• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    VOZKA: Mně třeba zvuk všech aktivních JBL co jsem slyšel přijde o ničem, ale je to jen můj dojem. Paradoxně jediné poslouchatelné byly JBL Go:-D
    Navíc monitory se přece umísťují kousek od posluchače, to je trochu jiný use case než chtěl, ne?
    Ty AQcka jsou zavedená klasika navíc vyrobená v Česku. Za ty prachy jsou fajn:-)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    CUBICULA: Ty AQ24 budou dle frekvenční charakteristiky hrát dost citelně hůř. Ale co do připojení a ovládání budou naopak o dost praktičtější, no :). V téhle ceně člověk nemůže mít všechno.
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    UMIAKI: Ty vypadaj výborně! A na ten ovladač by mi šla asi namapovat apple tv a tím pádem mít jen jeden. Pecka, díka moc.

HERR_FLICK:
    VOZKA: Díky za rady. Co si myslíte o těch AQ24? https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprosoustavy-regalove/2249-aq-m24-bt

A kdybyste někdo chtěl Onkyo Onkyo LS3100 tak budu prodávat :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    CUBICULA: Dám ti takovou nepopulární radu: vyser se úplně jak na ty z Alzy tak na ty M-Audia, našetři si 6500 a kup totok: https://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/jbl-lsr-305-p-mk-ii/
    Nebudeš tam mít dálkový ovládání a další (praktický) věci, ale hraje to nesrovnatelně líp, imo pořád nejlevnější poslouchatelný aktivy na trhu. 20m místnost to s běžnou úrovní hlasitosti zahraje v pohodě a i nějaký basy to má.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    CUBICULA: musis se rozhodnout, co je priorita, za par tisic budes vzdy nekde delat velky kompromisy
    nejdriv bych resil poslouchatelnej zvuk, coz ty m-audio taknak zvladaj
    pokud by ti ciste nahodou nestacily, tak casem k nim muzes poridit aktivni sub, ale spis ani nebude treba
    6.5-8" dvoupasma by byly lepsi, tam uz s basama u 20m2 vystacis, ale ty sou pouzitelny mimo cenovou pod 5kkc
    imo lepsi poslouchat cistsi zvuk s orezanym spodkem, nez zahuhlanej nerovnej smuk
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    CUBICULA: Mám teď nově AQ24 a doporučuju. Vzal bych ty s USB DACem pro nejlepší univerzalitu. Na 20m2 jsou velké akorát. 20m2 je pořád spíš menší prostor a regalovky jsou do něj lepší.
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    HERR_FLICK: fíky za odpověď. Není to ale malý na 20m2 obývák?

Vycházel jsem z obecné poučky, že větší repro > lepší zvuk
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    CUBICULA: pokud ti jde o trochu vernej zvuk, tak porid naky laciny aktivni monitory, tohle mi prijdou takovy bakelitovy sloupky pro indy, a aniz bych je slysel bych sacoval, ze zrovna verne hrat nebudou

neco jako tohle (4300,- par)
    M-Audio BX5 D3 (B-Stock) #927922 - Muziker CZ
    https://www.muziker.cz/m-audio-bx5-d3-b-stock-927922
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    Čus koukím po těhdle levných sloupcových aktivních repro https://www.alza.cz/fenda-fd-t-60x-d5785425.htm?o=1

Jsou napsaný jako 2.0 ale mají v sobě subwoofer. Tak nevim co si o tom myslet.

Použití bude široké, filmy, hudba (většinou chrochtající kytary, bicí a řev), ale nejde mi o zvuk jako v kině, nebo basy jako v klubu. Spíš mi jde o věrnej zvuk na normální úrovni hlasitosti.

Máte je někdo?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MATT: Vždyť to psal, že se pán nechtěl vzdát stereo zesáku a beden na stereo poslech, ale zároveň chtěl prostorový zvuk na filmy. Ty klipsche (asi Klipschhorn?) tedy používá ve filmech jako přední repráky s Yamahou a na hudbu je používá se stereo zesilovačem Chord. Před nimi má přepínač AQ32 kterým přepne zdroj zvuku.
    Jestli je ten starý Chord nějaká bestie jako třeba tohle - https://www.avcenter.cz/Chord-CPM-2650-d6521.htm - tak se nedivím, že hraje líp než Yamaha za 60k :-)
    MATT
    MATT --- ---
    BREGALAD: ADM: aha, a dokazali byste rict proc? koukam, ze ta yamaha stoji 60 tisic. bych neckal, ze nezahraje..
    ADM
    ADM --- ---
    MATT: stereo repro klipsh hraje blbe na 5.1 AV receiveru
    MATT
    MATT --- ---
    BREGALAD: ale ja z toho porad nepochopil, jestli atmos hraje lip, yamaha neuhraje klipshe, klipsh a atmos nejde dohromady, nebo ... ?
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    MATT: To není úvaha. To bylo shrnutí zadání.
    Pán s 25let starým Chordem (zesilovač stereo) a velikejma Klipsch reprosoustavama se rozhodl na za použití stejných repro avšak jiného vicekanáoveho zesilovače (AV receiveru) dořát si občas kino zvuk a občas aby ten vinyl hrál tak jak je zvyklej.
    Byl ochoten i přehazovat dráty.
    Dostal tam přepínač zesilovačů tuším AQ32 a je spokojen. Akorát nesmí být v chodu oba zesilovače (přepínač není vybaven umělou zátěží, ale jen kvalitními kolébkovými přepunaci) apřepnout se musí tedy před zap utíkají toho kterého zesilovače.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARASAN BREGALAD: Tak jste mi úspěšně nasadili brouka do hlavy ;)
    MATT
    MATT --- ---
    BREGALAD: jak prostimte pokracuje tahle uvaha?

To je tak, když si někdo s velikejma reprákama a 25let starym zesíkem na kterej nedá dopustit koupí do stejný místnosti i zadky a Atmos a k tomu Receiver Yamaha RX-A3060..
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    UMIAKI: ja byl sam prekvapenej,jak je ten rozdil slyset. Podobna cenovka,ale jednoduchej integrovanej stereo NAD byl uplne jinde. A/V rcvry byly proti nemu dva; Technics a Pioneer.
    Rozdil je velkej.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    UMIAKI: Apropos nebudu daleko od obecné pravdy, když podotknu, že nejčastější řešená cena zesilovače (včetně AV receiveru) je v lokálních poslechovkách 10-20.000 Kč.
    Aspoň u mne v hifipartner.cz / poslechovestudio.cz

;-)
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    UMIAKI: Narovinu - při přímém srovnání dle zkušenosti, rozdíl bude slyšitelný i pro “běžné ucho” (ve stereo režimu) ve prospěch tý A-9130.

Narovinu - když není srovnání bude stereo na AV receiveru velmi dobré.

A teď se v tom podluchači vyznej..
    ;-)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BREGALAD: Tyhle věci pak končí spoustou kabelů a spoustou ovladačů:-) Dříve jsem žongloval i s myšlenkou na HDMI splitter a 2.1 stereo receiver, ale prostě bych chtěl ten 5.1 zvuk.

Zatím mi přijde, že doba, kdy mi bude připadat nesnesitelný poslech hudby na 5.1 receiveru oproti zvuku na 2.1 zesilovači bude hodně daleko za bodem klesajících výnosů :-) Třeba se pletu, ale nechci úplně obtěžovat lokální poslechová studia rozhodováním ohledně komponent za +- 15 000 Kč, když je mi jasné, že se v tom točí úplně jiné prachy;)
    Fakt bude výrazný poslechový rozdíl v hudbě mezi řekněme Onkyo 9130 a třeba Onkyo TX-SR393?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam