• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Kdyz monitory tak jedine Kii Three. :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ono to "zabavne" i "chybely basy" je strasne relativni, hromadu lidi treba moje Sundary hrozne bavi, prestoze to je vic analyticky a min "zabavny" nez si my myslime, protoze ty lidi proste presny a hluboky (at uz to znamena cokoliv) basy neznaj vubec, protoze jsou zvykli na levny sluchatka a repro v televizi. Me treba takovy Genelecy prijdou velmi velmi zabavny a to i na elektronickou hudbu, prestoze nic jako 20Hz neumi.
    Myslim, ze by si to fakt mel poslechnout, to je proste nejjistejsi.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    Když už tak, třeba do prodance, kde maj mj. i ty Adamy
    Krky si koupí jenom blázen, i na domácí líbivej poslech to je nesnesitelnej aušus, největší odpad mezi "studiovejma monitorama"
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    31STITCHES: v alze toho moc ke slyšení není. kolik myslíš, že toho mají vystaveného?
    31STITCHES
    31STITCHES --- ---
    NEVIEM: asi bych ti doporučil skočit do alzy a nějaké bedny si tam poslechnout, jaký zvuk tě "baví"
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    31STITCHES: rozdiel chapem. co z AKTIVNYCH by si poradil na zabavny zvuk? nechcem zvlast zosik
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    pokud by někomu chyběly basy, tak prodávám tapco s8, ale je to teda už větší bedna.
    MARASAN: 31STITCHES: rokit právě na "studiový monitor" docela kreslí, tudíž se to dá nazvat jakože zábavným zvukem
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    MARASAN: chapem, ze to znie protichodne, viem, co su studiove monitory, ale co som sa docital, krky by mali byt menej studiove/analyticke a viac zabavne z tej plejady studiovych monitorov.
    31STITCHES
    31STITCHES --- ---
    NEVIEM: souhlas s Marasan, buď chceš studivé monitory (co nejčistší přednes s maximálně možnou rovnou charakteristikou zesílení/útlumu různých frekvencí) nebo chceš nějaké hifi s "hezkým zábavným zvukem"... nemůžeš mít obojí...
    Jinak z levnějších studiovek můžu doporučit Adam Audio T5V (mám v současnosti)... A pokud by ti chyběly basy, tak k tomu Adam T10...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    "štúdiové monitory" ~ "niečo so zábavnejším zvukom" ?
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    Idem kupovať aktívne štúdiové monitory na poslúch hudby a filmy. Páčia sa mi krk rokit 5. Je niečo so zábavnejším zvukom v tejto cenovej kategórii a veľkosti. Tzn 5"? Doteraz som používal microlab Solo 6c. Nehľadám štúdiovu čistotu ale zábavný zvuk. Ďakujem.
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    FARFELOO: ja tam mam studiove monitory, tam nemam nic nez XLR nebo RCA vstup..

Jako low level jsem nasel Sony STR-DH190, kterej teda nema OPT in. Ale DAC mam, takze to uplne nevadi. Nicmene tenhle ten Sony má RCA výstup sice jeden, ale rikaji tomu Record Out. Ani v manualu neni napsany, jestli to je vystup, ktery je pred nejakym preapem (tedy volume controlled) nebo je to bypass ciste ven. Typicky record out nebyva ovladan volume, pokud nema svuj vlastni gain nekde. Pokud by to fungovalo jako klasickej Pre Out, tak by to bylo reseni. Jestli to nikdo nevi, tak za tu sestku to asi "risknu" a kdyztak vratim.

Next up ale to uz je za 20k je Marantz NR1200, to ma klasicky Pre Outy a reaguji na volume. Nic mezi tim Sony a Marantzem jsem nenasel :)

Na yamahu se podivam dik
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SKAFF: Zajímavý požadavek. Novější aktivky tenhle druh vstupů podporují často už samy o sobě. Nezvažoval jsi za těch 10k udělat upgrade?

Jinak hledáš preamplifier s DACem a Bluetooth. Nic moc jiného než Yamaha WX-C50 jsem nenašel…
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    MARASAN: pravda, V nepotřebuju
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SKAFF: fakt hledas AV rcvr? na tohle staci rcvr.
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Poradíte pls nejaký AV receiver? Potřebuji do něj dostat zvuk 1x analog in, 1x optical in, BT in, a out pujde na RCA do aktivek. Tak 10k neco okolo toho?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    JOPS: Můžu půjčit. Mam Denon Cara a k němu i ten Audyssey mic.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ZORBEN: nikde nic, nasel jsem par bazaru, ale vsechno to jsou prispevky dva roky stare... a eshop nikde nic...

ha ted na Bazosi, dva dny stary inzerat. Lets go :D
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    JOPS: hledej mikrofon Audyssey, to je origo k denon AVR
    JOPS
    JOPS --- ---
    Czesc vsichni, kde se da koupit kalibracni mikrofon? Mam starsi AV Receiver Denon z druhe ruky a chtel bych zkusit konfiguraci pomoci tohoto nastroje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam