TEDDYBEDDY: no já to právě slyšel naopak - borec, co zvučí Lunchmeat festival známýmu radil, že nemá kupovat nový bedny. Že v současnosti používají šuntový komponenty, který mají hodnotu tak 20procent ceny a zbytek je marže obchodníků a placení za značku. Takže když dnes koupím něco za 10 litrů, tak skutečná hodnota je tak 3. A když koupím něco staršího uznávanýho (jako říkat legendárnímu modelu Bowers and Wilkins starý sračky, nevim no :-)), tak za 10 litrů budu mít něco, co v té době stálo 20, a mělo to i tu hodnotu
aktivní monitory mám teď (Acoustique Quality M23), tak nevím jestli upgrade z 5000 na 12000 by byl zase takovej skok. Pořád to budou "jen" aktivky. Nejsem si jistej, jestli ty "D" minizesilovače, co do toho rvou zahrajou to samý, jako když si třeba koupím nějakou ověřenou klasiku typu zesilovače Yamaha a700, NAD, Marantz atd....prostě jsem se chtěl dostat trochu dál než k nákupu z Alzy :-)
jinak na ty klipsch samozřejmě najdeš nadšený recenze, jako vpodstatě na cokoliv novýho, ale většinou na mě ty články v hi-fi časopisech působí jako placená reklama. Co jsem posledních pár dnů dělal rešerši, tak těch nadšených recenzí je proti minulosti fakt podezřele hodně