• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A seš v piči, teď ti místní rozumbradové vysvětlí, že signál jsou elektrony a ty se šíří i cínem, tak proč bys zlatil.
    Welcome.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    A mp3 vs. flac je sakramentsky znat, sakra, mno. :/

    Ale je znat i mp3 prskajici ze shitoveho noname SONY zesiku a hrajici z ty yamahy, tak tim se muzu chlacholit.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Tak uz je vse zapojeny vcetne ekvalizeru a jsem nad ocekavani spokojenej. Ted uz vpodstate nejsem schopen najit hnidy s mym (v porovnani s okolim citlivym, v porovnani s opravdovymi fajnšmekry naprosto nymandskym) sluchem.

    Akorat to doposud bylo tak, ze vymena nejslabsi komponenty v sestave (byt slo o na prvni pohled banalni zmenu v prenosu signalu - treba vymena noname redukce za zlacenou redukci) zpusobila slysitelny narust v kvalite vystupu z repraku. A pritom mi spousta profi zvukaru rikala, ze doma nepoznam rozdil mezi shitovym cinchem a cinchovym kabelem od Taskera. Poznam. Myslim, ze jsem ochoten priznat si placebo efekt, ale tohle proste slysim, tak nevim, mam chut hodit do zlata veskere stycne plochy pro prenos signalu... :)

    Jenom pro ilustraci (jpg), detailni zapojeni by furt slo vylepsit, jak jsem avizoval :)

    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MATT: Jen malý kognitivní testík. Nepokaž mi to ;)
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: pusť si rači eneskáčka a hoď se do klidu :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Dragon: Chápu tvý neradostný rozpoložení amigo. Poslouchat mp3 z levnýho portable na fejkovejch sluchátkách- to nemohlo dopadnout jináč ;)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    WILDENBURY_SQ: Čím kvalitnější komponenty, tím víc toho uslyšíš. Další krok ti velmi pravděpodobně vyřadí z playlistu všechno s příponou .mp3 ;)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DOCKINEZ: Ne ze bych byl nejakej bohatýr, ale penize me asi nelimitujou... Z nejakyho duvodu nejsem schopen sehnat vse co posloucham ve flacu (ted mam tak 0.5 TB hudby ve flacu a 0.5 TB v mp3, co jako posloucham v playlistech), takze z vinylu by mi asi jeblo definitivne. Nehlede na filmy, serialy, hry a jiny veci vydavajici zvuk, pritelkyne a navstevy si poustej vsechno mozny (ve vselijaky kvalite). Proto hledam hlavne univerzalni (a snad trochu i audiofilni) low-end, ekvalizer se tak nejak stal nutnosti. Vzal jsem DBX231... Kterej kreten s vytrzenejma bubinkama ma obcas na starosti zvukovou stopáž u filmu nebo her, to vazne nechapu.

    MATHEW_ER: Myslis jako na motherboardu (resp. PC obecne)? Nn, integrovanou zvukovku na desce jsem totalne bypassnul, hraju pres tu Juli@. Tu jsem dal do slotu nekam uplne do karanteny, jak deska a case dovolily.

    Uz je to dost OK, interakce s myší žádná, nejakej zbytkovej šum uz temer neslysim. Trochu jsem prehazel zapojeni ostatnich spotrebicu v pokoji, ale opravdu nejvic pomohlo nastaveni ASIO a utilitek k ty zvukarne, maj to dost vymakany... Pouťový efekty z widlí se serou uplne do vseho, uz jsem to zatipnul a dost to asi bylo tim. Ted kdyz jsem zjistil, ze je to schopny hrat normalne, mam hned radost a chuť dal vylepsovat :) Ta Yamaha A-S500, co mi tu nekdo doporucil, mne rozhodne nezni marne.
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    WILDENBURY_SQ: To jsou takovy ty klasicky front panel audio vystupy s mysi zapojenou hned do USB slotu vedle, zejo? Nebo do ceho to mas zapojeny?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    pak pro me je po vyladeni vseho poustet jen kvalitni flacy z foobaru, ale kdo ma moznost takovyho luxusu...

    Gramec RP-1 za sedmicku a mas vystarano. Vinyly jsou levny, takze zbyde i skrin na desky.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MATT: Hm. Level 1 (poradne si pohrat s ESI ovladacema k ty zvukovce a s ASIO) a je to o 80% lepsi, zesilovacem plne vohuleny bedny bez signalu (ale normalne s hudrilionem bezicich aplikaci na PC a klikanim a scrollovanim) a temer nic neslysim. Nevericne na to cumim... Jsem tady furt vocasil s dratama a zapojenim HW a nic. A vono je potreba to opravdu mit poštelovaný i na SW urovni, to jsou veci :))

    Level 2 asi bude zapojeni PC a zvuku na jednu prodluzovacku s nejakym UFO filtrem od kamose, kterej eliminuje zemni smycky a ruzny divny veci, co se dejou v dratech v panelacich :) A porychtovat veskerou konektoráž, misty je to furt trochu punk, ale zda se, ze na kvalitu to nema akutni vliv.

    Level 3 pak pro me je po vyladeni vseho poustet jen kvalitni flacy z foobaru, ale kdo ma moznost takovyho luxusu... (Asi jen asocialni high-end audiofil bez zensky :))
    MATT
    MATT --- ---
    WILDENBURY_SQ: nějaký bzuky ze sběrnice.. zkus jinej zdroj zvuku nez je PC. nejlépe něco, co nebude připojení ani do el. sítě.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: Safra. Ono to snad trochu reaguje na scrollování myší a tak... What the hell is wrong?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    TEDDYBEDDY: Tak je doma.

    Jsem spokojenej, jeste budu doladovat zapojeni nejakejch udelatek a trochu ozivim konektoráž a tak... Ale uz ted vidim, ze se nevyhnu i nejakymu šolichu okolo bedynek.

    Ty JBL LX-800 mi zvukove uplne vyhovujou, ale nekdy v posledni dobe zacaly chraptivě popískávat vejškáče. Uz jsem je jednou menil, originalni kdysi zacaly brutalne drnčet, tak jsem z Nemecka sehnal druhovyrobu, par let hraly ok. Ted hrajou OK taky, vejšky z nich jdou dobry, ale kdyz do nich nejde signal (pisnicka bez vejšek nebo proste i jen zapla reprosoustava bez pusteny hudby), tak vydavaj hnusny pískavý zvuky. Neco jako kdyby se soused pripojoval k internetu pres starou telefonni linku :)

    Cim to muze bejt?

    Delaj to obe bedny docela symetricky, takze bych laicky odhadoval, ze vyhybky (nebo jina elektronika v bedynkach, kterejm nerozumim) by to byt nemusely. Zesilovacem jako takovym to taky neni.

    Nevim jestli nemuze jit i o nejakou interferenci s milionem elektroniky, co je zapojena ve stejny mistnosti nebo jestli v PC nemuze vznikat nejakej bludnej signal...? (Rozumna zvukovka by snad moc bordelu poustet nemusela, o lupání v bednách když zapne kompresor ledničky vim, časem i nějak vyřešim, ale nevim, jestli to ma souvislost s tema vejškama...).
    MATT
    MATT --- ---
    MATT: tak to je prej slitina hliníku se zinkem..
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: Přijde na to k jaký referenci ho vztahuješ. Esi je etalonem tendlenc gramec, pak je to v klidu. Pravdou ale je, že i nejlevnější Project ho v klidu přehraje.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: zakladni raminko zadnej zazrak, na druhou stranu novy stoji ani ne litra, automatika tam nejni zadna. Ja bych mel vyhrady k lozisku a taliri, jinak je to v klidu
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: V tomto případě jde o řízení otáček přesným kmitočtem, což u asynchronního motoru při konstantním napětí, zátěži a magnetickém toku znamená co? ;)

    - Technics 1210mk II= průměrnej dýžejskej stroj s předimenzovaným motorem, konstrukčně čtvrtstoletí stará rakev s ramenem se špatnou snímavostí s komerční automatikou a neodladitelným šasím. Hlavní jeho devizou je odolnost a spolehlivost a nadčasový dizajn. V současném hifi ale todlenc už nemá co dělat, pokud si zrovna nezařizuješ retropokojík.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: stabilita napájení nerovná se stabilita otáček, ale drahy to neni. Toho technicse - kteryho myslis, 1200? Tech plny bazary fakt nejsou.
    AXUOH: nechtěl bych ani za nic
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Máte s něčím podobným zkušenost?

    bohuzel ano, mel jsem neco takovyho na opravu od znamyho

    Jak to tak může hrát připojený k asi 30 let starýmu JVC receiveru (tak 40 W na kanál @ 8 ohm)

    blbe. a kvuli nizky citlivosti i potichu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam