• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DRAGON: Jo, to tak odpovídá.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MACHALIK: eh, pardon, ja se seknul v nazvu, myslel sem SONY CDP-X202ES, uz v tom mam bordel
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MATT: si vzpominam, ze sem dlouho stal za Teacem, protoze jako jedna z prvnich mela bezchybny grabovani a az do 4x rychlosti byla prakticky uplne potichu, coz bylo v ty dobe nevidany.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MATT: to ja vim, ja myslel ten system jako takovy, ja mel zpomalovaci utilitu, jel sem vzdycky 1x, ale stejne slysis elektronicky "sum svistu" :)

    mno tak prave mi jeden clovek nabidnul velmi zachovalou 50ES, tak vezmu to a hotovo, chce za to 3400, tak to vemu a hotovo. Ty 9x0 rady jsou nejaky hrozne drahy nebo z ciziny a ja se fakt dost bojim dopravy CD mechanik, zesiky oka, tam se toho moc nehybe, ale ty cd playery + ceska posta, to je vo nervy :)
    kazdopadne diky za rady a informace, odpovedel si mnohe me otazky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DRAGON: První, co mi to vyhodilo: http://www.alza.cz/panasonic-dmp-bdt130eg-cerny-d418673.htm
    Takováhle věc má lepší zvukovej výstup než prakticky libovolný cédo z dob dávno minulých včetně mašin za statisíce. Je to strašná rána pro seriózní hifisty s milionama v aparaturách.

    Každopádně pokud tě tohle nezajímá, tak buď kup nějakou tu 920/930 a jdi po designu, jacku vepředu a feelingu. 940 nevím, jak si stojí proti 930, je to už SACD, může to bejt stejný nebo lepší nebo taky ojebanější, hlavně to asi bude jedno. Brum/šum nebude mít nic z toho a hrát to bude půlus mínus stejně. Čili bych to viděl nakonec na binární volbu: buď moderní přístroj vážící 1 kg z plastiku za dvojku, kterej je objektivně ale bohužel lepší než ty starý křápy, nebo hezkou starou věc a mrdat na nový technologie.
    MATT
    MATT --- ---
    DRAGON: jen blbá poznámka k hlučnosti počítačovejch cdromek, je nutno si uvědomit, že se točej třeba 50x rychleji než audio..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    navic je blby, ze mam jeden pozadavek a to nevim jak bluray splnej: chtel bych aby to vepredu melo vystup na sluchatka. Ja si totiz rad pustim jenom to cdcko, nezapnu reciever a makam si se sluchatkama na hlave a pamatuju si ze ta 930ka hrala na sluchadlech perfekt, zadnej sum, brum, nic, parada.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MACHALIK: kdyz mne jde prave i o tu estetiku, to zavazi ani tak nepotrebuju, jen me bavilo to tam davat (i kdyz uznavam ze casem to zacne bejt otravny), co se mne ale dost libilo, bylo to, ze to bylo naprosto tichy. Ja nic jinyho nikdy nemel, ale treba kdyz to srovnam s mechanikou v pocitaci, tak to je nekde uplne jinde. Ale predpokladam ze tichy budou i jiny znacky, jasny.

    S tim bluray zajimavy, ja zadny BR medium nemam, kazdopadne co tak koukam na nejaky pekny bluray hifi, tak nevidim nic do tri tisic jak pises, ktery by melo aspon nejakou kvalitu zpracovani a peknej design, nejaky tipy?

    ta 940 jako ze stopro neco jinyho jako ze je vejs kvalitou nebo naopak?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DRAGON: 930 a 920 by mělo bejt lautr to stejný (se říkalo v dobách, kdy tyhle Sonky letěly), 940 je stopro něco jinýho po všech stránkách.
    Já vím, žes ho kdysi měl, ale úplně nějak nutně bych se na něj neupínal, nota bene na to závaží jako takový (to nehraje roli, ale fetiš chápu).

    Obecně: dnešní mechny jsou úplně jinde co se kvality čtení týče, a bohužel (pro mě, pro staromila, kterej navíc má doma nějaký historický špičkový CD) i dnešní DVD player z marketu za 799 korun čte líp než třeba toto: http://www.thevintageknob.org/pioneer-PD-95.html (true story)
    Já bych si koupil nějakej hezkej BluRay do trojky a na historickou relativně low end Sonku za pět tisíc se úplně vysral, získáš po všech stránkách kromě mechanické a estetické lepší zařízení a ještě budeš mít kvanta přidané hodnoty.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MACHALIK: saakris, to uz bude asi pryc, presne tuhle kombinaci sem mel, 840 a 930ku ve stribre, ach nostalgie
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Prodám Sony / Sony CDP XB 930 QS Střibrný - bazar – inzerce a inzeráty | Jaberu – bezpečný prodej a nákup
    http://www.jaberu.cz/inzerat-4801-prodam-sony-sony-cdp-xb-930-qs-stribrny

    Ještě toto, ale to už bude pryč.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MACHALIK: dik. hele a ty 920ky a 940ky jsou stejny kvality? ja bych chtel mechaniku se zavazim prave :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MACHALIK: vsechno skonceny a nova nikde... jinak s tou cenou s tebou souhlasim, ja bych za to dal tak pet az sest tisic, max.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DRAGON: Podle mě 930 má stát do šesti tisíc, spíš pět. 290 EUR není ok...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MACHALIK: no jasny, budu to zkouset dal. je za to cena 290€ ok? mne to prijde docela dost, na to, jak je to stary a v jakym to vetsinou byva stavu..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DRAGON: Si představuju, že tyhle budou končit tři týdně.
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    Muze mi nekdo poradit, kde sehnat cokoli podobne tomuhle:
    Tang Band W2-748SG 2" Full Range Driver | 264-861
    http://www.parts-express.com/tang-band-w2-748sg-2-full-range-driver--264-861
    Vetsina 2" mini driveru ma kolem square flange....ja bych potreboval kulaty.
    Dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam