• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    muzu poprosit o doporuceni. prestava mi nacitat cd prehravac (denon), kterej je starej asi 20 let, takze nic necekanyho.
    rad bych ho vymenil za neco soucasnyho. dat ho pryc, spolu s nim i receiver, a misto toho neco, co umi:
    cd mechanika
    wi-fi kvuli spotify
    Bluetooth
    Usb
    sinch vstup na gramo

treba neco takovyho:

Denon Ceol N10 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení
    https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/all-in-one-systemy/2030-denon-ceol-n10

meli byste jine doporuceni?
    Dik
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    HOWKING:
    S temi kabely je to trosku slozitejsi. Zalezi na vice jejich vlastnostech, a to jak u signalovych, tak u repro. Napajecim je to uplne fuk, pokud teda pouzijes kabel adekvatni prikonu komponent. Typicky starsi silnejsi zesiky co jeste nemaji pulsni zdroje s prikonem treba 1500+W si zaslouzi neco vic nez 3x0.75mm2.

Jinak u kabelu signalnich je potreba se dost divat taky na kapacitu (farad), kvalitu stineni, a samozrejme material (co nejcistsi med). Kazda jejich chyba bude v zesilovaci mnohonasobne zesilena, proto se jim snazim vyhnout a prenaset zvuk mezi komponentama digitalne optikou. Zdroj je stejne vetsinou digitalni, tak at si to dekoduje az zesik na konci.

U reprokabelu je dobry krome cistoty medi koukat na prurez a mozna i pocet vlaken, ale zas pozor, tahat zvuk k pocitacovejm bednickam 16mm2 anakondou je taky nesmysl. Takze primerene k vykonu zesiku/repro.

Obecne pro spousty lidi neni jednoduchy koupit dobry kabely za dobrou cenu - bud sklouznou k necemu strasne levnymu a mozna nikdy nepoznaj rozdil, a nebo se nechaj lapit kecama prodejcu High-End kabelaze a utraci nesmyslny castky za vzdusny zamky.
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    UMIAKI: vzhled super - prostě taková decentní kostka :)
    stereo imaging a prostorovost trochu jo,ale mohlo by to být lepší...
    a už jsem našel i tři nedostatky - trochu přestřelený basy, dementní zvuky při zapnutí a vypnutí, celkem brzo se sám vypne, když nic nepouštim i když jsem připojenej
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    FEEDER: To vypadá dost dobře! Připomíná mi to můj milovaný iPod HiFi, který předběhl dobu. Snad ti vydrží hrát dlouho. Ta cena mi přijde dost hustá na tu výbavu.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    FEEDER: A vypadá to stejně dobře jako na fotkách? Jak to zvládá stereo imaging? Hraje to jako mono reprák nebo jde slyšet i nějaká prostorovost?
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    FEEDER:
    UMIAKI:
    Nakonec jsem pořídil Energy Sistem Home Speaker 8 Lounge a hraje uplně luxusně :-P Prodavač i kolemjdoucí týpek nechápali, že to stojí tři litry a ne deset. Paráda díky
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MADCAT: Audio Technica LP60.
    Edifier je slušná francouzská značka aktivních reproduktorů 🙂
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Netušíte někdo co to je na tom obrázku za gramec?

Bedny jsou nějaký Edifier z nabídky Electroworldu, neznám tu značku... tak jestli ten gramec bude nějaká jejich exkluzivita?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Co znamenaji v recenzích na What-Hifi a jinde termíny: lean a authority?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    FARFELOO: jo,to tam meli v tabletu. Pekne vidis kazdy reprak, jak je nahlas, co do nej leze, povedene
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    FEEDER: Třeba právě ten zmiňovanej Symfonisk má Sonos. Na ten můžeš napojit Spotify a potom pouštět ze Spotify rovnou do repráku bez nutnosti párovat bluetooth. Když pak odejdeš do místnosti na druhým konci bytu, tak se ti přenos nepřeruší. Přes Sonos appku pak můžeš pouštět jak lokální knihovnu, tak to Spotify nebo jiný služby. Nebo můžeš dokoupit časem víc beden a pouštět věci do víc místností.

Bohužel Sonos nemá na Linux oficiální appku a je potřeba použít nějakou 3rd party (třeba https://snapcraft.io/sonos-controller-unofficial)

Ale každopádně, kdo zkusí, tak se na Bluetooth jen tak vrátit nechce.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    hlaseni: vcera sem byl v ikea a poslouchal to. regalovky symfonisk hrajou fakt dobre, dost me to nahlodalo dat to do sterea k telce, je to fakt male. placku sem tam neslysel. jeste sem zkousel eneby20 a tomu uz cosi chybi, neoslovilo me to,ale za 1500 na noseni i tak dost fer. tipuju ze tricitka na tom bude s prednesem o kousek lip
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    FARFELOO: android v telefonu a v jednom pc linux v druhým windows - chci to používat ze všech... bt dost lehce splnuje všechno co od toho chci a nic mi nechybí. S wifi stream nemám zkušenost...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    FEEDER: Máš iOS nebo Android? Spotify nebo něco jinýho? Jde mi o to, že Bluetooth je sice univerzální, ale já nedám dopustit na stream přes wifi. V mým případě AirPlay, cest je ale víc. Neomezuje to při pohybu, nejsou problémy s párováním více osob a tak.
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    UMIAKI:
    - bude uvnitř
    - baterii nepotřebuju
    - nejspíš ho šoupnu ke stěně
    Mám sounder2, ale žena ho začala odnášet třikrát týdně do školy, tak chcem pořídit něco, co bude doma (plus jednou za měsíc někam odnést kde je zásuvka) a lamax bude na častý odnášení nebo ven.
    A děkuju za tipy, jdu to vomrknout :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    FEEDER: Trochu chybí informace. Chceš to na ozvučení venku nebo doma? Bude to stát uprostřed prostoru nebo někde u stěny?
    Zvuk JBL (mimo GO) nemám rád, tak to nebudu doporučovat.
    Taky moc nechápu, že máš Sounder2, který stojí skoro 2 tisíce a chceš si koupit jen něco trochu lepšího, třeba za 3000 :-) Lamaxy jsou v poměru výkon/cena docela super. V téhle cenové kategorii se budeš muset rozhodnout mezi baterka+slabší výkon nebo větší výkon na kabelu.

Nicméně třeba Energy Sistem Home Speaker 8 Lounge se mi zdá fajn. Ta IKEA Eneby mě moc neslovila. Marshally stojí mnohem více.
    Jistota bude AudioPro Addon a snad i BT5. Taky se podívej na Sonos Roam.

Sám mám pro použití na zahradu a domů, třeba do jídelny Ultimate Ears Megablast, který umí i WiFi a hlasitost zvládá slušnou bez hrozného poškození zvuku:-)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    FEEDER: na YouTube jsou nějaký recenze, na Zličíně to můžeš s trochou drzosti i zkusit...
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    THEODORT: hmmm zajímavý, díky - v ikea by mě fakt hledat nenapadlo. Nevíš jak je to s hlasitostí toho největšího - eneby 30?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    THEODORT: my bad, samozřejmě je to jiný model a to ENEBY... Symfonisk je WiFi model, ale zvuk bude taky fajn alebrz je to od Sonosu..
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    Případně ty JBL jsou vsechny povedený, ale předražený - zkoušel jsem snad vše i včetně toho 1100W když jsme na to točili reklamu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam