuto cenu...
    Jinak do 5k bych pouvažoval o novém: http://gramofony.heureka.cz/pro-ject-elemental/ - je sice o 600 Kč dražší, ale je to fakt parádní gramec.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Urgentne shanim starsi gramofon do 5000kc, tip na obchod v praze?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Prodám za 750 korun náhradní basák do Canton LE 109. Kdysi jsem si ho koupil do foroty, protože jeden můj škrtal, ale nakonec se vyvěsil a spravilo se to. Je úplně novej - asi deset let starej. Ležel celou dobu v krabici.







    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Tenhle gramec ma na 99% predzesilovač v sobe, takze naopak nezapojovat do phono, ale do jakyhokoli jinyho "random".
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    Zdravím a pozdravuji. Mám dotaz, koupil jsem si gramofon (Stanton ST 90) a bedny Quart 280 (2x 80 W, 4 Ohmy) A teď sháním 4ohm zesilovač. Je nějaký rozdíl mezi Phono vstupem a random Tape vstupem ? Myslel jsem si, že phono vstup je nutný u gramofonu z 80tých let, ale ten můj (po roce 2000) už má 2 cinche. Tak jen jestli mám opravdu hledat smysluplný zesilovač s phono vstupy nebo je to jedno. Díky
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    KOLU: harmnan international uz jeden jen brandy a na kvalitu taky kali
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    No, prostě Audiacovi nezbyde než se zorientovat sám. Škoda, že borci tvýho typu existujou, Deiksacu, děláš opravdu škodu (včetně materiální). Nevím, k čemu ti to je, přece ti musí bejt u prdele, jestli si neznámej borec odpálí konce, ale že aktivně přspíváš k tomu, aby se to spíš stalo než nestalo, to moc nechápu.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Pamatuju se na dobu, kdy mi bylo asi 13, mel nejaky mono zesik od tesly, a hromadu repraku vybrakovanych ze starych televizi, radii.. za komancu to decka nemely moc snadny. Takze jsem to zdratoval jak mi to prislo pod ruku, neco paralelne, neco seriove, a co? Hralo to, zesak neshorel. NIkdy mi nic neshorelo.

    Ty uvadeny ohmy na repro jsou taky plus minus autobus, a pokud nekdo nekdy neco odpalil, bylo to proto, ze pustil 500W do 100W bedny, protoze "vole dej to nahlas"
    KOLU
    KOLU --- ---
    DEIKSAC: sem ti nějakej pátek dělal v servisu elektroniky. sice to byly satelitní příjmače, ale whatever - ekonomickej přínos šetření součástkama je neoddiskutovatelnej. Pace, Amstrad, Samsung, ..., všichni měli součástkovou základnu ojebanou jak jen to šlo a všem se to kurva vyplatilo. a to jsou docela zvučný jména, ne?
    jasně, H/K by moh' bejt o třídu vejš, ale tvrdit, že se to "výrobcum rozhodně nerentuje", je asi podobně odvážný, jako tvrdit, že "impedance sestav s tím nemá nic společnýho".
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MACHALIK: rikam to po nekolikaty, bud svoje tvrzeni o neco opri nebo mlc, usetris si od hodne lidi ignore listy a mozna se jeste neco naucis (ale chapu, vsudes byl dvakrat, vsechno znas, tak co by ses zajimal)
    KOLU: vyrobcum se rozhodne nerentuje mit povest producenta totalniho shitu. co se tyhle generalizace tyce, zkus mi dokazat (aniz by ses uchyloval k z prstu vycucanejm extremnim prikladum, jako to dela M), ze je to jinak
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEIKSAC: Já myslel, že Audiac je z jiné planety, ale seš to ty!
    KOLU
    KOLU --- ---
    DEIKSAC: se obávám, že pro výrobce je levnější při výrobě spotřební elektroniky, který se dělaj mraky, ušetřit těch cca 6-8 tranzistorů na konci výměnou za to, že zaměstnaj pár lidí, který prostě spálený konce neuznaj na reklamaci protože spotřebytel zjevně nedodržel pokyny k užívání (ke kterejm rozhodně patří nezkratovat výstupní terminály a nepřipojovat bedny s nižší nominální impedancí).
    ono totiž ta úspora pár součástek je při výrobě stovek tisíc kusů nejen kurevská úspora na součástkách, ale zároveň úspora na výrobě plošňáku, osazování, skladování součástek, návrhu... a je výrazně větší, než náklady na člověkohodiny který vzniknou navíc servisním technikům který beztak už jiný zesilovače daný firmy dělat budou, žejo. proto machalova úvaha neni vůbec mimo mísu.
    na druhou stranu plánuje nákup zesu od H/K, tak tam by nějaká ochrana implementovaná bejt mohla. takže bych se uchýlil k tvrzení, že v tomhle konkrétním případě by to ten zes mohl přežít.

    ale fakt bych se rád zdržel generalizací typu "impedance sestav s tím nemá nic společnýho" páč se mi z toho ježej chlupy nejen na zádech...
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Pokud budou v koncích nějaké špatně chlazené čínské šušně, tak si dokážu představit situaci, kdy se při nízké impedanci zátěže dostanou mimo SOA a jednoduše shoří.

    Nicméně je ještě jeden důvod, proč by měl být zesilovač dostatečně dimenzovaný - v limitaci poleze do výškového reproduktoru něco, co je spektrem hodně daleko od normálního hudebního signálu a dojde tak k výkonovému přetížení cívky. Předpokládám, že všichni (většina) víme, jak tenký vodič tam bývá...
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    podle mě je machalíkův případ vycumlanej z prstu. ojedinělej výkonovej peak, jak ho popsal, dá maximálně zahulit reprákum, ale zesilovač jedoucí celou dobu na setinu výkonu se s tim bez potíží vyrovná a neni důvod, aby ta situace končila smrtí. impedance sestavy s tim nemá nic společnýho (pokud neuvažuju nějakou extrémní situaci, kdy se v nějakmy pásmu bude blížit zkratu - ale hej, bavíme se o spotřebce a výrobci jsou motivovaný to udělat aspoň trochu robustně, jinak by jim všechno mřelo při běžnym použití a náklady na reklamace a řešení takovejch průserů za to nikomu nestojej)
    KOLU
    KOLU --- ---
    DEIKSAC: takže podle tebe proud není nepřímo úměrný abs. hodnotě impedance při napěťovém buzení?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    KOLU: jasně, ale s timhle nemá impedance repráku nic společnýho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam