Před nějakou dobou jsem tu psal, že si časem chci zkusit stavbu DIY beden a že especiálně pokukuju po projektu Totem 100. Teď jsem bedny dokončil, chvíli poslouchal a napsal o tom celém článek na svůj občasník.
Článek je celkem dlouhý - řeším tam stavbu, jak jsem se k tomu dostal i zvuk, takže jestli to je pro vás tl;dr, tak můj závěr je:
-odladěné DIY se v low-endu (cena za nové bedny třeba do 20k) jednoznačně vyplatí
-tenhle konkrétní projekt zvládne s nějakou pomocí postavit i člověk oborem nezasažený
-celková cena jen něco přes 9k, přehraje to jak moje aktivní monitory za 13k, tak zcela s přehledem hifi sloupovky Mission 733 které byly hodnoceny jako bezkonkurenční kauf za 12k asi před patnácti lety (tj. dneska by nejspíš stály podstatně víc)
-není to samozřejmě žádné absolutní řešení, pořád jsme v low-endu a o tom jak si DIY stojí ve vyšších kategoriích nevím, stejně tak nevím co se do desítky dá sehnat na bazaru, ale je bezesporu, že v téhle cenovce dávají smysl alespoň jako jedna z alternativ
Jinak jsou to bedny zajímavé i návrhem, takže doporučuju přečíst nebo si o nich něco najít.
Stavba DIY reprobeden Totem 100 | Blok
http://www.naplavka.eu/stavba-diy-reprobeden-totem-100/