• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    HOWKING: 5 REASONS I'M NOT INTERESTED IN THIS VIDEO
    1) mizerné osvětlení videa
    2) žádné timestamps
    3) kapitálky v názvu
    4) clickbait název videa
    5) příliš dlouhé video
    5) tuctový námět videa

Nechceš nám to nějak shrnout?:-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    9 UGLY TRUTHS ABOUT HIGH END AUDIO
    https://www.youtube.com/watch?v=4xWQWm4r9Fo
    MAJA
    MAJA --- ---
    MADCAT: tenký drátky uvnitř a levné komponenty výhybek jsou bohužel záležitost i dražších beden ...
    Ozvučnice, pokud na poklep zní resp. nezní, tak je OK.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MARASAN: Hele moc nevím... jakože americká firma, ovšem vyrábějící v Číně, a moc se tím nikde nechlubí. Jestli v tom Brooklynu mají aspoň kancelář, tak je to hodně :). Tohle (Queen) by měl být jeden z prvních modelů u nás prodávaných, možná tenkrát jejich nejlepší, a už to mám doma aspoň deset let, spíš tak třináct. Pak jsem jejich výrobky začal registrovat spíš mezi vyloženě low endovýma bednama (čímž neříkám, že tohle je high end). A dokonce jsem kdesi kdysi viděl recenzi na ten můj model že jakože dobrý, ale už ji nemůžu nikde najít, a taky bůhví jak byla nestranná...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MADCAT: Za tyhle peníze můžeš být rád že to vůbec působí jako tlustý a pevný MDF, to je nadstandard :). Málo tlumení u basreflexové bedny nemusí nutně znamenat problém (je to potřeba míň než u uzavřenek) a to že je tam maximálně jednoduchá a levná výhybka odpovídá lowendu v téhle ceně.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MADCAT: cinan? to neni z Brooklynu? nigga mozna horsi, no ;-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Heureka! Tak byla to výhybka, resp. studeňák na civce. Tak jsem tam v souladu se svým pájecím antitalentem kydnul půl kila cínu, vyrobil pořádnýho boubeláka, a zase to hraje. Zase se nevyspím :-).

Mimochodem když jsem se dostal dovnitř a viděl jak to číňan odflákl, tak jsem hořce zaplakal. Žádný zatlumení, pouze za bassreflexem pohozenej kus jakýhosi filcu, bedna sice z tlustých a pevných mdf desek nebo co to je, ale pouze slepený pomocí takových hranolků a špalíků. Nebo to tak aspoň vypadá, doufám, že tam i něco dalšího, co to drží pohromadě, je. Drátky k měničům takový....no...myslel bych si, že budou tlustší :-) a výhybka dva kondiky, civka a šmitec, tak to asi nebude dvaapůl pásmo, jak tvrdí prospekt, ty basáky jsou normálně vedle sebe na jedné svorce... No nic, na jiný bedny teď nemám škváru... Hlavně ale mě těší, že se mi podařilo to spravit.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MAJA: Jakože propojky mezi horním a spodním terminálem? Zkoušel jsem přepojovat kabely horní - spodní a beze změny, takže v tom to asi nebude. Večer se mrknu dovnitř, jestli tam něco neobjevím, teď bohužel musím s děckama na nákupy :-I
    MAJA
    MAJA --- ---
    MADCAT: většinou jako první shoří výškáč :-) podezíral bych ty propojky (typicky jsou oddělené středy + výšky a basy) popř. nějaký A/B přepínání na zesíku
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MADCAT: tak jestli byly ty repro v sérii, tak stačilo přerušení na jednom místě. Ať už u svorky nebo čas od času se uklepe napojení cívky z membrány na svorkovnici samotného repra.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    HOWKING: Odpor naměřen nekonečno. Jdu mrknout dovnitř jestli tam nebude nějakej na první pohled viditelnej problém...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MAJA: mají, toho času propojený, páč bi-wiring ani bi-amping nevyužívám:

MAJA
    MAJA --- ---
    MADCAT: co to je za repro ? nemají vzadu dvoje svorky pro možnost bi-wiringu/bi-ampingu ?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MADCAT: Možná se něco fakt uviklalo - lajdácké pájení. Do beden vlezeš přes repráky. Někdy mají repráky (u levných beden) nepájené kontakty, ale jen nasunovací svorky - to může vypadnout. Pak stačí jen nasunout. (i když lepší ustřihnout a připájet poctivě)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    HOWKING: Změřit zkusím, díky za tip. Chyba v zesáku nevím - zkusil jsem bedny prohodit P <-> L a hrál jenom vejškáč furt na té stejné. Takže to si myslím, že tam problém nebude...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MADCAT: Jestli máš nějaký voltmetr, tak změř ty bedny na svorkách. Měl bys naměřit nějaký normální odpor (cca 50 Ohmů nebo víc, nebo míň. 4 Ohmy to nebudou, to je impedance a bedny tenhle odpor kladou jen při jistých frekvencích. Pokud repráky odešly, tak naměříš odpor nekonečný. Po připojení sice díky té cívce a kondíku a chvíli bude konečný, ale postupně vyletí do výšin. Pokud nějaký odpor naměříš, může být i chyba v zesáku.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    HOWKING: Neříkám že se nemůže stát, ale zesik mám celkem novej Denon, mám ho asi půl roku a zatím všechno funguje jak má, ničeho podezřelýho jsem si nevšiml - ofset nebo tak.. .i když jak říkáš, toho se asi všimnout nedá... a zvuky z toho poslouchám taky snad aspoň trochu normální :) filmy, techno, elektronika, rock, metal, přednášky z brněnské hvězdárny :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Už jsem zažil i pokažený zesák, co jinak hrál normálně, ale posílal sám o sobě 5V trvale offset. (na zvuku to nepoznáš, dokud nejdeš výkonem výš a reprák nezačne narážet na jeden doraz mnohem dřív, než kdysi dával)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MADCAT: No v těch vedrech co byly. Stačí divný signál, co tam třeba posílá nějaký offset a zesák bez kondíků na výstupu, co by ten offset srovnaly. Nebo nějaká muzika, co obsahuje hodně 15-25 Hz (které myslíš, že jsou slabé, protože bedny nemají objem a nebo repráky jsou malé, ale přitom výkon jeden na max). Já spálil výškáče když jsem testoval, kam ještě slyším s neomezeným výstupní výkonem - když jsem se dostal nad 18 kHz zesílil jsem to natolik, že se z nich zakouřilo (a já neslyšel nic :D)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    HOWKING: Hmm, shořet reprák snad ani nemohl, nijak zvlášť to doma nesolím, ani nemůžu - žena, děti a tak.. Leda by se tak stalo nějakou technickou závadou nebo spíš vadou výroby... že by ale oba současně..?? Spíš si teda říkám jestli se tam nemohlo něco utřepat - špatně připájenej spoj...? Skříň je to sice bytelná, ale přece jenom ten vzduch se uvnitř hýbe sem a tam, že... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam