• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    JOPS: hledej mikrofon Audyssey, to je origo k denon AVR
    JOPS
    JOPS --- ---
    Czesc vsichni, kde se da koupit kalibracni mikrofon? Mam starsi AV Receiver Denon z druhe ruky a chtel bych zkusit konfiguraci pomoci tohoto nastroje...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    WACLOSH: sice offtopic, ale nevedel bys o skupine, kde se prodavaj diskety?:D
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VOZKA: To je moc dobrý tip! Díky!

Akorát mně pobavilo, že na tom mají Hi-Res nálepku, přitom to má jenom analogové vstupy, a s digitálním Hi res signálem to určitě so styku nepřijde…
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Kdyby někdo sháněl kvalitní low-end zesilovač, tak tu mám jeden tip. Chi-fi firma Topping, která je známá hlavně tím že vyrábí DACy s možná nejlepším poměrem cena/výkon na trhu, někdy vloni vydala nový model zesilovače, Topping PA3s. Prodávají ho i normální obchody v ČR (např. zde CZC), takže není třeba ho objednávat z číny. Stojí 4000 Kč a maximální výkon s udávaným zkreslením 0,00x% je 46W do 4 ohm a 27W do 8 ohm.

Neslyšel jsem ho, ale nezávislá měření u Amira vypadají výborně a věřil bych jim. Celkem mi to dává smysl, na podobnou kvalitu se nejspíš dneska dá dostat prostě tím, že vezmete co nejmodernější levný integráč a místo použití vzorové implementace z datasheetu jako většina Číňanů strávíte nějaký čas tím, že ho optimalizujete.

Já teď další zes nepotřebuju, ale mám nutkání si ho časem koupit čistě ze zvědavosti protože to prostě vypadá fakt dobře.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MADCAT: ty Metal stojej stovky korun za kus, hlavne nevyhazovat, to prodas jako bundle za par tisic ;)
    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    MADCAT: tohle má velkou cenu. Na FB je skupina Blank Tapes a lidi tam kupujou určitý druhy za horentní sumy.
    MATT
    MATT --- ---
    ALI_GATOR: Přijdou mi jak repraky pro Tesla ARS 824. Hlavně si zkontroluj pevnost membány a gumovýho závěsu. Při špatnym skladování to může poztrácet dost z původní pevnosti, guma může být už úplně zpuchřelá.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ALI_GATOR: Na repromanii snadno najdeš reprobedny, do kterých se tato kombinace dávala.

A tamtéž i schéma příslušných výhybek.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Nějaký tip, jak zprovoznit tyhle repráčky, nalezené na půdě? Označeny 4 Ohm na obou a ty výškáče navíc 5 W. Mám k tomu i hodně měděného drátu..
    Ideálně pokud nevíte o nějakém kitu, který by se dal sehnat u nás ale asi by stačilo i schéma zapojení, kdy si seženu a spájím součástky sám. V plánu je to zasadit do MDF, které si vyrobím.

MADCAT
    MADCAT --- ---
    Nějakej hint jak zabalit a kterou aspoň trochu šetrnou přepravní službou poslat sloupový bedny? Jeden pár prodávám a kdosi se mně ozval, ale kvůli km se mu samozřejmě nechce pro to jezdit... Že bych na to sehnal na míru kartony asi není moc pravděpodobný, ale třeba by se mně podařilo něco vyrobit z papundeklů, co máme v práci, tam se toho točí dost.. Spíš přemýšlím jestli se nedají sehnat takový ty vycpávky, co v tom bývají obalený různý elektrospotřebiče nebo křehčí věci, takovej ten jakoby měkčenej polystyren/molitan nebojánevímjaksetomu, kterým se obloží hrany... Neposílal jste někdo něco podobnýho většího těžšího, že bych se přiučil jak na to? Anebo je to kravina a říkám si akorát o rozbití? Dík všem...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MADCAT: hele ja mam treba asi 30 baliku disket jeste:D neptej se me proc, ale proste mam to schovany uz asi 15 let.. kdybych tak vedel, ze mam radsi skladovat kazety!:D
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ENGUMAZ: To nejsou moje kazety, to jsem právě vytáhl fotky z inzerátů lidí co s tím kšeftujou...
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    MADCAT: dej to na aukro. kupuje se to za rakety. hlavne metalky a chromky - ty lepší prostě
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MADCAT: Normální kazety se dají koupit třeba v Kauflandu, ty různý chromky atd. jsem už dlouho nikde neviděl..
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Kde tohle lidi ještě dneska berou? Pochopím možná ty rozbalený - taky jsem pár kousků od nějakýho překupníka koupil, a vypadá to, že na to v nějakým studiu zálohovali rozhlasový vysílání nebo tak něco, a pak to vyřazovali a borec to teď rozprodává. Ale mít doma hromadu nerozbalených (tudíž sběratelsky dost hodnotných) metal kazet, to už mi tak normální nepřijde (a pokoušet se to prodat naráz za 200+ kKč taky ne...)

VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    ahoj,

rad bych sve JBL LSR 308 (prvni verze) vymenil za podobne hrajici pasivy, v cene do 7k za obe. Mate nejakou zkusenost nebo tip? Chtel bych je dat do obyvaku, ale mamka nechce na vezi mixak, takze tam potrebuju dat neco, co zapojim do zesiku. :/ Pokud nekdo mate s temi mymi aktivy zkusenost a vedeli byste a necem podobnym, co se da zapojit do zesiku (nejakej surround Sony, ted nemam jak zjistit tip, dal bych vedet zitra kdyztak).
    Diky moc, jsem audio lama, jde mi jen o to, aby ty pasivy nehraly nejak moc hur, spis co nejvic podobne :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MADCAT: O kvalitě beden se z toho podle mě nic moc posoudit nedá. Zjistíš z toho orientačně jak nízko ta bedna hraje, ale neřekne ti to jestli jsou basy naladěné nějak rozumně do rovna. U levných beden bývá někdy obří rezonující boule na středobasech a pod tím nic, nebo naopak vyrovnané středobasy, pod nimi chvíli nic, a pak někde na subbasech najednou rezonance aby to znělo jakože bedna hraje nízko. Taky nezjistíš jestli třeba není použitý hluboko hrající basák na úkor kvalitních středů.

Samotná síla rezonance při poklepání podle mě taky moc neznamená, sílu a frekvenci rezonance určuje reproduktor v kombinaci s basovou částí ozvučnice a myslím, že třeba reprák v basreflexové bedně může na poklep rezonovat víc než reprák v uzavřené ozvučnici, ale to neznamená, že basreflexy hrajou špatně.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    (a pokud máš dobré uši, tak je taky dobré poslouchat čím neurčitěji, tím lépe - jestli slyšíš jasný ton od kterého by sis mohl začít třeba broukat písničku, je to špatně, kdy se nemůžeš rozhodnout zda je to nízko, nebo vysoko, je to dobře)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MADCAT: Je to rezonanční frekvence repra. Čím níž tím lépe. (při výběru beden do páru je důležité čím stejněji, tím lépe)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Ještě jeden lama dotaz si dovolím, kdyžtak se klidně smějte :-) Dá se na něco usuzovat při poklepání prstem na membránu repráku - jakože jak ta bedna jako celek zní, jak je zatlumená atd...? Jak se mně teď sešly doma ty bedny dvoje, tak jsem samozřejmě poklepal, a každá zní celkem slyšitelně jinak - jedna se ozývá na basech... nevím... tak kolem 100 Hz možná, druhá je o poznání tišší a i frekvenčně mnohem níž... Je to vnitřním zatlumením?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam