• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    DWAY: zesilujes zesilenej signal, hlasitost ovladas hlasitosti zdroje a ptas se jestli XLR zlepsi zvuk? :) Ne, fakt ne...
    Zesilovat mas az na konci, do posledniho zesilovace by melo byt vsechno line-level. V lepsim pripade prijdes o dynamiku a zvysi se to noise floor, v horsim pripade neco odpalis.
    DWAY
    DWAY --- ---
    MATT: je to sluchatkovy zesilovac. Pouzivam to protoze monitory maji kazdy sve vlastni ovladani hlasitosti takze to mam nastavene tak at mi to sedi, a celkovou hlasitost presim pres zvukovku.
    MATT
    MATT --- ---
    DWAY: Nepleteš si zesilovač a zvukovku/DAC? Aktivní monitory by měli mít zesilovač v sobě. Symetrický zapojení se používá na nezesílenej signál, tam kde hrozí významný rušení afaik.
    M0R
    M0R --- ---
    DWAY: XLR (resp. symetrické zapojení) má podle mě asi smysl pokud jak bedny tak ten zesilovač takové zapojení umožňují - opravte mě jestli se pletu...

navíc to asi má význam spíš s delšími kabely, na krátkou vzdálenost je to snad celkem jedno
    M0R
    M0R --- ---
    Ahoj, mám pár beden KRK Rokit 6 a u jedné z nich rezonuje woofer, asi je trochu uvolněná membrána (když trochu zatlačím na gumový závěs membrány, nedělá to). Umíte to někdo spravit nebo víte kam se mám obrátit? Jsem z Prahy
    DWAY
    DWAY --- ---
    Zdar, mam dva aktivni monitory (kazdy ma sve ovladani hlasitosti) a mam je pripojene do zesilovace. Kabel 2x 6.3 jack TR (v bednach) 1x 3.5 jack TRS v zesilovaci. Premyslim jestli by se dal ten kabel vylepsit pripadne jestli resit XLR.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    HERR_FLICK: UMIAKI: HERR_FLICK: diky moc za tipy!!!
    MAJA
    MAJA --- ---
    UMIAKI: těžko bez měřáku ... je možné, že mají třeba velkou impedanci nebo něco šlusnuté/rozpojené uvnitř
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    UMIAKI: tak to je podivné, pokud jsou to jen pasivní repro a připojoval jsi je na výstup pro repro, měly by hrát bez ohledu na impedanci. Ta by hrála roli až při vyšší zátěži zesilovače.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MAJA: Momentálně mi to nehraje vůbec. Bude asi problém s impedancí (???), ale s těmihle bedničkami receiver nenastartoval. Navíc Panasonic k těmhle bedýnkám dává jen asi 0,5mm tlusté kabely napevno a to by se to taky dalo upravit.
    MAJA
    MAJA --- ---
    UMIAKI: hrálo by to jinak, ale dost pravděpodobně ne lépe. Plus s novými repro by bylo potřeba upravit/dát novou i frekvenční výhybku.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    DIY dotaz: Mám staré bedničky z Panasonic SA PM 20 minivěže. Má smysl koupit do nich nějaké jiné reproduktory a využít pouze skříň nebo to je zbytečná práce? Chci to využít jako přední reproduktory k Denon Cara receiveru. Docela se mi líbí jak jsou regály zpracované, tak bych je celkem rád použil dál:)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    HERR_FLICK: IKEA Symfonisk co vznikl ve spolupráci se Sonosem taky neni blbej. Samozřejmě, všechno to má spíš jen středobasy, neni to moc realistický ani moc hlasitý, ale poměr cena/kvalita to má dobrej a vypadá to hezky.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    Jo btw. za 2500kc velmi pouzitelne hraje i 30cm Eneby z Ikea
    ENEBY Bluetooth reproduktor, černá/gen. 2, 30x30 cm - IKEA
    https://www.ikea.com/cz/cs/p/eneby-bluetooth-reproduktor-cerna-gen-2-60457567/

IKEA Eneby Review - Can IKEA Make Good Speakers?
    https://youtu.be/Oi91vouCV-8
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    NOIZER: Za ty peníze bych to viděl na něco jako tohle https://www.electronic-star.cz/HiFi-a-TV/Radia/Internetova-radia/Connect-Link-inteligentni-radio-IR-DAB-FM-Spotify-BT-2-4-HCC-displej-drevo-Hneda.html?price=2679.00&lb=luigisbox&filterCategoryPathROOT=prod_10034923 nebo alternativu z Lidlu:
    SILVERCREST® Internetové a DAB+ rádio SIRD 14 E1 - Lidl-Shop.cz
    https://www.lidl-shop.cz/p/silvercrest-internetove-a-dab-radio-sird-14-e1/p100312558

Je to jen na podkres a není ani třeba, aby to bylo přenosné.

Ale tohle Audio Pro HERR_FLICK bude taky fajn. Mám zkušenost s Lamaxy a za jejich super nízkou cenu je to taky hodně hudby. Alternative Lamaxu v podobném designu je https://www.lamax-electronics.com/cz/bluetooth-audio/flow1/
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    DOCKINEZ: prostor je dost pravidelnej, je to v podstate velkej obdelnik, mezi barem a prostorem pro zakazniky je bar prechazejici v zed (oblouk nahore).. tohle by melo ozvucovat prostor pro zakazniky, takze v podstate pravidelnej obdelnik o rozmerech cca 4*6 metru.. jsou tam vysoky vinohradsky stropy, podhledy tam nejsou
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    A jak je to velký prostor? Jak je členitý?

Samo by se nabízely repráky v podhledech + centrální jednotka za barem, to je čistý řešení, který nebude rušit a srát, ale pro některý malý prostory stačí v pohodě nějaký boombox JBL nebo věžička.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    jdu pro radu.. znami resi nejaky ozvuceni do kavarny.. idealne do 3k, co nejjednodussi setup/obsluha, podpora BT, ma to hrat jenom jako podklad, ale zase nechtej, aby to byla uplna chrcici slupka za par stovek
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    A když už jste naťukli room correction: co používáte za nástroje? Máte někdo zkušenost s MiniDSP?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    HOWKING: Jo, s tou room correction to tak samozřejmě je, hlava ve svěráku podle mě být nemusí, ale musíš mít jedno poslechové místo (sezení u stolu, křeslo uprostřed místnosti...). Chytré automatizované room correction systémy ti dovolí zprůměrovat měření z většiho prostoru a pak na základě toho vypracovat korekce, které jsou míň přesné, ale o kus zlepší zvuk v celé měřené oblasti. Ale u lacinějších beden často najdeš i vady na cháře, které se po změření dají opravit a mají pozitivní vliv v celé místnosti. Nemusí to ani být úplný low-end, bylo to tak třeba i u první generace KEF LS50.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam