• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    VOZKA: diky

ja mam problem, ze jsem rozpolcenej, to co si poslal bude hrat urcite dobre, sestavit teda aspon 5.1 vyjde ranec a neumi to treba prehravat veci z mobilu

pouzivat to nejcasteji budem asi na TV (netflix, youtube atd), hudbu (spotify...) a uz hrozne dlouho chci gramofon (ale mam rodinu tak vzdy radsi setrim na jiny veci :D)

Zase jsem docela narocnej posluchac, vzhledem k tomu, ze me ty soundbary uplne neoslovili. Po otci jsem pred 20 lety sdedil pioneer vez, ktera hrala na dvou repracich fakt luxusne nevim proc jsem ji ja debil prodal.

A treba ten virtualni zvuk co dela i ten Sonos Arc, proste nenahradi repraky co mas za sebou a poradnej sub.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    REFLEX: Kolik potřebuješ těch přepínatelných zdrojů? V téhle ceně zdaleka nejlíp zvukově vycházejí různé chi-fi zesilovače, které ale nemají nic navíc, většinou mají max přepínání mezi dvěma vstupy, jeden symetrický a jeden ne. Pokud by to stačilo, tak podle mě třeba kombinace
    zes: https://www.mall.cz/zesilovace/topping-pa3s-cerna-100082972015?tab=description
    bedny: http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2_mikro.php#main

by mohla hrát fakt dobře a očekával bych že určitě líp než soundbar.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    REFLEX: Podívej se na Klipsch The Fives nebo Ruark R3 :-)
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    UMIAKI: mam lg 55 c1 oled

jako zase chci casem koupit i gramofon a to by byla skoda no, akorat do 20k zesik a bedny nesezenu to bych musel pridat tak 10
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    REFLEX: Na mě je osobně Sonos hodně smart - bál bych se, že těch 20 000 Kč za pár let bude jen cihla kvůli softwaru.
    Z mých zkušeností jsem se nikdy nedokázal zbavit pocitu "boxovitosti" zvuku u soundbarů. Vždycky mi mnohem líp a plnějí znějí klidně regálovky (zesák a bedny nebo třeba aktivní Klipsche mají i HDMI Arc).
    Jakou máš TV? Třeba Samsung má u nových televizí tu funkci Symphony (nebo podobně) kdy hraje zároveň soundbar a TV, což musí být na filmy boží.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    VOZKA: Odfiltrovalo mi to dvě slova protože byly v hranatých závorkách jako html tag a nevšiml jsem si toho, chtěl jsem napsat že doporučuju i zkusit googlit něco jako "-název modelu- problem" nebo tak.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    REFLEX: Recenze čti kvůli fičurám (a doporučuju i zkusit googlit něco jako " problem" nebo tak), ale na zvuk bacha, pokud to nehraje fakt blbě, tak mají většinou nulovou vypovídací hodnotu a fakt nic nenahradí možnost si to někde poslechnout.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    UMIAKI: vemu ten za 20, ale ted nevim jestli nejit do https://www.alza.cz/bose-smart-soundbar-900-cerna-d7001263.htm?o=1

musim nacist nejake recenze a porovnani Sonos vs ten Bose
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    REFLEX: To tak odpovídá že jo. Je to velký rozdíl ve zvuku i v ceně.
    Navíc arc umí i Atmos.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Chci si koupit soundbar a byl jsem se podivat na Sonos Beam gen2 vs Sonos Arc, coz maji v Alze uplne debilne vystavene uprostred bordelu.

Arc ma teda o dost lepsi vykresleni zvuku, ale stoji 20k oproti 10k za Beam

Mate nekdo vice zkusenosti? Nebo mate Arc doma?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    LOPIK: Ono to má vlastně úplně stejnou specifikaci - S/PDIF jede i na optice..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    THE_MIRACLE: Ten umí jen stereo (když se bavíme o PCM signálu, DTS a podobný to přenese).
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Když už se v tom hrabeme, digital coax 5.1 umí?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MARASAN: To taky neplatí - toslink dá 10 metrů maximálně, Digi koax můžeš táhnout v podstate jak daleko chceš. Co je u optiky pořád ta výhoda, je to, že ty zařízení můžeš mít galvanicky oddělený - tzn žádný zemní smyčky a podobný věci, ale stejně je to digital, kde to moc nehraje roli..
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JOPS: IMO ma optika porad svoje misto - pri prenosu nekam daleko je urcite lepsi nez metalika.
    JOPS
    JOPS --- ---
    THE_MIRACLE: mam to stejne :D taky jsem bral optiku jako TOP, ale pred par lety mi bylo receno, ze to je "napicu" :D
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LOPIK: já jak dělám do počítačů, tak beru optiku jako top 😁. Zajímavé je, že u testovacího videa Atmos mi to padalo. Musel jsem v TV vypnout režim vícekanálové bypass jen na vícekanálové.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    THE_MIRACLE: Super - ta optika je protokol z roku 83, mimo nějakej extra high-end je to dávno přežitý. Moc nechápu že to do těch zařízení doteď cpou...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LOPIK: tak díky. Fakt pomohlo to přepnout na HDMI arc. Jsem myslel, že to přes tu optiku pojede. YouTube nešlapej, ale VLC, kodi i Netflix vypadá že jo.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LOPIK: Ok, ale je tedy normální že centr a subwoofer to oddělit umí? Takže přes optiku se na to vykašlu, zkusím to přes to HDMI. Předpokládám, že když jsem si do televize stáhl VLC player, tak když v něm pustím nějaké testovací video, tak tam by to odzkoušet šlo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam