• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    DAVE_PAGE: a hlavne se zaklinali jitterem, legendarni debaty na cdr.cz o vypalenych CD :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    to mi pripomina debaty, ze i CD se ohrava a degraduje na nem kvalita zvuku :) (neni mysleno poskrabani)
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Ja teda nejsem audiofil ale elektronik a co vim, tak jednicky a nuly jsou proste jednicky a nuly, bez ohledu na medium. Pokud by jste meli na toto tema nejakej clanek, tak sem s nim. Moc rad bych si ho precetl a pripadne se dovzdelal.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    jasne audiofilove delaj spoustu picovin a kupujou predrazeny kabely, ale cetl jsem o ty optice na vic mistech, ze ten prevod na optiku a zpatky muze zhorsovat kvalitu zvuku a radsi pouzit digital koax. Mozna jsou to jen kecy :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KURVADRAT: Jo, obojí je S/PDIF, jen jiný médium.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Audiofilové... to jsou ty lidi, co kupujou zlacený Cat5e kabely s indikací směru, OFC kabely tlustý jak k 10kV trafostanici, vybírají síťový switche podle toho, jak dobře přes ně zní internetový stanice, a dělají srovnávací testy NASek, kde hodnotí, jak jim z toho zní jejich FLAC 192kHz/24bit ripy z vinylů?
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    ROENICK: Neni digital pres koax a otpika v zasade to same? Oboje prece vyuziva DAC toho druheho zarizeni, ne?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    DELLAMORTE: jo prave
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    ROENICK: Záleží co má lepší DAC.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    MADCAT: optika vubec nemusi bejt nejlepsi, audiofilove na ni neveri. Dobrej analog kabel nebo digital pres koax byva lepsi
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MADCAT: line in z magnetaku pripoj k nejakymu out nebo monitor v receiveru.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Zeptám se teď jak úplný vemeno, ale furt tady nad tím špekuluju: mám CD player, tape deck a AV receiver, a potřebuju to propojit. CD player má klasickej linkovej výstup a k tomu optickej, tape deck klasika linkovej in, linkovej out a receiver má všechno možný. Pro zachování maximální kvality hádám bude nejlepší CD propojit optikou do receiveru, ale abych mohl nahrávat na kazety, tak ještě k tomu linkou do tape decku line in a odtud ještě další linkou out do receiveru? Díky.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    DUCATIMONSTER: pokud má v autě ještě origoš rádio, mysli taky na montáž (kabely a rámeček), zároveň třeba všechny auta VW koncernu používaj napájenou anténu, takže bez injektoru napájení nefunguje příjem rádia...
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    DUCATIMONSTER: v tyhle cenovy to je jedno, co se ti bude zdat nejhezci a co ma veci ktere myslis ze mama potrebuje

normalne jed treba podle heureky

vicemene s kenwood, pioneer, clarion, alpine nejak extra neslapnes vedle
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ahoj. Rád bych máti koupil k vánocům autorádio s Bluetooth. Používá transmitter. Poradíte jaké do 2000 vybrat? Na jaké parametry koukat? Díky
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    ALI_GATOR: díky, zkusil jsem.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    WINSTON_SMITH: Zkus pingnout nyx ID: DR_RAJU - Možná to ještě dělá...
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    MRTS: ok, dík, to úplně nezní, že by muselo jít o nákladnou opravu. Tak ještě doplňující dotaz: nedoporučil by někdo servis v Praze, kde se mi budou snažit pomoct a ne jen ze mě tahat peníze? :) Na nástěnce jsem moc nepochodil.
    MRTS
    MRTS --- ---
    WINSTON_SMITH: Mě se něco podobného dělo také.
    Po zapnutí nešel zvuk, nebo jen na jeden kanál. Pomohlo vypnout/zapnout/vypnout/zapnout výstup do repro.
    Bylo to nějakým relátkem, "necvakalo". Otevřel jsem ho a spojil kontakty natvrdo. (Stejně výstup nebudu vypínat.)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    UMIAKI: Diky za reakci. Ten z LIDLu vypada hezky, ja zapomnel ze to musi mit CD. Ja nakonec beru tohle LG CM2460 https://www.czc.cz/lg-cm2460/195798/produkt Nakonec u zvazovani parametru prevazil zvuk nad pristupem na sit, navic je ve forech dobre hodnocen co se bluetooth tyce. Takze playlist na NTB, telefonu to jisti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam