• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SDN33: On je to dost low-fi požadavek😀 nenašel jsem nic dražšího než cca 8000 Kč.
    Raději bych to řešil třeba Sony 310bt nebo nějakou audiotechnicou s BT + BT reprák. Za cca 4000-5000 by ten reprák už mohl hrát.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    UMIAKI: tvl to asi né... Tohle vypadá hodně low
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SDN33: Huh, nějaký Crosley?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Zdar, trošku off. Ale kámoš chce gramofon s integrovaným reprem a ideálne ještě Bluetooth. Zhovadilost. Ale nevíte o něčem co by jakž takž mohlo hrát i pěkně? Díky moc. Do bytu kolem 10K.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Jaký je teď stav na trhu s A/V receivery na domácí kino ?
    Jsem chtěl upgradovat svůj basic model od Yamahy za něco použitelnějšího a nic nebylo na skladě ...
    MAJA
    MAJA --- ---
    ATOMINATOR: Jj tohle dělaj potenciometry, když se dostane dost prachu/bordelu na odporovou vrstvičku. Dá se dovnitř stříknout trochu WD40, kontaktolu nebo se za komoušů nevímproč používala Diava (leštěnka na nábytek) ... nechat chvíli vsáknout a pak to opakovaně protáčet.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    BUNDA: Jj, ten zvuk je dost zvláštní, takže je asi ještě někam vezmu vyzkoušet na úplně jiné místo, než je začnu pitvat.
    MAJA: Jo, to jsem nezmínil, když zvýším hlasitost u potenciometru, tak to praskání skoro zmizí, ale pak se tam zase projeví víc šumu (což nevím, jestli není běžné, nikdy jsem takhle vytočenou hlasitost neměl).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ATOMINATOR: pokud máš možnost, vyzkoušej je ještě jinde (ideálně jiná lokace u kamaráda, u rodičů apod). Tím vyloučíš rušení po napájení.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    HOWKING: Třeba by ti je někdo, kdo pojede okolo, vzal. Zatím se mě držej, jako klíšťata :-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    ATOMINATOR: Typicky po několika letech odchází elektrolytické kondenzátory - typicky jsou to součástky za několikakorunové částky. Koukám na fotky vnitřku a je tam několik adeptů, zvlášť, jestli to za provozu hřeje.

Ještě bych zkousil několikrát projet semtam všechny potenciometry (ovládání hlasitosti, tónové korekce) jestli bude slyšet změna při pohybu.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Zničehonic mi začalo praskat v monitorech Mackie CR3. Odpojil jsem úplně všechno kromě napájecího kabelu a dělá to pořád. Je to takový pozvolna najíždějící lupavý zvuk, nejlépe se to dá přirovnat k hodně praskavé vinylové desce, ale pořád to není ono. Rozhodně to ale není brum. Po zapnutí monitorů trvá zhruba pět minut, než to dosáhne maximální hlasitosti praskání. Dělá to z obou monitorů (když jsou propojeny). Chvíli jsem podezříval, jestli to není nějaká interference od sousedů, ale tu bych nejspíš zaznamenal s Elektroušima. Přemisťoval jsem monitory i různě po bytě a je to tam pořád, takže mi zřejmě něco uvnitř odešlo.

Tady jsem našel nějaká možná řešení, ale nejsem si jistý, jestli je to to samé.

Mackie CR3 buzzing : audio
    https://www.reddit.com/r/audio/comments/g3aalp/mackie_cr3_buzzing/
    https://silveiraneto.net/2020/12/07/mackie-cr3-studio-monitors-repair-log/

Nemá někdo zkušenost?

Tipuju, že dostanu radu, ať koupím nové, ale přijde mi škoda se nepokusit tyhle neopravit (už jsou bohužel mimo záruku), protože jsou v naprosto perfektním stavu, akorát uvnitř se asi něco časem přehřálo.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KOUMAK: Mě by se líbily, ale z Ostravy pro to nepojedu.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    Zkusím to vložit i sem, zatím nikdo stojany nechce, ale prý místní škola by je vzala "zadara", ale to se mi spíše zatím nechce. Nemáte někdo zájem o stojany na CD?
    [Stojany (4ks) na CD]
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jak je vlastně na tom teď Onkyo? Před nějakým časem se řešilo, že je před bankrotem a bude se možná prodávat, když se najde kupec, ale od té doby tak nějak ticho po pěšině..?
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CERMINEK: Zkoušel jsi k nim ten dedikovanej sub?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    DOCKINEZ: do kanceláře jsou super, na koleji jsem na nich i stříhal a míchal studiový nahrávky a šlo to s nima taky fajn :-) na detaily ale pak museli přijít sluchátka.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CERMINEK: Přesně tyhle Fostexy už mám řadu let na pracovním stole taky. Za ty prachy spokojenost veliká.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    FUZZSTORTION: Určitě by se tak dalo ušetřit. Hledal bych pak asi v bazarech klasickej zesilovač, pokud na něj máš místo nebo hned tady podemnou je jeden.

Jinak já ty Kefy fakt hrozně chtěl podle toho jak vypadají a pak jsem je slyšel a byl jsem zklamanej, mám raději teplejší hutnější zvuk. Poslouchám hodně elektroniky, funku a něco mi tam hrozně chybělo. Na druhou stranu vokály u nich fakt nádherně barvitě vynikly a třeba kdyby se k nim přidal sub, tak budou parádní. Záleží ale na každýho uších, fakt si je běž poslouchnout - moc se mi to nechtělo během pandemie řešit a nakonec jsem byl hrozně rád, že jsem se objednal.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    Hodím to i sem...
    Jen si tu hodím dotaz, jestli by někdo neměl zájem o stereo HIFI zesilovač Denon PMA-1055R ve zlaté šampáň barvě?
    Viz třeba zde https://www.eurostar-ostrava.cz/3479-pma-1055
    Jen Praha a okolí...(osobní předání)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam