• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Všem moc díky, pustim se do toho od nejjednodušších po ty sofistikovanější. Mějte se!
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    bacha na to, ze nejakej levnej extraktor apod. nemusi umet HDCP, takze jestli to mas na filmy tak pohoris
    a jinak to zni jako problem s dekodovanim zvuku, co do toho projektoru posilas? nastav nekde na zvukovce/HDMI at to posila proste stereo PCM

nekvalitni audio kabel muze delat ruzny veci, ale kdyz je to jednou zapojeny tak to bud funguje nebo ne, a 10 metru je u audiokabelu prd, tim to fakt asi nebude... ale ano, zkus jinej pro jistotu, to je korunova polozka
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    LUKOYE: To co kluci navrhují je správná cesta, ten výstup z projektoru bude vždycky nic moc. Na druhou stranu ty se ptáš, jestli to může být kabelem. A já si myslím že ano. Levné audio kabely se mi přesně takhle chovaly, protože nedolíhají, nestíní a nevím co všechno.

Než se budeš pouštět do splitterů, optiky a DACu (protože bůhví co máš za repro a jestli to dává smysl), tak fakt otestuj, jestli to není kabelem.

Zapoj ten dlouhý kabel třeba do počítače/telefonu, aby ses vyhnul projektoru. Jestli to bude dělat to stejné, tak je to v kabelu.

Já jsem řešil to stejné s rozdílem že jsem kabel přes celou místnost nechtěl vůbec. Skončil jsem u Apple TV + AirPort Express a jedu zvuk bezdrátově. Možná to vyjde o malej fous víc než splitter dlouhé kabely a DAC. Ale rozhodně bych už nechtěl jinak. Komfort pouštění je teď úplně jinde než pouštět z počítače
    MATT
    MATT --- ---
    LUKOYE: a nepomohlo by tahnout audio přímo z počítače a po HDMI jen obraz?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUKOYE: levnejsi vidim
    PremiumCord 4K@60Hz Audio Extractor | CZC.cz
    https://www.czc.cz/premiumcord-4k-60hz-audio-extractor-arc-hdr-vystupy-stereo-jack-spdif-rca/261921/produkt

toslink kabel pak mam napohodu 10m schovanej pekne podel steny.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUKOYE: ja koupil na AliExpressu najekaej takovejhle levnejsi od UGreen:

Ugreen HDMI Audio Extractor 4K HDMI Audio Splitter Optical Toslink SPDIF Audio Adapter Converter 3.5 jack for PS4, HDMI Splitter - SmarThingx
    https://smarthingx.com/shop/accessories-peripherals/ugreen-hdmi-audio-extractor-4k-hdmi-audio-splitter-optical-toslink-spdif-audio-adapter-converter-3-5-jack-for-ps4-hdmi-splitter/
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUKOYE: nasel jsem treba
    PremiumCord HDMI2.0 Repeater/Extender 4Kx2K@60Hz s | CZC.cz
    https://www.czc.cz/premiumcord-hdmi2-0-repeater-extender-4kx2k-60hz-s-oddelenim-audia-stereo-jack-toslink-rca/226946/produkt

na vystupu je digitalni optika (TosLink) a koaxial plus teda HDMI pro obraz.

D/A prevodnik tesne pred zesilovacem treba vyzkousenej (stereo) fiio

FiiO D03K, černá | CZC.cz
    https://www.czc.cz/fiio-d03k-cerna/327049/produkt
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    MARASAN: sorry, dozvídám se o těch převodnících poprvé
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUKOYE: jj, presne tak, pripadne jestli mas zesik/receiver s digitalnim vstupem, tak rovnou do zesiku.
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    SPIKE411:
    MARASAN: Asi jsem se špatně vyjádřil.

Ta současná cesta je: počítač - hdmi kabel - projektor - audiokabel (jack do projektoru, synch v zesilovači) a prostě to nefunguje.

Jestli to správně chápu, tak navrhuješ řetězec počítač - první hdmi kabel - splitter - druhý hdmi kabel - projektor. A z toho splitteru vedu optikou zvuk do D/A převodníku a z D/A převodníku kabelem (synch - synch) do zesilovače?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUKOYE: mezi PC a projektor dej hdmi splitter, z nej pak optikou veď zvuk k D-A prevodniku a zesiku pod platnem. It works.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    LUKOYE: Počítač a projektor neumí zvuk přes HDMI?
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Čau. Rad bych se zeptal na banální věc. Mám propojený Počítač (zdroj zvuku) s projektorem z něhož vede kabel jack-synch do zesilovače. Na výstupu v bednach furt praská a jakoby vyskakoval jeden zvukový kanál. Audio kabel je dlouhý 10 metrů a kratší nebude. Může to být kabelem? Dá se to nějak řešit? Diky
    MAJA
    MAJA --- ---
    S_TU_DN_A: některé děti pojistky nezastaví, jsou proti nim odolnější než dospělí :-) Onkyo bohužel netuším.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    S_TU_DN_A: Onkyo receivery měly na dálce tlačítko TV/RECEIVER. Nepřepnul ti to na ovládání televize?
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    MAJA: tak syn asi nastavil na receiveru pojistku fotrovskou.na dálkovém ovládací Funguje jen on/off a volume. Nic víc.
    Potkal to někdo někdy? Neumím zrušit
    Onkyo TX Nr.....
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    MAJA: to jsem hledal v manualu a nenašel, je to Oknyo kdyby nekdo znal
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    No minimálně by tam mohlo být nastavení na omezení maximální hlasitosti.
    MAJA
    MAJA --- ---
    S_TU_DN_A: a nemá ten AV receiver nějakou dětskou pojistku ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam