• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MEDWYN: Bluetooth nefunguje s multiroom setupy. Sonos a AirPlay2 ano. Takže pokud ty budeš pouštět primárně že Spotify, tak Bluetooth nepotřebuješ. Hosté s iPhone můžou pouštět přes AirPlay. Pokud nutně potřebuješ nechat hosty s Androidem pouštět songy, tak je varianta mít jeden přenosný Sonos, který může být jak multiroom se zbytkem, tak nezávisle jako BT reprák.

Ten IKEA reprák máme doma. Trošku mě zvukově sere (při srovnání s hlavním HiFi), ale s nastaveným DSP to jako kuchyňskej device není za tu cenu nejhorší. Prý je to srovnatelné se Sonos One, který je 2x dražší
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Ahoj vespolek!
    Potreboval bych trochu poradit, jakym smerem se porozhlednout...

Chtel bych nejak spise zakladne ozvucit obyvak s jidelnou a kuchyni, dohromady rekneme 40m2.

Funkcni pozadavky
    - Spotify connect
    - Bluetooth pripojeni
    - Moznost napojit na televizi, idealne kabelem (tohle je spis nizka priorita)
    - Moznost napojit to na home assistant a pres TTS do toho obcas poslat nejakou hlasku.

Nefunkcni pozdavky:
    - Spis male a kompaktni
    - Nejaka spis obycejna komercni sragora, ne super hifi HW

Use cases:
    - Asi tak 4 hodiny tydne poslech pri vareni/uklidu atd
    - Asi tak 1x za mesic nejaky film, ale beztak to nikdy neni zadny akcnak a mame to pusteny potichu kvuli spicimu potomstvu.

Co nepotrebuju:
    - 5.1 "domaci kino" atd, preferuju stereo
    - Radio tuner (feeduju z mobilu a nesnasim reklamy)
    - Fajnšmekrovské záležitosti typu samostatně stojící dřevené bedny a receiver s optickým připojením do televize atd. Neocením.

Co je ke zvazeni
    - Prostor je do L, kdy televize je na jednom konci a kuchyne na druhem, nicmene ozvuceni bych rad pouzival v obou prostorach. Navzajem na sebe pres jidelnu nevidi. Kabel mezi to kulturne nenatahnu (francouzska okna atd), takze pokud by slo mit treba 2 repraky u televize a pak nejaky bezdratove pripojeny maly doplnkovy set za rohem... Kvalitni wifi zajistena.

Rozpocet:
    - Netusim co dava smysl, stanovim pozdeji

Mam se divat po soundbarech? Nejakou konkretni znacku?

Docela se mi libily ty fejkovy sonosy z IKEA: https://www.ikea.com/cz/cs/p/symfonisk-policovy-reproduktor-s-wi-fi-cerna-sada-2-ks-gen-2-s59504169/ ktery by urcite beze zbytku splnily ocekavani co do zvuku, velikosti, designu atd. Jen mi vadi nemoznost primeho pripojeni pres bluetooth.

Jen pro predstavu, dnes pouzivame toto https://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/sony-srs-xb20/#specifikace/ a je to vybornej mobilni repracek, jen je pro ten prostor trochu prilis skromny. A na pusteni si The Crown v televizi nam staci ta integrovana chrastitka.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MADCAT: Projeví se to akorát na vzhledu a pocitu z něj, takže pokud se ti ty z Aliexpresu líbí, kravina to není :). Tak blbě udělané že by to zvuk zhoršilo nejspíš nebudou.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Hele je to hodně velká kravina kupovat repro kabely na aliexpressu? Si říkám, že bych ty svoje obyčejný repro dvojlinky z bauhausu v čiré narůžovělé bužírce nahradil něčím aspoň malilinko lepším, třeba by se to mohlo i trochu projevit :-) Např... Plus propojky k repro terminálu...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Co si pořídit samotného receiver? Zapojis bedny co máš a prehravac a máš vyřešeno.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Napadla mě varianta použít DVD přehrávač Philips s HDMI, který mám funkční a pořídit 5.1 soundbar. Předpokládám, že to je schopné z DVD přehrávače přes HDMI projít s 5.1 zvukem do TV, která to pak pošle přes bluetooth do soundbaru, nebo se pletu? Akorát tohle neřeší audio CD, kdybych je chtěl přehrávat, tak musím přes TV, že?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Měl bych dotaz. Mám staré domácí kino Sony DAV-260. Moc jsem ho už poslední roky nepoužíval, ale občas ano. Teď jsem jej chtěl použít a nefunguje DVD mechanika. Zkoušel jsem ji čistit, ale bohužel, Dvířka se zavřou, ale vůbec se neroztočí motorek, který roztáčí disk. Takže asi konečná. Samozřejmě se to dá používat jako rádio a přes optiku to hraje i zvuk z televize, ale je to těžkopádné to pouštět, takže tohle využití nepoužívám. Mám TV se soundbarem (taky nic extra, nějaký LG asi za 6000,-), který se pustí automaticky s TV a to mi vyhovuje. Mám ale pár koncertů na DVD s 5.1 zvukem a na to jsem občas kino využil. Navíc mám i ve zdech zazděné kabely a pověšené reproduktory... Je nějaká aktuální alternativa, jak to řešit, nebo už je kino s DVD dneska úplně pasé? Reproduktory mám pověšené pod stropem, takže stojanové jsou mi k ničemu. Leda že by byly komplet bezdrátové. V rozích zásuvky mám. Díky za případný tip.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MARASAN: on by chtel neco s 3,5 jackem jako vystup, nejaky aux out. Ale dik, poslu mu to
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DRAGON: koukam, nabizi jich hodne, ja mamk Dualu primo AQ

Gramofonové předzesilovače | aq.cz
    https://www.aq.cz/gramofonove-predzesilovace-c948/
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DRAGON: AQ dela, treba

AQ MM3 přenoskový předzesilovač | hifi-audio.cz
    https://www.hifi-audio.cz/aq-mm3-prenoskovy-predzesilovac-p28103/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON: případně, kdyby to mělo USB audio výstup, tak by to bylo uplne idealní, protože má nějaká Corsair uzavřená USB sluchátka. Ale to sem mu říkal, že to asi existovat nebude....
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ahoj, prosim pekne, poradil by nekdo mymu kamosovi gramofonovy predzesilovac?

Ma tento gramec:
    Sony PS-LX310BT - Gramofon | Alza.cz
    http://www.alza.cz/sony-ps-lx310bt-d5625246.htm

chtel by k nemu dratem pripojit sluchatka a poslouchat. Ale nechce kupovat nejaky reciever tezky velky, tak sem mu rikal, ze by mu mohlo pomoct koupit si jen sluchatkovy nebo gramofonovy zesilovac s vstupem 2x mono cinch a vystupem 3,5mm jack aux.

Poradite nekdo pls? neni to zadny audiofil, chce jen aby to proste normalne hralo.

moc dik :)
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    MARTIK: To mě mrzí. Mám spárované s klasikou TV + set-top box + multimediální centrum.
    BTW Nepomohli by na JP1 Remotes foru? Pokud jsi už nezavítal.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    KEVIN00: tož je to pěkná mašinka, ale nefunguje mi to na Epson projektor :( Signály se naučí, ale projektor prostě nereaguje. Googlil jsem a asi to řešení nemá. Projektor používá nějaký jiný signál. Je to škoda, protože můj starý učící se marantz ovladač to zvládl. Takže budu vracet.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Onkyo vstává z mrtvých! Po asi třech letech updatovali aplikaci pro ovládání jejich produktů z Androidu :-)
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    MARTIK: Osobně jsem celkem nedávno kupoval One For All Smart Control 5, s kterým jsem spokojen.
    Umí se učit z jiných ovladačů, lze přiřadit aktivity, pevná konstrukce (nic nikde neskřípe), možnost naprogramování přes JP konektor.
    Cena se pohybuje zhruba v rozmezí 800 až 1.000 Kč.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    nemáte prosím tip na univerzální remote controller, který nebude stát 5 tisíc a který se bude schopen učit signály z jiných ovladačů?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    NEVIEM: Dojdi do hudebnin kde aspoň něco z toho maj a poslechni. Za mě jsou kvůli interakci s místností lepší repráky s konstantně směrujícím zvukovodem, a myslím že z těchhle jsou nejlíp provedený ty Kali LP-8. JBL LSR308p jsou taky dobrá možnost.
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    M-Audio BX8 D3
    Tannoy Reveal 802
    PROEL EK8NF
    Prodipe PRO 8 V3
    KRK Classic 8
    Presonus Eris E8 XT
    Kali Audio LP-8 V2

co z toho? pripadne ine osempalce s takouto cenovkou (do cca 250 eur/kus)? bezne pocuvanie hudby v obyvacke, filmy... diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam