• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Čau. Rad bych se zeptal na banální věc. Mám propojený Počítač (zdroj zvuku) s projektorem z něhož vede kabel jack-synch do zesilovače. Na výstupu v bednach furt praská a jakoby vyskakoval jeden zvukový kanál. Audio kabel je dlouhý 10 metrů a kratší nebude. Může to být kabelem? Dá se to nějak řešit? Diky
    MAJA
    MAJA --- ---
    S_TU_DN_A: některé děti pojistky nezastaví, jsou proti nim odolnější než dospělí :-) Onkyo bohužel netuším.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    S_TU_DN_A: Onkyo receivery měly na dálce tlačítko TV/RECEIVER. Nepřepnul ti to na ovládání televize?
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    MAJA: tak syn asi nastavil na receiveru pojistku fotrovskou.na dálkovém ovládací Funguje jen on/off a volume. Nic víc.
    Potkal to někdo někdy? Neumím zrušit
    Onkyo TX Nr.....
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    MAJA: to jsem hledal v manualu a nenašel, je to Oknyo kdyby nekdo znal
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    No minimálně by tam mohlo být nastavení na omezení maximální hlasitosti.
    MAJA
    MAJA --- ---
    S_TU_DN_A: a nemá ten AV receiver nějakou dětskou pojistku ?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    S_TU_DN_A: Co tak skříňka s zamykatelným sklem. Ir i bluetooth přes to půjde.
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    trochu offtopic

dělal někdo mříž před zesilovač, aby děti neladili? teď si syn málem ztrhnul bubínky.

napadl mě tahokov ale to je dost drahé. možna pletivo na králíky :) ale nechce se mi vrtat do skřínky

ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    MAJA: zkusim, ale stejne zvazuju ten upgrade..
    MAJA
    MAJA --- ---
    ENGUMAZ: obrátit na čas vzhůru nohama (ostřící mechanismus se prověsí na druhou stranu) a vyčistit čočku ...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ENGUMAZ: za me DENON dobry.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    muzu poprosit o doporuceni. prestava mi nacitat cd prehravac (denon), kterej je starej asi 20 let, takze nic necekanyho.
    rad bych ho vymenil za neco soucasnyho. dat ho pryc, spolu s nim i receiver, a misto toho neco, co umi:
    cd mechanika
    wi-fi kvuli spotify
    Bluetooth
    Usb
    sinch vstup na gramo

treba neco takovyho:

Denon Ceol N10 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení
    https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/all-in-one-systemy/2030-denon-ceol-n10

meli byste jine doporuceni?
    Dik
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    HOWKING:
    S temi kabely je to trosku slozitejsi. Zalezi na vice jejich vlastnostech, a to jak u signalovych, tak u repro. Napajecim je to uplne fuk, pokud teda pouzijes kabel adekvatni prikonu komponent. Typicky starsi silnejsi zesiky co jeste nemaji pulsni zdroje s prikonem treba 1500+W si zaslouzi neco vic nez 3x0.75mm2.

Jinak u kabelu signalnich je potreba se dost divat taky na kapacitu (farad), kvalitu stineni, a samozrejme material (co nejcistsi med). Kazda jejich chyba bude v zesilovaci mnohonasobne zesilena, proto se jim snazim vyhnout a prenaset zvuk mezi komponentama digitalne optikou. Zdroj je stejne vetsinou digitalni, tak at si to dekoduje az zesik na konci.

U reprokabelu je dobry krome cistoty medi koukat na prurez a mozna i pocet vlaken, ale zas pozor, tahat zvuk k pocitacovejm bednickam 16mm2 anakondou je taky nesmysl. Takze primerene k vykonu zesiku/repro.

Obecne pro spousty lidi neni jednoduchy koupit dobry kabely za dobrou cenu - bud sklouznou k necemu strasne levnymu a mozna nikdy nepoznaj rozdil, a nebo se nechaj lapit kecama prodejcu High-End kabelaze a utraci nesmyslny castky za vzdusny zamky.
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    UMIAKI: vzhled super - prostě taková decentní kostka :)
    stereo imaging a prostorovost trochu jo,ale mohlo by to být lepší...
    a už jsem našel i tři nedostatky - trochu přestřelený basy, dementní zvuky při zapnutí a vypnutí, celkem brzo se sám vypne, když nic nepouštim i když jsem připojenej
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    FEEDER: To vypadá dost dobře! Připomíná mi to můj milovaný iPod HiFi, který předběhl dobu. Snad ti vydrží hrát dlouho. Ta cena mi přijde dost hustá na tu výbavu.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    FEEDER: A vypadá to stejně dobře jako na fotkách? Jak to zvládá stereo imaging? Hraje to jako mono reprák nebo jde slyšet i nějaká prostorovost?
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    FEEDER:
    UMIAKI:
    Nakonec jsem pořídil Energy Sistem Home Speaker 8 Lounge a hraje uplně luxusně :-P Prodavač i kolemjdoucí týpek nechápali, že to stojí tři litry a ne deset. Paráda díky
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MADCAT: Audio Technica LP60.
    Edifier je slušná francouzská značka aktivních reproduktorů 🙂
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Netušíte někdo co to je na tom obrázku za gramec?

Bedny jsou nějaký Edifier z nabídky Electroworldu, neznám tu značku... tak jestli ten gramec bude nějaká jejich exkluzivita?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam