• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    GRUPPQ: tohle neni oprava...problém skoro nikdy neni v pájenejch spojích pouzdro - tišťák, ale mezi čipem samotnym a pouzdrem. Nahřejvání to neopraví, leda dočasně zprovozní.
    Zapékání celý desky v troubě akorát dojebe kondíky.
    SPIKE411: na Ali jaksi nemáš záruku, že ho čong nevyndal z něčeho rozbitýho nebo rovnou na férovku nepřeznačil něco totálně jinýho. Pouze a jenom pokud už nemáš co ztratit (mimo peněz za integráč a poštu :D)
    NEVIEM: https://projektory.heureka.cz/optoma-whd200/
    Předem ale upozorňuju, že tam probíhá komprese, byť zjevně počítá s i filmama...1080p/60Hz max, víc neumí...v práci to maj na prezentace, ale samozřejmě skrz to hned druhej den šel "zkušební" film ;-)
    Lag je někde na úrovni 100-200ms - víš že tam je, ale neotravuje. Pokud to máš jen na filmy a audio poušťíš skrz HDMI, zpoždění nijak nevadí.
    Přijímač potřebuje min. 1A USB, takže některý telky a projektory to neuživí, musíš pak používat dodávanej napájecí adaptér.
    GRUPPQ
    GRUPPQ --- ---
    SPIKE411: Našel jsem na YouTube plno návodů jak to zprovoznit od nahřívaní čipu žárovku po zapékání celé desky v troubě. Já zkusil jenom nahřátí žárovku a fungovalo to, ale jenom k spuštění. Jakmile čip vychladnul, tak už se znova nepsustil. Hlavně jsem to nechtěl pitvat kvůli pozáručním servisu. Receiver jsem kupoval cca 2010 a opravu jsem žádal v 2015. Podmínkou bylo, aby byl receiver koupen přes českou distribuci.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GRUPPQ: Aha, OK.
    Já vím, že u nějakých modelů byl rovnou hromadný recall, ale možná jen v USA.

U Integry (custom install a jakože premium brand Onkyo) v záruce taky měnili desky, ale ty odcházely znovu, tak to začali měnit za novější repasované modely (B-stock).

Někdo se to snaží opravovat DIY přetavováním horkovzdušným fénem nebo v troubě (dá se vygooglit), ale nikdy to myslím nevydrželo. Bylo podezření na blbě naletovaný to BPAčko, ale on je snad celej ten DTS procesor vadnej. Dá se ten šváb koupit na Aliexpressu, ale kdo ví, v jakém to je stavu, jestli to je funglovka, jestli je tam potřeba nahrát nějaký firmware, nebo je to odpájené z nějakého vraku...
    GRUPPQ
    GRUPPQ --- ---
    SPIKE411: Tohle můžu potvrdit. Naštěstí se k tomu Onkyo staví čelem a opravuje HDMI board i po záruce. Mám Onkyo tx-nr414.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    NEVIEM: vetsina TV umi DLNA (nebo do nich jde nahrat VLC, InFuse, Plex...). Mirrorovat obraz je nesmysl protoze se to bude nekolikrat rekodovat (a je to optimalizovany na prezentace, ne na filmy) a zvuk maximalne stereo.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NEVIEM: Není jednodušší a efektivnější si za TV přilepit mediaplayer s WiFi za pár desítek dolarů a tahat do něj původní komprimovaný video a dekódovat ho až tam? Případně mít u něj třeba USB disk.
    Protože tahat vzduchem "HDMI" je píčovina. Zjednodušeně: Vezmeš nějakej 1080p rip v H.264 s pár Mbps datovym tokem, dekóduješ to do typicky cca 4-8Gbps nekomprimovanýho datovýho AV streamu, to samozřejmě přes 2.4/5 GHz jaksi neprotlačíš (no vlastně ani přes běžnej 1Gbps Ethernet, že jo), takže to z toho HDMI pošleš do nějaký čínský krabičky, která to zase zakóduje do H.264, ale tentokrát s ještě horším bitrate a jednodušším profilem, aby to stíhala kódovat s nějakým ještě jakž takž použitelným zpožděním, a to konečně pošleš do krabičky na druhý straně, která bude dekódovat tu H.264, kterou jsi mohl prostě rovnou přehrát tím mediaplayerem...

Jinak jsem si teď hrál s WiDi (Miracastem). To předpokládá vesměs grafiku a bezdrát od Intelu a Windows (nejlépe 10 s nativní podporou WiDi) Mám nějakej asi tři roky starej HP Spectre x360, kterej ale ale byl od výroby dodávanej s Windows 8.1. Proti tomu LG OLED65B7V a Sony Bravia KD-65XE8596 (Android TV), který obě umějí WiDi nativně.
    Na LG se to chytlo na třetí nebo čtvrtej pokus, pak to začalo fungovat, lag byl ještě celkem snesitelnej na nějaký prezentování.
    Na Sony se to chytlo napoprvé, ale lag byl několik sekund a pořád narůstal až se to seklo úplně.

Vizuálně to bylo na obou celkem OK, lepší než Chromecast na tu Sony Android TV, kde to fungovalo, ale i tak byl lag horší než na LG přes WiDi (možná Chrome neumí pro kódování používat Intel QuickSync?) a byly tam i zdálky viditelné vady (artefakty).
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    ked riesite bezkablove hdmi, chcel by som taku vecicku, pozeranie filmov z ntb na tv, v jednej miestnosti. ale tie ceny su palba. existuje nejaka ali alternativa?
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    PYRO: Jak jsem psal o pár příspěvků níže, tak ne jenom přes Amazon.
    PYRO
    PYRO --- ---
    přes amazon.de se dají koupit současné modelu receiveru za 8-9 s plnou net konektivitou i všemi možnými současnými formáty zvuku.
    nevím jak jsou na tom přesně streva. ale po funkční stránce velice funkční stroje.
    váhal bych zda cca 2 tisíce mi stojí za 6 let stary stroj. ať už po stránce rizika tak i funkční.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    SPIKE411: A bylo to nějak rozumně opravitelný, nebo letěl receiver rovnou do popelnice?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    MADCAT: vsechen bezdrat je driv nebo pozdeji k vzteku. Kabel decentne polozenej u zdi, nedejboze v husim krku nikoho nezabije a usetri ti to spoustu starosti a penez.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Asi to tak nakonec dopadne - ten HDMI kabel nevadí, ntb se může položit vedle TV a nikdo o to nebude zakopávat, a když se dívám, kolik ty bezdrátový HDMI udělátka stojí - dalších 6 - 7 tisíc, tak na to se můžu...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MADCAT: Ono tohle funguje stejne porad asi nejlip.. Jestli mas z pocitace hdmi, tak nebudes muset resit ani zadny jiny kabely, zvuk to posle skrz to a receiver se s tim popere.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    MADCAT: ja zkousel spoustu ruznejch media playeru a blbin ale stejne jsem skoncil u HTPC, totalcmd a mpc :) takze ti rozumim :)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    4K obraz nevím, ale v dohledné době asi spíš ne. Žádnej kabel nebo satelit s 4K obsahem nemám ani neplánuju, když někde upirátím nějakej film, tak i kvůli objemu dat volím klasický fullHD, TV mám taky fullHD a snad mi ještě chvilku vydrží. Naopak ty síťový funkce považuju za plus, akorát si teda musím načíst co to v praxi reálně umí, protože su tím zcela nepolíbenej, tak abych třeba neměl nesmyslný očekávání. Donedávna jsem filmy z PC přehrával prostě tak, že jsem měl grafickou kartu s DVI výstupem propojenou s HDMI na TV a měl jsem to jako druhej monitor, a zvuk jsem hnal přes minivěž dalším kabelem do repro. Takže jsem dycky v nějakým tom media playeru classic pustil film, přetáhl ho na druhou plochu (na TV), maximalizoval a díval se :-) No user friendly to bylo jak prdel, ale fungovalo to :-).
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    MADCAT: jak uz zaznelo, jde napr o to jestli chces (nebo i vyhledove) 4K obraz, nebo vubec...

bezdratove filmy - jde o to jakej bezdrat a jestli to bude stihat datovej tok, drat je samozrejme spolehlivejsi
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    MADCAT: Pokud bys netrval na tom LANu, tak řeknu, kup si místo těch bazarovek nějakej novej, co má USB. Imo tak kolem 7000,- seženeš. S LANem koukám až tak od 9000,-
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    MADCAT: Záleží co si představuješ přesně pod tím pouštěním. Třeba HDMi 1.4 umi UHD (4K obraz) jenom na 30Hz. Což znamená, že pokud bys měl UHD TV a rval tam obraz, tak prostě na 60HZ zapomeň. Tam bys musel mít aspoň HDMI 2.0.

Stejně tak bacha na ono HDCP. Jak jsem byl vyrozuměn, pokud bys třeba někdy v budoucnu připojil třeba Blue-ray přehrávač a pouštěl film přes ten reciever, kterej nemá HDCP (danou verzi - aktuálně 2.2), můžeš být nemile překvapen, že se to prostě odmítne přehrát.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MADCAT: Potíž je, že u Onkyo AVR do cca 2014 hromadně odcházely ty hlavní desky. Projevovalo se to tak, že vypadlo síťové rozhraní a nešel zvuk z externích digitálních vstupů.
    Poslední 3-4 modelový řady by měly bejt OK.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    V souvislosti s mýma dotazama níže - dokázal by někdo posoudit, jestli tento stroj je ještě v dnešní době použitelnej? Našel jsem ho k mání zřejmě použitej, ale dle fotek skoro jako novej, za necelých 6 tisíc, ovšem je to model myslím z roku 2011 nebo 2012, jestli jsem hledal dobře... Dobový recenze vycházejí velmi kladně, ale přece jenom dnes je rok 2018, že...

Jak jsem napsal níže, zas tak náročnej uživatel asi nejsu - chcu to na klasický stereo - poslech hudby z CD/tape decku (až časem dokoupím), MP3 a filmy z PC/USB disku, časem možná z NASu, až se k tomu taky dokopu - mám celkem sbírku, tak ať to má trochu úroveň. Jestli to chápu dobře, tak LAN připojení by mělo umožňovat přehrávání hudby z netových rádií (neposlouchám, ale neříkám, že třeba nezačnu, když najdu nějaký dobrý a bude to uživatelsky pohodlný) a ze sítě (filmů ne?), takže se hodí taky. Do takových těch nových fičur typu chrome cast, DLNA apod. jsem nikdy nepronikl, takže vlastně ani nevím, jak můžou být užitečný... ale jestli by to v praxi znamenalo, že si na ntb pustím film a do toho receiveru ho pustím bezdrátově přes DLNA, tak palec nahoru samozřejmě...

PS: teď se dívám do nabídky toho prodejce, a má k mání i nástupce tohoto modelu, tedy TX NR-616, o pár stokorun dražší, ale mám teda ehm problém se ve všech těch vlastnostech vyznat... má to cenu s ohledem na vývoj všech těch standardů a norem pro zvuk/obraz/konektivitu a já nevím co nějak extra řešit?
    _ADELKA
    _ADELKA --- ---
    ahoj, nemá někdo ideálně ozkoušenej tip na HI-FI gramofon? jde mi o obývákové pouštění desek, ideálně takové to vše v jednom (repráky zvlášť nebo i integrovaný - jestli to jde poslouchat)
    neco jako toto: https://www.alza.cz/ion-digital-lp-d5216018.htm#popis nebo toto https://www.alza.cz/thomson-tt500cd-d4121861.htm - nicméně nepotřebuju ani CD, ani ovladač, ani svítící displej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam