• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    GULAZ: tady píšou tohle

Dolby TrueHD is a lossless audio codec that supports up to eight audio channels on Blu-ray Disc. Dolby Atmos soundtracks, in contrast, consist of audio objects — up to 128 of them — that are mixed in a 3D soundfield during the production process. When the soundtrack is played back in a movie theater or home environment, the audio objects are rendered by an Atmos decoder to the available speaker set, which includes overhead ceiling speakers.

While Dolby Atmos and Dolby TrueHD are two separate soundtrack formats, Atmos data on Ultra HD Blu-ray is actually an extension to TrueHD that is folded into the bitstream to maintain backwards compatibility. Here’s how that works: If you play a disc with an Atmos soundtrack, the Atmos extension data is decoded by an Atmos-compatible receiver. If your receiver isn’t Atmos compatible, the extension data is ignored and the soundtrack is decoded as regular Dolby TrueHD.

source
    How Do Dolby TrueHD and Dolby Atmos Differ? | Sound & Vision
    https://www.soundandvision.com/content/how-do-dolby-truehd-and-dolby-atmos-differ
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    S_TU_DN_A: imho to bude hrat bez problemu:
    Compatible Playback
    Dolby Atmos® discs and online content are fully compatible for playback on conventional stereo and on 5.1- and 7.1-channel systems, giving you the same outstanding experience you’ve always enjoyed.

S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    ROENICK: zdroj je TV. Teď mám nějakou krabičku co dělá přechod z opitceko kabelu na RCA a zlobí to
    MVEK
    MVEK --- ---
    Máte tu někdo zařízení s internetovým rádiem využívající katalog vTuner? Například Marantz a jejich radiomarantz.com...?

Vypadá to, že od minulého týdne si vTuner říká o 3 eura ročně a tak i vytvořené seznamy oblíbených nejde na rádiu přehrát, už je jde prohlížet jen na webu. Od Marantze zatím žádnou odpověď nemám.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    S_TU_DN_A: nebude to hrat nebo to bude delat bordel :) a zdroj? muzes to dekodovat driv nez to do receiveru posles
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    dotaz na kodování

měl byste prosím někdo odkaz na stranku kde je popsáno dekodovaní signálu?

řeším zda kdyz si koupit starší recevier, ktery umí např dolby thru, co to pak bude dělat když dotoh pustim dolby atmos

děkuji
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Cambridge Audio S30 | Speakers Per Pair | Richer Sounds
    https://www.richersounds.com/camb-s30.html

Zdravim, mam tyhle bedničky, se kterejma jsem naprosto spokojenej, ale jeden začal občas ve špičkách chrastit. Šlo by tam jenom vyměnit některej z těch repráků, dají se někde sehnat "ekvivalenty" ? Přijde mi to škoda vyhodit, neb jsem spořivej a líbí se mi, jak hrajou :)

MARASAN
    MARASAN --- ---
    HONCKA: ro vypada vyborne, hardware na optiku mam jeste od TV a s timhle splitterem signalu budu vyresenej. dik
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MARASAN: Já to řešil s optikou, protože mám k projektoru sonos playbar, kterej má akorát optiku a potřeboval jsem zvuk z pc a z shield, koupil jsem u cinanu hdmi switch, který má 4 HDMI vstupy a 2 HDMI výstupy 2 optiky, dělají se i z analogem https://www.aliexpress.com/...ec767602f&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_7,searchweb201603_53
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    HERR_FLICK: Ideálně bych se rád vlezl do 20-30k za repro + streamer + dab + zesilovač. Chci poslouchat Spotify a z DLNA a koukat na filmy z DVB-T, internetu a taky z DLNA.
    Což by se plus minus dalo třeba kombinací Pioneer SX-S30DAB, Klipsch R51 a KLIPSCH R-10SW.
    Jenže to slim provedení na mě nepůsobí úplně nejlépe... asi bych se cítil lépe s nětším tlustým a těžkým jako Yamaha R-S202 DAB, která ale nemá ten výstup na subwoofer.
    Ale taky si můžu postavit něco jako HiFi Berry + repráky z druhé ruky nebo nějak jinak... Nebo jenom nějaký DAC/streamer a k němu Auna BT-Bro a repráky.
    Prostě těch možností je hodně:)

A ty B&W vypadají dost pěkně, ale taky začínají někde na 58 Hz... není to na basy vysoko?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    UMIAKI: napis nejdriv budget
    Budes to krmit z av receiveru, nebo jak to cely planujes

Stary regalovy skopky za par tisic jako treba b&w 602 s3 hrajou dost nizko, pak trosku drazsi dynaudio to samy
    Najdou se ale i kvalitneji hrajici, je to jen otazka rozpoctu

Jinak sub bych hned nekupoval, prikoupit ho muzes vzdycky, dobre postaveny 6.5" a vetsi uz umi zahrat nizko natolik, ze nebejva treba
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    kdyz uz jsme u toho projektoru - jak njak rozumne tahat zvuk k platnu, kdyz nejde optika nebo coax? zesik ma jen analog vstup, projektor nema digi vystup. ted to mam vzadu vsechno. no ale neni to dobry. signal nebo silovy vedeni? nebo tak napul cesty? jinak?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    UMIAKI: 47-20000Hz ±3 dB,
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    ROENICK: Asi na ně nemám místo. Budeme tam mít 3m místa prostoru na TV/plátno a nějaké knihovny vedle. Ale sloupové se mi líbí moc. Jaký mají ty tvoje udávaný rozsah v Hz?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    UMIAKI: osobne sub mam a prakticky ho nezapinam..mam teda sloupovy Bowers Wilkins, stary a tu nejnizsi radu. Sloupy nechces?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Koukám se po budoucím založení domácího hifi systému/domácího kina, ale jen 2.0 nebo 2.1 a rozmýšlím se právě nad potřebou subwoooferu. Líbí se mi jednoduché zesáky s integrovaným DAB tunerem, ale ty někdy nemají preamp výstup na subwoofer. Jako repráky se mi líbí regálové Klipsche, ale ty zase nemají (papírově) moc basy...
    Kolik tak je třeba mít rozsah na basy? Je 50Hz spodní rozsah dost? Podotýkám, že mám rád i hiphop a triphop, takže hudbu poslouchám celkem bass-rich:) Neposlouchám snad jen country a vážnou hudbu.
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Meli byste doporuceni na bedny pro Onkyo A-9130? Financne jsem celkem flexibilni, jde mi spis o vyvazenost sestavy. Pozadavek mam asi jediny a to aby bedny dobre zvladaly nizke hlasitosti.
    WADER23
    WADER23 --- ---
    COLON: Si tu zaloz inzerat "koupim soundsystem, zn:levne", pokud ti nejde o extra vykon, tak ti budou stacit nejake stare trisky co ti lidi daj za odvoz.

2000.- za skelet je imho pro tebe dost drahej kauf, s trochou stesti to za tu cenu koupis i osazene (nejakym noname shitovym reprakem, ale to ti muze byt fuk).

Ja ti nabidnu kompakty 15"+1, 150W, 500/kus, vyhybku 500/kus, zesilovac co hraje jeden kanal 500/kus.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    COLON: i kdybys mel z ceho hrat (gramce/komp + mix) a chtel jenom zvuk jako takovej (repra + zesiky + vyhybka/procesor + kabely), tak pocitej spis nizsi desitky tisic i za bazarovy.. Pokud to ma hrat co k cemu a nema se to rozpadnout za pul roku, tak spis vyssi desitky tisic..
    COLON
    COLON --- ---
    ROENICK: no tam se řešej úplně jiný věci :)

MAJKL09: ok, napíšu, díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam