• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Zdravím, kdo by u nás byl ochoten vyměnit původní baterii v HA-2SE za náhradní? Běžný servis mobilů třeba?
    Můj HA-2SE se začíná nafukovat, tak je asi čas na výměnu.

OPPO HA-2 Portable Headphone Amplifier/DAC Discussion Thread | Page 323 | Headphone Reviews and Discussion - Head-Fi.org
    https://www.head-fi.org/threads/oppo-ha-2-portable-headphone-amplifier-dac-discussion-thread.755879/page-323
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    ASYMETRIC: A když jsme u toho bastlení, tak by se dalo použít i raspberry třeba s hifiberry amp nástavbou :) Ale úplně to nejlevnější řešení to asi nebude.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    OMNISLASH: Pokud jsi trochu bastlíř, tak na tohle použití v pohodě stačí i něco takovýho, deska s integrovaným zesilovačem TPA3116 kterou napájíš třeba zdrojem z laptopu, celková cena pod 500. Ale dostaneš to co je na fotce, tj. je to fakt jen osazená deska bez krabičky a nejsou k tomu konektory na repráky a zdroj.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    OMNISLASH: jeden vc. FM a BT
    Fonestar AS-1515 jas1515 | CZC.cz
    https://www.czc.cz/fonestar-as-1515/333940/produkt
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Existuje nejaky zesilovac do, rekneme, 3k (tedy ne za 4 nebo 5), ktery by spolehlive fungoval? Cekam od toho v podstate jen to, ze to bude hrat, nesesmahne mi to pocitac, ktereho vystup integrovane zvukovky k tomu pripojim a nebude to mit tendenci prehnane sumet. Mam tady Tesla ARS 824, tedy 4 ohmy a 10W. Poslednich 20+ let mi tady hraji na "zesilovaci", ktery vznikl tak, ze mi kamarad upravil nejake tehdejsi shitozni plastove genius bedynky tak, aby bylo mozne k nim tyhle repraky pripojit. S tim, jak to hralo jsem byl spokojen, nemel jsem zadne vyhrady. Stari uz je na tom "zesilovaci" ale celkem citit, ma vykvedlane konektory, nastaveni hlasitosti uz je tezce vyjete, takze na nej radeji vubec nesaham, etc,.. Rikal jsem si tedy, ze bych to nahradil za opravdovy zesilovac. Ovsem vzhledem k tomu, ze jsem po zvukove strance absolutne nemel problem 20 let poslouchat zesilovac s shitty bedynek za 350 korun, nemam nejak tendence davat do toho vic, nez treba ty zminene 3k.
    Existuje neco, co by vyhovovalo?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ASYMETRIC: VOZKA tady stokrát vychvaloval produkty Topping, tak si ho vyfiltruj.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Nevíte, jestli nějaká zavedená firma dělá zesilovač kombinovaný s USB-DAC, který by se dal připojit k PC a k reproduktorům HECO Interior 80s? Nepotřebuji BT ani další vychytávky, ale opravdu mi stačí jen zesilovač, který bude fungovat jako zvuková karta. Na internetu jsem v rozumné velikosti (něco jako tahle Aiwa - https://www.hifiengine.com/manual_library/aiwa/aa-16.shtml) a ceně (do 10.000) našel jen Fosi audio, ale netuším, jaká je to kvalita. Pak tam na mě ještě vyskočil AQ M4 DO USB, ale tam je SNR 86dB, což mi přijde dost slabé. To i ten FOSI má papírově 106dB.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SDN33: V každé běžné místnosti máš vlivem akustiky oproti bezdozvukovému měření trochu posílené basy, a v menších místnostech se to obecně děje více než ve větších místnostech (záleží i na konkrétních rozměrech a umístění beden). Takže bedny určené do větších místností jsou někdy konstruované tak, aby měly o něco silnější basy samy o sobě. A když je pak umístíš do malé místnosti, můžou být přebasované. Jestli to je i případ těchto je třeba vyzkoušet, opět to bude spíš o náhodě než o tom že by to byla nějaká sofistikovaná konstrukce počítající s konkrétně velkou místností :).
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VOZKA: Ten Topping vypadá fakt slušně! Hodně dobrý featureset za tu cenu.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOZKA: Jasan dík, no. No já si to nechám spíš tak jako pro klasické ozvučení, ne že bych dělal diskotéku. Proto by mě zajímalo, proč se v komentářích na Mallu dokola objevuje, že se to hodí od prostor 40m2 a víc. To jakože se na slabé hlasitosti nerozeznějí? Já s pasivníma bednama nemám vůbec zkušenost. Ale už jsem nad rámec, myslím, že jste mě poradili už dost :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SDN33: Pánové už to napsali za mě, i ta citlivost beden i jejich zatížitelnost budou spíš vymyšlené, ale přesto pokud nemáš dost velkou místnost ve které rád posloucháš dost nahlas, mělo by to v klidu stačit. Pokud to stačit nebude (a jinak bude zesilovač vyhovující), ve 14denní lhůtě vrať a kup MX5, Audigo má zrovna na stříbrnou verzi slevu, tak třeba ještě bude platit.

Těch 220/450W může teoreticky být kontinuální zatížení vs špičkové, ale neřídil bych se tím.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Resim nahradu za moje KS-40A, ktere se mi diky prechodu na dual monitor setup na vysku nevejdou na pracovni stul. Nejaky typ na aktivni repro do 20cm na vysku? Zatim jsem vybral https://www.thomann.de/intl/ik_multimedia_iloud_micro_monitor.htm
    MAJA
    MAJA --- ---
    SDN33: snad žádnému údaji ve specifikaci nelze moc důvěřovat :-) jestli je alespoň trochu pravdivá ta udaná citlivost, tak 50W výkonu bez problémů vytvoří dostatečnou až přebytečnou hlasitost v běžném obýváku ...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SDN33: Pokud neuvádí podle jaké metodiky, tak jsou to jen prostě nějaká marketingová čísla. Zatížitelnost lze vyjářit několika hodnotami (sinus, rms, pmpo atd.). Prostě to ignoruj, zesilovač, který dá 50W (opět záleží jak je měřeno) ty bedny zkrátka vydrží, pokud nebudeš hrát nadoraz a díky harmonickým složkám při zkreslení neodejde výškáč (ten má obvykle tu zatížitelnost výrazně nižší).
    SDN33
    SDN33 --- ---
    BUNDA: Díky díky. Jsem v obraze. No to jsem zvědav, jak to bude hrát.

Když jsme u toho, ta hodnota 220 tam má říkat co?

BUNDA
    BUNDA --- ---
    SDN33: no ta zatížitelnost je opět v téhle třídě vycucaná z prstu a správně by to měla být hodnota, kterou repro ještě snesou bez poškození. Ne že jí vyžadují. Takže tohle řešit nemusíš.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOZKA: dík, to vypadá zajímavě... Total debilni dotaz, ale když píšou u beden, že zatížitelnost je 400W, nebude těch 50 u zes. poněkud málo?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SDN33: Osobně bych zkusil Topping MX3s. Je to novej model a ještě na něj nejsou k nalezení měření třetích stran, takže je to trochu risk, ale obecně novější výrobky Toppingu snad všechny hrají výborně a ty populární modely které si kupovalo víc lidí (což nejsou zesilovače ale DACy) jsou i celkově kvalitně udělané. Tady je krátká recenze, která by ti měla říct něco o funkcionalitě a praktičnosti (o zvuku ne).

Tomu oficiálnímu číslu o citlivosti reprosoustav bych nevěřil, většina výrobců v téhle ceně si je zcela vymýšlí, ale pokud nehraješ super nahlas, tak by ti ten zesilovač i přesto měl stačit (a kdyžtak existuje o kousek dražší a silnější verze MX5).
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MAJA: Mohutnej bude asi myslenej 6,3mm
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    MAJA: asi myslel bananky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam