• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    REBORN
    REBORN --- ---
    Zdravím, už nějaký čas přemýšlím o koupi gramofonu čistě na poslech, ale z nabídky obchodů mi trochu šibe. Kolikrát nekompletní popis, budto se nedočtu co to má za pohon, jakou to používá přenosku, či to mají rovnou napsáno špatně (v datartu jsem narazil už na dva gramofony kde psali přímý pohon a přitom to byl řemínkový). Rád bych přímý náhon, ideálně MM přenosku a funkci autostop pro větší pohodlí při domácím poslechu, ale nechám si poradit.
    Proto hledám nějakého nadšence v tomto oboru který by mi dokázal poradit s výběrem, klidně přes PM, díky moc :)
    PS. snad se obracím do správné diskuze, pokud ne, klidně mne přesměrujte, at tu nejsem out of topic
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    Před chvílí u mne (HIFIpartner.cz) zákazník vybral k tomuhle zesilovači (http://www.ebay.com/...MKII-Bluetooth-Tube-Amplifier-USB-HiFi-Stereo-Headphone-Amp-50W-/281416468274) repro Klipsch R-14M.

Kdyby někdo chtěl něco co hraje fakt tak, že to neuráží - doporučuji. Za ty peníze to hraje neuvěřitelně.

Jen tedy, abych byl objektivní, trochu to občas kopalo a to jsme ho napájeli z IsoTek Aquariusu, který mám na poslechovce tak nějak trvale. Chce to koukat, jak se tomu zapojuje dvoužilová vidlice a kdyžtak stačí otočit konektor v zásuvce.. :-)
    MATT
    MATT --- ---
    znamej uvazuje o tehlech bednach, nemeli byste k nim nejakej poznatek?

AQ Tango 82 | Acoustique Quality
    http://www.aq.cz/obchod/aq-tango-line-218/aq-tango-82-1090/

ja mu radil, at se koukne po bazarovkach..
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MIKLO:
    Bowers & Wilkins CDM1 - Reprosoustavy - HiFi Bazar - www.hifionline.cz
    http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/bowers-wilkins/51901-cdm1/
    XAVIAN 125 ES - Reprosoustavy - HiFi Bazar - www.hifionline.cz
    http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/xavian/51195-125-es/
    DZON_SON
    DZON_SON --- ---
    Hoj!
    Budu potřebovat do divadla koupit nový aktivky (=potřebuju doklad). Obávám se, že víc jak 5-6 tisíc/kus z produkce nevytřískám. Srdíčko by chtělo dBčka, nebo RCFka, na což samozřejmě budget zdaleka nestačí.
    Tak se vás chci zeptat, jetli máte někdo zkušenosti s nějakejma plasťákama tohoto typu, tzn LD, Behringer, Mackie (ty už jsou trochu dražší) a tak dále. Potřebuju to na zvučení divadel do 100 lidí a na občasný venkovní happeningy (pro 200 lidí na náměstí).
    Menší než 12"+1" asi nemá vůbec smysl.
    Jde mi hlavně o to, aby to nezačalo po roce provozu samobzíkat (=tichý, bez šumu a nejlépe s pasivnim chlazenim), aby to mělo nějaký flypointy na zavěšení, aby byl vyváženej poměr zesík/reprák bez akutního rizika odpálení atd.

A ještě jeden dotaz, máte někdo zkušenosti se sérií dB Cromo?
    MATT
    MATT --- ---
    něco ke studiu.. ;)
    how good is bluetooth audio at its best?
    http://www.sereneaudio.com/blog/how-good-is-bluetooth-audio-at-its-best
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    DELLAMORTE: Jo, ty by se mi líbily, ale to je trochu jiná cenová kategorie.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MIKLO: Jinak do nových bych nešel, co jsme tak poslouchali s kamošem, kterej chtěl bedny do 20k tak nic z toho se nedalo poslouchat. Nakonec skončil u B&W 805S...
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MIKLO: Mě se líbily bedny od B&W 610
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Uvažuju o upgradu hifi sestavy, tak sháním tipy. Jaké bedny o bazarové ceně do 10 tisíc byste doporučili z vlastní zkušenosti? Může být vintage i současná produkce. Upřednostňuju spíš regálovky, do sloupů se mi moc nechce.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    WIL_M: btw, našel jsem si odpověď na můj dotaz, Dali dvě totožné soupravy nevyrábí, řada Lektor je "disconnected", což mne mrzí, protože se mi (nejen) vzhledově líbí více. tím pádem moje hledání repro pokračuje dále.

kdyby někdo měl radu, jaké regály k níže zmiňovanému gramofonu technics, v kombinaci se zesilovačem sony std db795 (100W), budu rád. místnost 25m, hudba spíše tišší poslech, klidnější styly, níže položená (nějaká elektronika, nujazz, případně i klasika, žádný metloše) 70% 320mp3, 5% vinyl, zbytek filmy, časem chci dokoupit zbytek na 5.0 set. přední bassreflex výhodou, cena do 15k

zvažoval jsem následující
    - xavian bonbonus - bojím se, že jsou příliš náročné na zesilovač a podle recenzí na mou "basovější" hudbu to asi nebude úplně ono. i tichý poslech jim očividně moc nesedí
    - dali zensor 3 - aktuální favorit, sice má zadní bassreflex, ale to bych asi přežil

- další zvažované značky, podle toho, co jsem měl možnost poslechnout kdysi na highendu a v rámci cenové třídy mne zaujalo: tannoy, canton, heco, wharfedale
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    AUJA: před cca měsícem jsem koupil starší, plně automatický s přímým náhonem, technics za 3000, šel bych raděj touhle cestou než nový levný cosi, viz ENGUMAZ
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    AUJA: do 3000 urcite starsi.
    Treba tady?
    NABÍZÍM: Telefunken W 248 gramofon
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Telefunken W 248 gramofon / Praha / 2900 CZK ]

prodava Edgar ze Schwarzprior, tak bys mela gramec s pribehem.. :)
    AUJA
    AUJA --- ---
    Ahoj, poradili byste mi s výběrem gramofonu? Jestli volit nějaký starší - popřípadě jaký, či který nový pořídit?
    Ráda bych se dostala do tří tisíc. Určitě mi jde i o estetiku a stav.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    jen tak nahlas uvažuju, díval jsem se na Dali, řady Zensor a Lektor a ten jejich záměr úplně nechápu.
    co mají společné:
    - prakticky totožné parametry
    - téměř identické rozměry
    - téměř shodná cenovka
    - obojí se dá složit do 5(6,7,atd).1

v čem je rozdíl:
    - design
    - umístění subwooferu (čelní vs zadní)

uniká mi něco podstatnýho? takhle to na mne působí jako kdyby škodovka začala vyrábět znova Felicie, který by byly technicky skoro stejný jako Fabie, jen by jinak vypadaly
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    máte někdo prosím zkušenost s repro ONKYO SC-350? díky za názory

SVANC
    SVANC --- ---
    LOPIK: To ale na věci nic nemění - pokud někdo mluví v superlativech o současném vinylu (a zpravidla jedním dechem kritizuje digitální přenos), tak se to týká právě tohoto formátu s řadou nedostatků.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam