• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    TAP: jo, pardon. Tak 359 EUR. Lehce pod devět tisíc.
    TAP
    TAP --- ---
    ASYMETRIC: to jsou asi ty 41M, ty pasivní.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    TAP: Klipsch za 11? V Německu stojí pár 200 EUR.
    TAP
    TAP --- ---
    sakra aby se v tom čert vyznal :)
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    TAP: Namatkou, vubec nevim jak ktery hrajou:
    Dual LS 100 Active monitor
    Klipsch R-41PM/R-51PM
    Magnat Multi Monitor 220

Co jsem tak koukal, tak rozhodne ne vsechny aktivni repro maj uzemnovaci svorku a to i v pripade, ze maj vzadu explicitne prepinac Line/Phono. Stajne tak jako ne vsech y dnesni gramofony maj zemnici svorku.
    TAP
    TAP --- ---
    UMIAKI: to by pro mě bylo asi úplně nejlepší. netušil jsem, že existujou bedny s phono preampem. Klipsche stojí cca 11, Jamo vypadaj, že maj vstup jen na LINE, ty AQ taky ne, ale tady se třeba prodávaj v bundlu s gramofonem (a jsou docela ošklivý), tak nevim. nejsou ještě nějaký alternativy aktivních bedýnek?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    TAP: A nechceš to celé vyřešit buď Klipsch 41pm nebo o trochu levnějšimi aktivními Jamo? A české AQ M24DAC mají taky myslím phono vstup...
    TAP
    TAP --- ---
    GL_ST0RM: Výstup z TV je asi ~ok, jde mi o hry a Netflix z PS4. Aktuálně mi to jde do aktivních beden, co jsem míval u PC a nebejt toho gramofonu, tak mi to tak i stačí.
    Gramofon mám Audio Technika AT-LPW30TK, v nějaký recenzi ho chválili za phono výstup v týhle cenový kategorii, ale při použití interního předzesilovače prý člověk přichází tak o 70% potenciálu gramce. Zatim to tak ale používám, peru to do těch samejch aktivních bedýnek a některý starší vinyly, konkrétně s klasikou, na tom zní úplně příšerně. Čekám, že tohle by ten amp, co shanim, mohl vyřešit.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MADCAT: Ajo.. já mám 1504, teď jsem se musel kouknout..
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    LOPIK: Má phono:

LOPIK
    LOPIK --- ---
    MADCAT: Ten nema phono, ale jinak bych to taky doporucil - sam jsem to kupoval kvuli tomu ze to je placaty.. Jestli do toho je co zapojit, tak je to asi dobra volba..
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    TAP: ok, chapu to s tim PS4. Chtelo by zkusit, jesli D/A prevod v televizi je pouzitelny.
    Pripadne sahnout po reseni soudruha cinana na Ali, je tam spousta krabicek s optickym vstupem a analog vystupem zacinaje na cca 5 USD a tyto veci cinan umi...

Toto umi optiku z PS4 a jako bonus i BT z telefonu:
    Proster DAC Converter with Bluetooth 5.0 Receiver Digital to Analog Audio Converter Digital Coaxial Toslink to Analog Stereo RCA on AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/4000127425060.html

Bedny, co treba tyto?
    KEF KEF i Q1 - Reprosoustavy - HiFi Bazar - www.hifionline.cz
    https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/kef/kef-i-q1/

Myslim,ze by si to s tim CA docela sedlo...ale je to teda za deset:)
    TAP
    TAP --- ---
    GL_ST0RM: Bedny zatim taky nemám, na sloupy není místo, nepotřebuju to nijak hulit, vidím to na nějaký malý regály. Budget co nejníž (chtěl bych se i s bednama vejít tak do 8k) ohlížim se primárně po nějakým bazarovým zboží. HDMI by se hodilo kvůli PS4, který mi slouží jako hlavní (a rád bych jedinej) zdroj médií. Bohužel ale nemá samotnej audio-out výstup. ale to by se dalo asi vyřešit audio výstupem z TV, tam žádný Hi-fi neočekávám
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    TAP: Cus, prosim te, zasadni info, jaky bedny tim budes krmit? nejaky sloupy s plandavejma teslama a nebo maly citlivy regalovky? na co tam potrebujes ten HDMI vstup? jakej je budget :)

Maly hezky reseni je treba CAMBRIDGE AUDIO Topaz AM10
    CAMBRIDGE AUDIO Topaz AM10
    http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=4431

Uplny blato to snad nebude (LM3886T) jako kdejakej receiver a stoji to par kacek, MM vstup to ma a i dalku a toroidni trafo :)

MATT
    MATT --- ---
    TAP: Bryston 0.5, Parasound Zamp, nebo drazsi Parasound NewClassic
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    TAP: Ještě jsem si vzpomněl na relativně placatej Marantz NR1200, ale samozřejmě nevím kolik do toho chceš vrazit...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    TAP: Hledáš asi něco jako Pioneer SX-S30?
    TAP
    TAP --- ---
    ROENICK: možná jo, prostě něco, čím bych mohl krmit pasivní repro a bylo stavěný na gramofon. pochopil jsem, že gramofon je nutný zapojit do phono vstupu (u receiveru), neb je potřeba signál ještě předzesílit nerozdíl od běžnýho signálu z CD apod. HDMI vstup by se asi taky hodil, ale nepotřebuju žádný fíčury domácího kina apod, takže HDMI neni nutnost.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    TAP: nehledas zesik a ne receiver? proc receiver? zesiky jsou nizky
    TAP
    TAP --- ---
    existuje nějakej dostupnej receiver, co nebude mít na výšku 20 čísel? potřebuju to jen kvůli gramofonu (takže s phono předzesilovačem) a všechno, co se prodává jsou zbytečně veliký obludy imho.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ASYMETRIC: Buď vyrobit, není to tak složitý, anebo koupit IEC - IEC a redukci IEC - F k tomu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam