• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MRTS
    MRTS --- ---
    WINSTON_SMITH: Mě se něco podobného dělo také.
    Po zapnutí nešel zvuk, nebo jen na jeden kanál. Pomohlo vypnout/zapnout/vypnout/zapnout výstup do repro.
    Bylo to nějakým relátkem, "necvakalo". Otevřel jsem ho a spojil kontakty natvrdo. (Stejně výstup nebudu vypínat.)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    UMIAKI: Diky za reakci. Ten z LIDLu vypada hezky, ja zapomnel ze to musi mit CD. Ja nakonec beru tohle LG CM2460 https://www.czc.cz/lg-cm2460/195798/produkt Nakonec u zvazovani parametru prevazil zvuk nad pristupem na sit, navic je ve forech dobre hodnocen co se bluetooth tyce. Takze playlist na NTB, telefonu to jisti.
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    Ahoj, prosím o radu: na Pioneeru HTP-071 ( https://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Home/Speakers/Pioneer+Speakers/HTP-071#image-0 ) se mi začal objevovat problém se zvukem. Někdy po zapnutí nebo po změně vstupu (mám do něj zapojených několik HDMI a jeden optický kabel) zvuk prostě nenaskočí nebo trvá hodně dlouho (třeba čtvrt hodiny i víc) než se "chytne". Většinou pomůže do zblbnutí opakovat kolečko vypnout-zapnout-chvíli nechat-vypnout-zapnout-atd. Video jde bez problémů vždycky a když v nastavení přepnu, aby zvuk nešel z beden ale přes HDMI prošel skrz do TV, tak pak taky hraje ok.
    Předpokládám, že tam odchází nějaká součástka - děje se to čím dál častěji, ale nevyznám se v tom. Jde mi hlavně o to, jestli má smysl s takovou závadou chodit do servisu nebo jestli se to nevyplatí a mám rovnou hledat nový receiver.
    Netušíte pls někdo?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    PETER_PAN: Chceš něco jako https://www.lidl-shop.cz/...0235714002?gclid=EAIaIQobChMIrb739LSS3gIVp5PtCh2boAKjEAQYASABEgK0uPD_BwE nebo něco podobného. Do 5000 seženeš internetové rádio na wifi v pohodě.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Poradi mi nekdo? Je nejaky mini-system do cca 5000 CZK (tohodle typu : https://www.alza.cz/yamaha-mcr-b020-oranzovy-d4304850.htm ) k doporuceni do kuchyne jako "radio"? Urcite to musi mit USB, ale idealne aby tam slo bezdratove pustit z iPhonu playlist. Samozrejmne bych chtel pristup na sit, ale to v teto cenove kategorii asi neni mozne, ze?
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    SPIKE411: asi tak
    akorát opravdu nenechávat heslo v defaultu/slabý, jinak je hacknutí prakticky zaručený...

GL_ST0RM: pokud nemáš opravdu dobrej důvod DHCP používat i pro telefony, vyser se na něj - akorát další zdroj problémů. Nech adresy napevno, nemusíš pak složitě zjištovat co je co když to nechce fungovat dle představ.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GL_ST0RM: Koukni na Yealink nebo Grandstream.
    Jinak výstup na headset (většinou nějaká RJ-11 apod.) je audio vstup/výstup, jenom potřebuješ správnou redukci. (Koupíš na Aliexpressu, nebo vyrobíš.)
    Některý ty grandstreamy mívají i normální výstup na 3.5mm TRRS jack, jako mobil. Nejvyšší modely i (mini)HDMI na video výstup...
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    SPIKE411: Super, ano, to je ono!
    Předpokládám, že toto, dle videa na netu, nakonfiguruju jako DHCP + SIP server v samostatné síti a k tomu pouze po lanu připojím klienty a volám popřípadě konferencuju.
    Teď jen sehnat SIP klienty, ideálně HW, aby obsahovali analogové audio vstupy/výstupy na které připojím zbytek infrastruktury jako bezdrátové headsety a reproduktory. Díky za nakopnutí správným směrem:)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GL_ST0RM: Yeastar S20 mi přijde celkem za hubičku (v podstatě Asterisk s hezkým webovým rozhraním), pokud si to nechceš stavět.
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    Díky za nápady, akceptuju jakýkoliv odkaz na konkrétní řešení:) Zatím jsem instaloval jen Polycom HDX, ale to by byla pro toto kanón na vrabce, jak technologicky, tak cenově.

Jakej IP telefon bez SIP serveru umí vícebodej intercom? To by bylo zajímavé, ale stavět/kupovat kvůli třem místnostem SIP server se mi nechce :-)
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    GL_ST0RM: Nebo Amazon Echo a podobne by mely umet konference
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    GL_ST0RM: erm, proč takhle divně?
    I levný IP telefony umí dělat vícebodovej interkom...
    MATT
    MATT --- ---
    GL_ST0RM: co to resit softwarove?
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    Nevím, jestli s tím lezu do správného klubu, když tak mě přehoďte a já se smažu:
    Mám takový zapeklitý dotaz, který se „okrajově“ dotýká zvukařiny, jedná se spíš o audio konference.

Mám tři místnosti, v každé z nich je (jeden) mikrofon, dejme tomu bezdrátový a aktivní reproduktor(y).
    Je reálné zařídit, aby pomocí dalších prvků fungovala obousměrná hlasová komunikace mezi těmito místnostmi? V jedné místnosti někdo mluví do mikrofonu, v ostatních to lidé slyší z reproduktorů(mělo by se jednat o nějaké menší poslechovky).

Moje představa je, že jednotlivé výstupy z mikrofonů se v jednom bodě pomocí mikrofonního mixéru spojí (třeba Shure SCM268) a výstup z toho mixéru se multiplikuje a odešle do aktivních reproduktorů v jednotlivých místnostech. Je toto realizovatelné? a nebo první co nastane je echo, kterého se prostě v tomto setupu nezbavím?

Díky!
    MA747
    MA747 --- ---
    odložím si:
    HiFimeDIY UAE23 USB DAC (ESS Sabre ES9023+Savitech SA9023)
    https://hifimediy.com/sabre-dac-uae23
    This is a great little USB DAC that works without drivers in most systems, and can be used with Raspberry Pi to make a great value music server. It also works with many Android phones and of course all versions of Windows and Mac without drivers. Available from China, UK and USA warehouses.
    GRUPPQ
    GRUPPQ --- ---
    AKA_THE_A: Taky o opravě nahříváním nepadlo ani slovo.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    AKA_THE_A: Právě, taky spíš čekám, že jde o vybrakovaný "repasovaný" šváby (v lepším případě).
    Díky.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    GRUPPQ: tohle neni oprava...problém skoro nikdy neni v pájenejch spojích pouzdro - tišťák, ale mezi čipem samotnym a pouzdrem. Nahřejvání to neopraví, leda dočasně zprovozní.
    Zapékání celý desky v troubě akorát dojebe kondíky.
    SPIKE411: na Ali jaksi nemáš záruku, že ho čong nevyndal z něčeho rozbitýho nebo rovnou na férovku nepřeznačil něco totálně jinýho. Pouze a jenom pokud už nemáš co ztratit (mimo peněz za integráč a poštu :D)
    NEVIEM: https://projektory.heureka.cz/optoma-whd200/
    Předem ale upozorňuju, že tam probíhá komprese, byť zjevně počítá s i filmama...1080p/60Hz max, víc neumí...v práci to maj na prezentace, ale samozřejmě skrz to hned druhej den šel "zkušební" film ;-)
    Lag je někde na úrovni 100-200ms - víš že tam je, ale neotravuje. Pokud to máš jen na filmy a audio poušťíš skrz HDMI, zpoždění nijak nevadí.
    Přijímač potřebuje min. 1A USB, takže některý telky a projektory to neuživí, musíš pak používat dodávanej napájecí adaptér.
    GRUPPQ
    GRUPPQ --- ---
    SPIKE411: Našel jsem na YouTube plno návodů jak to zprovoznit od nahřívaní čipu žárovku po zapékání celé desky v troubě. Já zkusil jenom nahřátí žárovku a fungovalo to, ale jenom k spuštění. Jakmile čip vychladnul, tak už se znova nepsustil. Hlavně jsem to nechtěl pitvat kvůli pozáručním servisu. Receiver jsem kupoval cca 2010 a opravu jsem žádal v 2015. Podmínkou bylo, aby byl receiver koupen přes českou distribuci.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GRUPPQ: Aha, OK.
    Já vím, že u nějakých modelů byl rovnou hromadný recall, ale možná jen v USA.

U Integry (custom install a jakože premium brand Onkyo) v záruce taky měnili desky, ale ty odcházely znovu, tak to začali měnit za novější repasované modely (B-stock).

Někdo se to snaží opravovat DIY přetavováním horkovzdušným fénem nebo v troubě (dá se vygooglit), ale nikdy to myslím nevydrželo. Bylo podezření na blbě naletovaný to BPAčko, ale on je snad celej ten DTS procesor vadnej. Dá se ten šváb koupit na Aliexpressu, ale kdo ví, v jakém to je stavu, jestli to je funglovka, jestli je tam potřeba nahrát nějaký firmware, nebo je to odpájené z nějakého vraku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam