NEVIEM: Aktuální KRKy jsem neslyšel (myslím že začaly používat DSP, tak jsou možná lepší), ale ty předchozí generace byly imo sračka a podobně jako HERR_FLICK bych je nedoporučoval na nic.
Co by podle mě bylo nejlepší: zajdi si do hudebnin, kde mají různé monitory vystavené, a poslechni si několik těch lepších (viz níže). Pokud jsi doteď +- neutrální repráky neslyšel - což je klidně možné, není to tak dlouho co byla úroveň skoro všech těch levných docela mizerná a neutrální rozhodně nebyly - tak možná přijdeš na to, že přesný zvuk je nejzábavnější.
Z těch běžně dostupných co znám patří imo k těm nejlepším budgetovým JBL LSR30xP, Kali LP-x a Adam TxV, kde x určuje průměr basáku a celkově velikost bedny a cenu. U JBL a Kali bych šel do co největších (osmipalců) protože větší zvukovody = lepší zvuk (plus budou mít hlubší basy, což chceš), u Adamů bych se osmipalcům vyhnul protože ta kombinace malý zvukovod + velký basák bude podle mě už dělat nepořádek na středech, které chceš mít co nejčistší.
Kytary by je mohly mít někde na prodejně k poslechu, a když jsem si před lety kupoval monitory já, tak mi umožnili repráky co zrovna neměli objednat s vyzvednutím na prodejně a tam si je pak nechat vybalit a nezávazně poslechnout.