• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Dají se ještě v nějakým kamenným obchodě (nebo v nouzi i v e-shopu) koupit klasický audiokazety? Měl jsem zato, že Maxell ještě nějakej svůj základní model furt vyrábí, ale po prvotním lehkým prozkoumání trhu (včerejší návštěva Electroworldu) nikde nic... Díky.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    UMIAKI: Diky moc. Prozkoumam. Jen to Revo, zda se, uz nikdo nikde neprodava... :(
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    ENGUMAZ: Revo Supersystem, Audiopro Addon C5.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ENGUMAZ: je to poměrně finančně nákladná oprava, pokud to vyhodnotí jako opravitelné, je to za 3 tis..
    což mě přivedlo k myšlence přidat nějaký peníz a koupit něco současnýho. nemáte dobrý tip na dobrej repro podobný kategorie, jako je ten B&W Zeppelin? nemusí být úplně lehce přenositelnej, ale aby to hlavně slušně hrálo.. díky
    TOMIIIK
    TOMIIIK --- ---
    SKUTRJOHNY: Pres BT jen sparujes a veskery zvuk pak jde pres to, stejne jako treba BT sluchatka. Pres USB po pripojeni do PC se to zobrazi jako dalsi zvukovy device. Ovladace jsou primo ve Win, neni potreba nic instalovat. Nezkousel jsem pripojeni pres USB do mobilu, ale co jsem cetl, tak se spravnym kabelem (neni soucasti baleni) to je taky jen plug and play. Zadny special prehravac a nic podobneho neni potreba, vzdy se to tvari jako samostatna zvukovka. Jinak, byl jsem velmi prekvapeny kvalitou zvuku pres BT, oproti USB pripojeni jsem temer nepoznal rozdil. Pouziva to APTX a BT modul v tomto zarizeni pouze sprostredkovava bezdratovy prenos. Digitalni signal je pak poslan do kvalitniho DAC stejne jako pri pripojeni pres USB a ne pres shit DAC co je primo v BT chipu... ;)
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    TOMIIIK: jen tak ze zvedavosti, k tomu zarizeni je potreba si stahnout i nejakou aplikace/prehravac? bude si to rozumet i s prehravanim hudby primo ze spotify?
    TOMIIIK
    TOMIIIK --- ---
    SKUTRJOHNY: Ahoj, urcite to bude mit smysl. Ja sam jsem si koupil k mobilu lepsi sluchatka (Denon AH-C821) a zvuk z telefonu dost zklamani. Za prve je telefon horko tezko zvladal utahnout a zvuk byl dost zkresleny. Urcite jsou na trhu telefony co zni lepe takze vyzkousej. Pak jsem k tomu koupil externi DAC se zesilovacem- iFi xDSD. Funguje jak pres USB tak pres BT, vyuziju ho i k notebooku kde oproti interni karte zni taky o tridu jinde a velka spokojenost.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ENGUMAZ: Já to kdysi googlil taky hodně dlouho. U těchhle nevelkoseriových věcí bývá třeba na celém internetu jen jedna zmínka a vymyslet správně dotaz je těžké. Jednou jsem to vyhooglil a pomohlo mi to. Když se mi to stalo podruhé, tak jsem zase týden googli a raději jsem si to už dal do poznámek, abych to zas nemusel hledat. (zkus ze zeptat na nějakých zahraničních audioforech) Myslím, že i tvůj problém je stejný a tohle ho vyřeší.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    HOWKING: nenašel jsem to. zkoušel jsem náhodně, ale bezúspěšně
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ENGUMAZ: No u mě jsou na to tyhle troj a čtyřhmaty. První resetne do továrního nastavení a druhý zruší poplach blikání (obecně z přetížení - ne že bych to tak vytěžoval, ale občas začne bručet až se přetíží)
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    HOWKING: po připojení k PC se nenačte a tlačítko na reset první generace asi nemá. nenašel jsem ho..
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ENGUMAZ: Není tam nějaká klávesová zkratka na reset? Já už to u svého stařičkého Marantze musel několikrát udělat. Ale furt jede.

Reset. Hold down the 7.1 CH. INPUT & ATT buttons on the front panel of your receiver simultaneously with the power of the unit turned on for 3+ seconds.

if you have the blinking led problem on your SR4002 receiver, it is in protect / safe mode 1- turn on you receiver2- hold 'S speaker B' + 'ATT' + 'exit' buttons at the same time for 3 seconds3- it should turn back on normally
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    neporadíte prosím, kdo by opravil první generaci bowers &wilkins zeppelin? nelze spustit, bliká červená kontrolka. podle informací na netu by se mohlo jednat o nějaký kondenzátor, který prý odchází.. díky
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    UMIAKI: To by mohlo být ono - ten ARC má nějaký podivný omezení - píšou o tom třeba i tady - https://www.cnet.com/news/hdmi-audio-return-channel-and-earc-for-beginners/ - technicky by to mělo zvládat, ale některý telky se k tomu chovají divně..

Ještě zkus třeba úplně vypnout repráky na TV, jestli to tam někde je - co chceš je to, donutit televizi, aby opravdu posílala zvuk tím "přes" tak jak ho dostává bez dekódování. Taky to vůbec nemusí fungovat a je to prostě vlastnost TV. (a na optiku se taky nedá spolehnout, tam to pak bude to samý a navíc tam už jsou i technický omezení)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    LOPIK: Dík za odpověď!
    Poslední den to zkoumám a myslím si, že to jednoduše nepůjde, protože tahle televize kvůli HDCP nepodporuje HDMI ARC/optical passthrough dekódovaného zvuku. Když zapojím Chromecast přímo do receiveru a pouštím filmy přes Netflix do TV (jen obraz) tak receiver správně určí a zobrazí Dolby Digital +. Když ale pouštím appku v TV, tak receiver zobrazuje jen "TV" a formát musí být PCM, což nepodporuje vícekanálový zvuk. V TV jsou možnosti "Automaticky", "PCM" a pak "Přes". To "Přes" by asi podle všeho mělo posílat nekodovaný zvuk do receiveru, ale píšou, že funguje jenom při použití eARC...
    Před chvílí jsem psal do Samsungu na podporu a čekám, co mi řeknou.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    UMIAKI: Koukni v TV, jestli tam někde nemáš nastavení výstupu a vypnutí/zapnutí dekódování audio - to co chceš je asi aby to do receiveru posílalo nedekódovanej signál (i na receiveru by ti mělo svítit ať už na displayi nebo i v nějakým info menu, že ti tam leze AC3 nebo DTS nebo tak něco podle zdroje), případně PCM ale s 5.1 kanálů.
    Druhá věc jsou ty appky v tý telce - Netflix by to na 99% měl umět, ale třeba u HBO mám zkušenost, že to umělo jen stereo (appka na Playstationu). Taky ten obsah musí být samozřejmě v surroundu..

Číhni ještě sem, ale taky to úplně nerozebírají.
    Jak používat funkci HDMI ARC u Samsung Smart TV | Samsung Česká republika
    https://www.samsung.com/cz/support/tv-audio-video/how-to-use-hdmi-arc-on-samsung-smart-tv/
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Problém s 5.1: Takže mám Pioneer VSX 527 a sadu repráků 5.1 připojené k Samsung Frame 2020 přes HDMI ARC. ARC funguje skoro bezchybně - ovládání hlasitosti i vypínání a zapínaní. Stereo zvuk ze dvou předních repráků taky funguje dobře.
    Nepodařilo se mi ale ještě dostat zvuk 5.1 z Netflixu nebo HBO, resp zvuk jde vždy jen z předních repráků.
    Našel jsem tohle (https://www.samsung.com/us/support/troubleshooting/TSG01109021/) ale nemyslím, že to je tenhle případ.
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    tak ony ty Sennheisery jsou high-endove sluchatka a se svym vernym prenosem si moc s mobilem netykaji a proto jsem si rikal, ze by s tim nejaky DAC neco udelal. normalne pouzivam k mobilu slusne, ale preci jen o 2 tridy horsi sluchatka t-Jays Three. ty hraji takto pekne, ale chtel jsem dat sanci i tem IE80.
    spis jak budu nekdy v Praze nebo Brne, tak si je tam odzkousim a uvidim, jestli to ma vyznam
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SKUTRJOHNY: Dost záleží na kvalitě zvuku v konkrétním telefonu i na tom, jestli konkrétní sluchátka bez zkreslení "utáhne" - některé telefony mají zvuk překvapivě fakt dobrý, jiné moc ne. Zkus si koupit nějaký DAC přes internet, sám si poslechni jestli fakt slyšíš přínos a kdyby ne (což se může stát, nenech se zmanipulovat tím tím, že "externí DAC musí znít lépe"), tak ho ve 14denní lhůtě vrať.

Spotify na nejvyšší kvalitu sice není lossless, ale ten rozdíl je minimální, takže tohle žádná velká brzda kvality není.

Konkrétní model bohužel neporadím protože osobně jsem se zvukem z telefonu spokojený a externí zvukovku mám jen na domácí poslech.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SKUTRJOHNY: Mělo by to smysl:-) Já na tohle používám jednoduchou USB zvukovku s On-the-Go adaptérem a Spotify. Zní to lépe než přes 3,5mm. Mám dvě, jednu od UGreen a druhou Soundblaster. UGreen zní lépe a méně šumí. A podle mě každopádně hledáš DAC spíše než zesilovač.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam