• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MAJA: Mohutnej bude asi myslenej 6,3mm
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    MAJA: asi myslel bananky :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    SDN33: podle popisu vypadaj, že jsou to klasické pasivní repro (mate mě ten popis mohutný audio jack - netuším co to je) ... v popisu je udaná docela slušná citlivost = není potřeba nějaký extra výkonný zesilovač - šel bych do nějakého základního modelu stereo receiveru s BT třeba od Denonu, Marantz, Onkyo, Rotel ...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Čau.

Vypadlo na mě ze skříně ve sklepě v práci 2x tohle https://www.mall.cz/sloupove-reprosoustavy/monitor-supreme-2000-cerny?tab=description

asi to nebude úplně nářez, ale jako domácí hifi mí to příjde jako hodně slušný nábytek. Nemohli byste mi doporučit nějakej zesák k tomuto? Vstup beden je klasický ten mohutný audio jack, jestli to je pochopitelné. Asi by nebylo na škodu, kdyby ten zesilovač (reciever?) uměl i BT, aby se tam dal posílat signál třeba z telefonu. Nemám šajna co koupit, protože ten cenovej rozptyl je fakt obrovskej. Stačilo by mi ale něco levnějšího.

Díky za radu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PSILOCYBER: přepínač MM / MC.

vysvětlení zde:
    Turntable Cartridges Explained: How They Work - Vinyl Chapters
    https://www.vinylchapters.com/turntable-cartridges-explained-how-they-work/
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    PSILOCYBER: a možná ještě co je přepínač v kolonce Phono vzadu na zesíku pod Ground, "MC/MM" - to vidím prvně v životě...
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    můžu mít dotaz víceméně jako laik na technický parametry? Onkyo A-5VL zesík + Sony SS-CS5 repro půjde to dohromady? Repro jsou 6 ohm

A-5VL | ONKYO Asia and Oceania Website
    https://www.intl.onkyo.com/products/hi-fi_components/amplifiers/a-5vl/

Sony Bookshelf Speaker (Pair) | SSCS5
    https://electronics.sony.com/audio/speakers/home-theater-speakers/p/sscs5
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    S_TU_DN_A: když pripojis napřímo sluchátka, šumí to?
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    UMIAKI: tím to asi nebude, neb mi dělalo již dříve na jiném míste v domě. myslim i jiny obvod na jističi
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    S_TU_DN_A: Ground loop? Zkus zapojit do jiné zásuvky.
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    dotaz. mám stereo zesilovač. když je zapojený a hraje tak je vcelku ok, ale když není zapojen jack, nebo když je zapojen do počítače, ale není zapnutá žadna hudba, tak hrozne nahlas šumý. nějaky nápad? děkuji
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DRAGON: Já jsem ještě analogovej výstup z moderních televizí neslyšel, ale při tom jak dobře dneska hrajou zvukovky i za pár stovek či zvukovky integrovaný v laptopech bych se toho v low-end klubu a při popisovaným způsobu použití taky nebál. Obzvlášť pokud má TV i třeba výstup na optiku, tak kvalitní DAC který se vrazí mezi telku a repráky se dá případně časem dokoupit vždycky.

Ale je fakt že ty Tannoy Gold 7 z oficiálních technických informací (pdf warning) vypadaj jakože jsou laděný docela vysoko a basů moc nepobraly - určitě to není u monitorů pravidlo (třeba u JBL LSR 308p to tak fakt není), ale tady bych taky spíš vybíral jinde.
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    UMIAKI: dik za reakciu. mne sa na tych tango 93 paci to, ze je tam 6'' stredobas... tie m25 su len 5''... teraz som zvyknuty na 6,5 palec a bass mi uplne vyhovuje, tak preto. a bluetooth nepotrebujem... tie m26 su tiez len 5 palec, aspon to tak vyzera. a ten set aj so zosikom od aq je za super cenu, 309 eur
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    NEVIEM: Mám je u PC a jsem totálně spokojený. Pokud nemáš obrovský obývák tak budou fajn.
    Vzal bych ale něco od AQ s bluetooth, třeba M26 🙂
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    https://www.muziker.sk/aq-audio-set-tango-93-walnut ako hra toto? Pripadne je ten zosik pouzitelny? Vizualne sa mi to celkom paci, ceska znacka je tiez plus
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jedu z tv pres jack 3,5" a kvalita je naprosto postačující, mám LG OLED CX a ženu to přes sluchátkový výstup do analog direct vstupu na zesiku. Takže bych se toho vůbec nebál.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FARFELOO: skor taky kus nabytku, ktory bude hrat hudbu
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    UMIAKI: A to se nebavíme ani o tom, že budou hrát hroznou flat nudu bez basu. Jsou dělaný na blízkej poslech, takže je otázka jak budou znít v místě odkud se kouká na telku. Spolu se situací těch separátních ovladačů hlasitosti je to katastrofální UX.
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    MARASAN: no islo by to do vystupu 3.5 mm, takze asi na sluchatka? inak TV bude sucasny model, stredna trieda, takze tam budu aj ine moznosti, ako 3.5 mm, porad...
    UMIAKI: tak Klipsch The Fives su urcite nad rozpocet, ropzpocet mam 500 €...

KOZLIKK: takze z telky do DAC a z DAC repro?
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    MARASAN: samozrejme! :) tak jsem to nemyslel, ale da se urcite dokoupit DAC na opticky vytup, jinak to moc smysl nedava.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KOZLIKK: jakoze sledovani TV se da resit bez TV?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam