• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    UMIAKI: Nakonec hlášky u Storm1 nebyly tak hrozné. To Creative byl rozhodně o level výš. Obešla bych se sice bez nich, ale i se na to dá ještě zvyknout.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AKI_NO8: LG Boom už tak nějak ze jména bude hodně dunět :-) Vyzkoušej ještě ten LAMAX Sentinel2 - ta druhá generace už nemá ty uřvané hlášky :)
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Byla jsem oslovena v poště o výsledky Sony SRS-XB23 a Lamax Storm1. Myslela jsem, že to nejdřív napíšu jenom tak rychle do pošty, ale vyšel mi z toho opět elaborát, tak dávám k dobru.

Sony SRS-XB23 modrá - Bluetooth reproduktor | Alza.cz
    https://www.alza.cz/sony-srs-xb23-modra-d5875999.htm
    Zvuk Sony mi trochu připomínal JBL. Nicméně Sony ubralo trochu basů, takže basy ve středních a vyšších hlasitostech nepřebíjely zbytek hudby. V nižších hlasitostech bohužel ale stále ano. Sice se dají basy vypnout, jak aplikací, tak tlačítkem na repráčku, ale potom je to takové opět tranzistorové. Na mluvené slovo fajn, ale na hudbu před spaním nic moc. V aplikaci je taky volba módu "Stereo/Mono". Repráček je ze začátku nastaven na "Mono", ale jakmile jej jednou přepnut do "Stereo", tak už první volba nemá ani smysl. Zvuk se hezky otevře do prostoru a je najednou celkově hezčí a prokreslenější. Takže jediné proč mě napadá vůbec volba pro Mono je, když by se připojil další reproduktor do dvojice a potom už by opravdu jeden hrál levý kanál a druhý pravý kanál. Bohužel tohle se bez aplikace přepnou nedá. A přišlo mi, že při připojení k jinému zařízení si to repráček občas pamatuje a občas ne. Na střední a hlasitější poslech je tedy Sony fajn. Basů je tak na hraně. Jsou sice znatelné, ale ještě furt nejsou obtěžující a nepřehlušují zbytek.

LAMAX Storm1 Turquoise - Bluetooth reproduktor | Alza.cz
    https://www.alza.cz/lamax-storm1-d5672379.htm
    Lamax Storm1 mě zaujal. Vlastně to byl nejlevnější kandidát (kupovala jsem ho za 1500,-) co jsem měla doma. A musím říct, že po tom všem si nevedl špatně. Ale musí se mu trochu pomoct nastavením. Nemá aplikaci, ale má tlačítko kterým se přepínají tři módy.
    1. - Tranzistorák bez basů - opět super na mluvené slovo, ale nic víc.
    2. - Basový režim. Přidá k módu 1 basy. Potom hraje tak průměrně. Je nějaká hudba slyšet, ale na jásání to rozhodně není. Basisty na druhou stranu asi nenadchne, některé jiné repráky toto zvládnou lépe.
    3. - Asi nejlepší na poslech čehokoliv hudebního - opět něco jako Stereo mód + basa. Zvuk se otevře do prostoru, celkově mi přišel poslech hudby v tomhle nejhezčí a asi bych nepotřebovala na hudbu cokoliv jiného. Basový mód zde sice opět nastoupí, ale nějak nepřekrývá tolik hudbu.
    Použitelné jsou teda pro mě jenom vlastně dvě nastavení ze tří. První pro mluvené slovo potichu a třetí pro hudbu. Druhý vlastně nedává smysl, pokud není člověk vyloženě milovníkem dunivosti, ale potom ho Lamax zklame a zvolí si stejně něco jiného.
    Co může potěšit je, že Lamax má jack a taky slot na SD kartu. Sice hlavní použití ve formě bluetooth je jasné, ale může se to někdy hodit. Mám pocit, že to žádný jiný z testovaných kusů neměl.

Nejhezčí zvuk zatím ze zkoušených pro mě mělo Sony. Bohužel mu ale podkopává nohy opět to, že neumí tišší poslech, protože basy se tolik s nízkým volume neumírní a s vypnutým "ExtraBass" nebo jak tomu Sony říká, už to zase není na hudbu tak hezké. Na tuhle funkci by to chtělo ještě nějakou volbu mezi vypnuto a zapnuto, kde by bassy hrály tak napůl. A pokud by Sony dalo i tlačítko na přepínání "stereo/mono" módu rovnou na repráček, tak bych asi měla jasného univerzálního vítěze. Aktuálně se Sony nabízí kolem 2000,- a pokud není pro posluchače tišší poslech důležitý, je to za tu cenu rozhodně dobrá koupě a byl by to jasný vítěz. I když pro férovost musím říct, že startovní cena po vydání byla kolem 3000,-. Mimo to aktuálně koukám na Alzu a je nějaký "SonyWeek", kdy je tento reprák za 1600,- s jejich promo kódem.

Lamax hraje celkově hůř než Sony. Ale přišlo mí, že hraje lépe než zkoušený Anker, Niceboy i JBL. Díky tomu, že zvládne i tišší poslech - jeho "ExtraBass" jakoby víc reaguje na volume než u ostatních - je pro mě asi nejuniverzálnější. A ovládá se jenom na reproduktoru = žádná apliakace.
    Na Alze je Lamax opět bez akce za 1890,-, ale dá se sehnat jinde za 1490,- (Datart, TSBohemia). Na Alze k němu ale dostanete jako bonus ještě LAMAX bezdrátová sluchátka. Nicméně zvuk reproduktoru ani jedna z věcí nevylepší.

Měla jsem velké dilema který z nich. Po poslechu Sony hrál Lamax prostě druhé housle. Ale při poslechu v jednu ráno, kdy nechci sousedy rušit, jasně přebral štafetu Lamax. Hrozně mě ještě zajíma LG Xboom (aktuálně asi PN5), tak jsem si říkala, že půjdu i tyto kandidáty vrátit oba a počkám až LG případně zlevní. Nicméně přítelkyni se Sony líbil natolik, že si ho ukořistila. Šla jsem s těžkým srdcem nakonec vrátit jenom Lamax....a vím, že to k němu nebylo fér.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    TEDDYBEDDY: Jinak bacha, v tom článku taky píšou blbosti. Ignorujou to, že bitrate není všechno - starší BT kodeky jsou mnohem míň sofistikované než běžné ztrátové kodeky, takže aptX sice přenáší až 352 kbps, ale má slyšitelně horší kvalitu než 320kbps MP3. Stejně tak AAC s 250 kbps je o kousíček lepší než SBC s 320 kbps prostě protože je to modernější kodek. A největší nesmysl, AptX HD rozhodně nemá "kvalitu zvuku lepší než u CD" protože je to pořád ztrátový kodek.

Ale realita je stejně taková, že většinou nemáš na výběr a musíš vzít co podporuje přijímač v autě.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    UMIAKI: Tohle je podle mě třeba k ničemu ukazatel, protože s naším zesilovačem a bednama jsme zkoušeli dělat poslechový testy SBC vs AptX vs AAC a došli jsme k tomu, že AptX je o kousek horší než SBC na maximální kvalitě, AAC je pravděpodobně o kousíček nejlepší a SBC může být nežádoucí jen proto, že jakákoliv nižší než nejvyšší kvalita je úplně na hovno. Zároveň ale jak říkáš, u sluchátek ty rozdíly slyšet jsou, u levnějších beden překvapivě málo a v autě bych rozdíly mezi těmihle třemi taky neřešil. Výrazný rozdíly jsou až u LDAC a AptX HD který se blíží lossless kvalitě, ale to pořád afaik mimo sluchátka podporuje hodně málo přijímačů.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    TEDDYBEDDY: Tady máš seznam mobilů, které podporují AptX https://www.aptx.com/product-listing?product_category=11
    (ale jestli slyšíš v autě rozdíl mezi různými kodeky bluetooth, tak musíš mít ukrutně dobrou káru:)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    TEDDYBEDDY: OK, ale i tam platí to co říkám, musí ho podporovat obě strany a musíš zjistit co podporuje přijímač než budeš řešit telefon. U přijímače je mnohem větší šance že bude podporovat jen pár z nich (a obvykle bohužel ne ty dobrý).
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: No já měl spíš na mysli BT kodeky. https://palmserver.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=15928

Rozdíly např. mezi Iphone, Sony, LG, Samsungem aj. (model od modelu) jsou s dobrými sluchátky jasně slyšitelný, proto se ptám na zkušenosti.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BREGALAD: Píšu to schválně sem, třeba to bude zajímat ještě někoho:)

Co se týče filmů, tak mířím na Dolby Atmos 5.1.2, teda mám místo na 7 repráků a jeden až dva suby. Mám po dvou repro kabelech ze stropu vlevo a vpravo od poslechového místa. Vím, že to není ideální, ale je to prostě náš prostor. Výškáče by se když tak daly dát na hlavní L/R repráky, ale vypadá to imho hnusně.
    Co se týče hudby, tak hlavně kytarovky (třeba Joy Division, Radiohead), downtempo (Air, Zero 7) a hiphop (Kendrick Lamar, Flying Lotus) - takže docela bass-heavy. Klasiku neposlouchám skoro nikdy.

Takhle bude vypadat budoucí obývák. Okno má 2400 mm, pokoj má cca 5*4 m.
    Červené jsou knihovny až ke stropu, modrá sedačka a zeleně je TV stolek.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    UMIAKI: Onkyo momentálně nejde dodat.
    Lze dodat některé Yamahy, Marantze a Denony.

Elacy mne nezaujaly. Teď mám ve studiu 3 páry. Je to hrozně bum - cink bedna. Neumím doporučit vhodnou kombinaci. Lhal bych..

Raději Wharfedale, Klipsch, AQ.

Víc detailů (velikost místnosti, nejčastěji poslouchana hudba, umístění repro) ideálně v mailu info@hifipartner.cz nebo v pondělí napisu sem.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KORKMAZ: Ten g700 vypadá líp, když máš místo na sub. Kup ho z velkého eshopu ať ho můžeš vrátit a vyzkoušej. A pak napiš sem recenzi :)
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    KOZLIKK: vím vím, pracuju na tom, Tidal je v plánu. :) Ještě mám za TV gramofon.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    UMIAKI: Na subwoofer místo je. Ještě jsem přemýšlel, že vezmu Sony HT-XF9000 nebo teda tu HT-G700. Netušíš, co je lepší poměr cena/výkon?
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    BELIEVER: kdyz vidim ty investovane penize a zdroj hudby... ehm?! doporucil bych ti aspon na ty ctyri mesice zkusit Tidal HiFi, za 40 CZK je to zadarmo.
    pochopitelne nejlepsi je sehnat na ty ctyri mesice 5 kamosu, oni si na tu kvalitu zvyknou a pak uz je HiFi Family plan za 70 na hlavu, solo je to drahe.

TIDAL Holiday Offer | TIDAL
    https://tidal.com/offers/holiday-offer
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KORKMAZ: Jestli samostatný bar, tak třeba Sony HT-X8500. Ještě nedávno byl na Alze rozbalený za 6990, ale už je fuč:(
    Jinak já jsem zkoušel LG SN7Y, ale na mě to zní hodně "boxy" a hned jsem to vrátil. Basově i hudebně to vlastně znělo dost dobře, ale když jsem seděl u tv tak prostě ten zvuk vycházel z jednoho bodu a to mě nebaví.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    MARASAN: Díval, ale nakonec jsem k takhle velkým bednám sáhl o pár poliček výš. S těmihle Wharferdale jsem zkoušel Denon DRA800H, který je s NR1200 velmi podobný, a ten Marantz 7000 hraje slyšitelně líp.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BELIEVER: Dival ses na stereo receiver Marantz NR1200? Jestli to mas u telky, tak ma HDMI, je taky slim.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Omlouvám se, pokud to sem nepatří, ale velmi bych ocenil radu s nákupem soundbaru k TV. Mezi nožkama má metr, takže to je ideálně hraniční šířka soudbaru, aby to nečouhalo ven, plus k tomu chci subwoofer. Na zadní repro nejspíš nebude místo, leda přes BT a tam pak trochu pochybuji o kvalitě zvuku.

Moc tomu nerozumím, měl jsem blueray domácí kino LG a s telkama různých značek (včetně LG) si moc přes ARC nerozumělo. Tomu se musím za každou cenu vyhnout nebo mě stará zabije!

Popravdě nějak nechápu, proč je třeba todle za 10k https://soundbary.heureka.cz/sony-ht-g700/#prehled a todle za polovic https://soundbary.heureka.cz/lg-sn5y/

Případně s vděkem přijmu nějaký tip – jsem starej škrt, takže čím méně, tím lépe, ale nějakou kačku do toho pustím, když už jsem dal 30k za TV a paní na to ráda kouká. BT nutností, ale to už snad má dneska všechno. Dále pak ten zmíněný ARC (mám možnost optiku i HDMI). Díky a zdar.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    EXCITE: Marantz 7000 a Wharferdale Evo 4.4
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    BELIEVER: CO to nakonec pořídil ? Z fotky to nepoznám ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam