• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    WOLFZOV: vezmeš tu delší z požadovaných dýlek, vynásobíš dvěma a šmikneš v půli. co zbyde někde zatočíš
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    MAJA: Delka stejna? To neni technicky mozne, mam obyvak 5x5 m a kabel muze jit do zadu jen jednou stranou.
    MAJA
    MAJA --- ---
    WOLFZOV: Teď jsem měnil na zadních repro 1.5mm2 za 2.5mm2 ... nemám moc dobrý av receiver a tohle mu trochu ulevilo.
    Taky jsem bojoval se svorkama na av receiveru a na zadních repro, abych tam ty 2.5mm2 vůbec nacpal :-) Obecně záleží na délce a impedanci připojených repro, délka by měla být stejná, 1.5mm2 většinou stačí.
    WOLFZOV
    WOLFZOV --- ---
    Podle jakych kriterii vybrat propojovaci kabel k zadnim regalovkam? Pro 5.1 audio system? Snazim se poskladat audio v obyaku ze dvou systemu ziskanych za odvoz. A zadni repracky, budou muset propojit LR 10m dvojlinkou a RR dokonce 15 m dvojlinkou. Nekde jsem se docetl, ze nema cenu kupovat vetsi prumer jak 2x1.5 mm. Ale zvlast u toho 15m by me zajimalo, jestli nebude lepsi neco jineho. Dekuji
    BLAF
    BLAF --- ---
    U tech levnejch bedynek jenom bacha - volba se muze hodne lisit podle toho, na co koukate. Napr. muzou znit treba relativne dobre na muziku, ale diky zahuhlanejm nizsim stredum na nich bude blbe rozumet dialogum atd.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    UMIAKI: Diky za ty tipy, na Sonos jsem se divala i predtim, i kdyz je teda drazsi.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KURVADRAT: Dik, aspon jsem objevila, ze nase tv ma vystup na optiku.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MADCAT: Dik za hint, vyhrabala jsem roky stary genius 2.1, ktery maji teda bohuzel asi odpalenej subwoofer, ale aspon jsem vyzkousela to smerovani dopredu a asi to bude cesta. Kvalitu u tohodle neresim, i kdyz i takhle mi to prislo ok, jsem fakt nenarocna :)
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    jako malej soundbar pro nenarocne posluchace k tyvce celkem obstojne funguje napriklad B&W Zeppelin
    jetej se da sehnat pod bura, i decentne basovani u filmu oproti soundbaru zvladne
    pro jabkare navic u Air verze jde poustet hudba primo
    Bowers Wilkins Zeppelin - Plzeň - Bazoš.cz
    https://elektro.bazos.cz/inzerat/125367639/bowers-wilkins-zeppelin.php
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KURVADRAT: Zní to určitě líp, už jen kvůli stereo separaci - mám to takhle už aspoň 8 let na 2.1 Logitech, ale problém je brum, toho se nedá úplně zbavit.
    VENIKA: Jasně, že pomůže. Nemyslím, že to bude tišší, protože ten zvuk tam stejně dojde, ale bude příjemnější. Ty moderní telky mají aspoň pro mě takový ostrý nepříjemný zvuk. Když dáš pod tv něco s trochou objemu, tak to bude lepší.
    Jestli máš místo na tohle, tak Sony HT-S20R má super recenze.
    Pokud jenom soundbar, tak super bude Sonos Beam, ale ten je už trochu víc než 10k.
    A další možnost je soundbase - Cambridge TV2 se vleze i do těch 10k :)
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    MADCAT: Pokud pouzijes sluchatkovy vystup, tak nevim nevim, ale aktivni repro zivene optikou by mohly byt ok
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jestli má ta televize sluchátkovej výstup - nebylo by lepší pořídit nějaký treba i celkem obyčejný aktivní bedýnky za litr nebo dva, dle možností, a poslouchat TV přes ně? To musí zákonitě hrát líp než pípáky v televizi, ne?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    S_TU_DN_A: To asi nedokazu rict, protoze absolutne nevim, co to obnasi a jak to muze byt velky :).
    My si na zvuku nijak zvlast neujizdime, chtela jsem primarne vyresit ten hluk do loznice a koupit jednu bednicku, ktera by uz snad by default mela mit lepsi zvuk nez ta tv samotna, mi prislo snadny. Taky do toho nechci asi dat vic nez treba tech 10k.
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    VENIKA: ja zkoušel soundbar bose asi za 7K a nemá to dobrý zvuk, ale předpokládám že na AVR a bedny nemáš místo že?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Ahoj, pardon za asi trochu stupidni dotaz. Mame klasickou placatou televizi, mame ji v prostoru a zvuk jde zadama. Problem je, ze cca 2 od metry od tech zad jsou dvere do loznice a nekdy je to celkem slyset.
    Kdyz bych poridila nejakej basic soundbar (5-10k, tipy klidne vitany), zlepsi se to trochu tim, ze (aspon predpokladam podle vizuali tech bednicek), jde ten zvuk pak predem a bokem? Nebo je to blbost?
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    Aco subwoofer? Lidi docela dost kupujou SVS. A třeba i základní PB1000 je peknej mazlik - nastavit lze nejen horní delici frekvenci a samozřejmě hlasitost, ale plynule i fázi.
    Mají výborně zesilovače i repraky a skříň která nehraje..
    Jinak aktivní repro co dost basují?
    Co třeba Klipsch The Fives?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SDN33: To bude buď akustikou místnosti, nebo tím že je jich jednoduše trochu málo. Na jejich konstrukci není nic speciálního, co by způsobovalo takovýhle efekt. Když si některé z těch beden co zmiňuju poslechneš v hudebninách a pak je v těch samých hudebninách koupíš přes internet, máš 14 dní na vyzkoušení a vrácení kdyby to pořád nebylo ono.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOZKA: já bych neřekl, že málo.. Je jich dost a jsou dobrý včetně subbas, ale jen v okruhu 2 metry kolem bedny.. proto se asi označují "near-field"?Dál už to spíš boucha jen. Na tvorbu super, ale chtěl bych něco, co basuje i dál. Diky, mrknu na To!
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SDN33: "basy mají přednes hodně na blízko" znamená že jich je málo? Já co si tenhle model pamatuju, tak měly bouli na středobasech a subbasy neměly vůbec - šel bych osobně klidně znova do monitorů, jen do větších a kvalitnějších. Pokud můžeš jít lehce přes 10k, tak můj favorit je pořád JBL LSR308, pod 10k stojí LSR306 (které jsem neslyšel, ale 5" i 8" jsou super, takže 6" bude nejspíš taky). Kromě toho pokud bys je kupoval někde v hudebninách kde budou mít i Mackie MR624, tak bych si je osobně taky poslech a srovnal, neslyšel jsem je, ale konstrukčně vypadají celkem dobře řešené a Mackie se v minulosti občas povedlo vyrobit fakt příjemné monitory s trochu basovějším zvukem na půl cesty do hifi.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ahoj. Mohli byste mi pls poradit nějaké domácí audio, kterým bych nahradil KRK ROKIT 5 RPG2? Sice mě vyhovují, ale spíš než na tvorbu je už používám na poslech a ty basy mají přednes hodně na blízko. Což mě občas mrzí, ikdyž zvuk je skvělý. Nedoporučili byste mi něco do 10 000, z čeho by byla lepší domácí diskotéka ale ne moc na úkor kvality zvku? Klidně koupím. Díky.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Vzduch jsem zkusil taky, i když jen tak trochu halabala. Možná tomu dám ještě šanci, však jsem se při sundávání toho plechovýho krytu řízl do prstu jenom jednou, je potřeba aspoň dvakrát :-P. Nicméně příčina bude asi jiná, jak mi poradili ještě jinde na nějakým audio fóru: Technicsy prej mají nějaký specifický řešení posuvu čočky - je tam nějakej motorek s hodně slabým napětím, a když je to třeba i jenom trochu špinavý, tak se to nechce hnout, elektronika navyšuje napětí až se to najednou uthne a skočí to. Takže to budu muset zkusit rozdělat, vyčistit a nanést tam film nějaké hodně jemné silikonové vazelíny, jestli si to pamatuju dobře, kdyžtak mě opravte. A zrovna pokud máte tip kde něco takovýho pokud možno ne v půlkilovým balení sehnat, budu rád. Třeba nějakej modelářskej obchod, nebo GM?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam