• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MAJA
    MAJA --- ---
    SDN33: snad žádnému údaji ve specifikaci nelze moc důvěřovat :-) jestli je alespoň trochu pravdivá ta udaná citlivost, tak 50W výkonu bez problémů vytvoří dostatečnou až přebytečnou hlasitost v běžném obýváku ...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SDN33: Pokud neuvádí podle jaké metodiky, tak jsou to jen prostě nějaká marketingová čísla. Zatížitelnost lze vyjářit několika hodnotami (sinus, rms, pmpo atd.). Prostě to ignoruj, zesilovač, který dá 50W (opět záleží jak je měřeno) ty bedny zkrátka vydrží, pokud nebudeš hrát nadoraz a díky harmonickým složkám při zkreslení neodejde výškáč (ten má obvykle tu zatížitelnost výrazně nižší).
    SDN33
    SDN33 --- ---
    BUNDA: Díky díky. Jsem v obraze. No to jsem zvědav, jak to bude hrát.

Když jsme u toho, ta hodnota 220 tam má říkat co?

BUNDA
    BUNDA --- ---
    SDN33: no ta zatížitelnost je opět v téhle třídě vycucaná z prstu a správně by to měla být hodnota, kterou repro ještě snesou bez poškození. Ne že jí vyžadují. Takže tohle řešit nemusíš.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOZKA: dík, to vypadá zajímavě... Total debilni dotaz, ale když píšou u beden, že zatížitelnost je 400W, nebude těch 50 u zes. poněkud málo?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SDN33: Osobně bych zkusil Topping MX3s. Je to novej model a ještě na něj nejsou k nalezení měření třetích stran, takže je to trochu risk, ale obecně novější výrobky Toppingu snad všechny hrají výborně a ty populární modely které si kupovalo víc lidí (což nejsou zesilovače ale DACy) jsou i celkově kvalitně udělané. Tady je krátká recenze, která by ti měla říct něco o funkcionalitě a praktičnosti (o zvuku ne).

Tomu oficiálnímu číslu o citlivosti reprosoustav bych nevěřil, většina výrobců v téhle ceně si je zcela vymýšlí, ale pokud nehraješ super nahlas, tak by ti ten zesilovač i přesto měl stačit (a kdyžtak existuje o kousek dražší a silnější verze MX5).
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MAJA: Mohutnej bude asi myslenej 6,3mm
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    MAJA: asi myslel bananky :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    SDN33: podle popisu vypadaj, že jsou to klasické pasivní repro (mate mě ten popis mohutný audio jack - netuším co to je) ... v popisu je udaná docela slušná citlivost = není potřeba nějaký extra výkonný zesilovač - šel bych do nějakého základního modelu stereo receiveru s BT třeba od Denonu, Marantz, Onkyo, Rotel ...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Čau.

Vypadlo na mě ze skříně ve sklepě v práci 2x tohle https://www.mall.cz/sloupove-reprosoustavy/monitor-supreme-2000-cerny?tab=description

asi to nebude úplně nářez, ale jako domácí hifi mí to příjde jako hodně slušný nábytek. Nemohli byste mi doporučit nějakej zesák k tomuto? Vstup beden je klasický ten mohutný audio jack, jestli to je pochopitelné. Asi by nebylo na škodu, kdyby ten zesilovač (reciever?) uměl i BT, aby se tam dal posílat signál třeba z telefonu. Nemám šajna co koupit, protože ten cenovej rozptyl je fakt obrovskej. Stačilo by mi ale něco levnějšího.

Díky za radu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PSILOCYBER: přepínač MM / MC.

vysvětlení zde:
    Turntable Cartridges Explained: How They Work - Vinyl Chapters
    https://www.vinylchapters.com/turntable-cartridges-explained-how-they-work/
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    PSILOCYBER: a možná ještě co je přepínač v kolonce Phono vzadu na zesíku pod Ground, "MC/MM" - to vidím prvně v životě...
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    můžu mít dotaz víceméně jako laik na technický parametry? Onkyo A-5VL zesík + Sony SS-CS5 repro půjde to dohromady? Repro jsou 6 ohm

A-5VL | ONKYO Asia and Oceania Website
    https://www.intl.onkyo.com/products/hi-fi_components/amplifiers/a-5vl/

Sony Bookshelf Speaker (Pair) | SSCS5
    https://electronics.sony.com/audio/speakers/home-theater-speakers/p/sscs5
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    S_TU_DN_A: když pripojis napřímo sluchátka, šumí to?
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    UMIAKI: tím to asi nebude, neb mi dělalo již dříve na jiném míste v domě. myslim i jiny obvod na jističi
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    S_TU_DN_A: Ground loop? Zkus zapojit do jiné zásuvky.
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    dotaz. mám stereo zesilovač. když je zapojený a hraje tak je vcelku ok, ale když není zapojen jack, nebo když je zapojen do počítače, ale není zapnutá žadna hudba, tak hrozne nahlas šumý. nějaky nápad? děkuji
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DRAGON: Já jsem ještě analogovej výstup z moderních televizí neslyšel, ale při tom jak dobře dneska hrajou zvukovky i za pár stovek či zvukovky integrovaný v laptopech bych se toho v low-end klubu a při popisovaným způsobu použití taky nebál. Obzvlášť pokud má TV i třeba výstup na optiku, tak kvalitní DAC který se vrazí mezi telku a repráky se dá případně časem dokoupit vždycky.

Ale je fakt že ty Tannoy Gold 7 z oficiálních technických informací (pdf warning) vypadaj jakože jsou laděný docela vysoko a basů moc nepobraly - určitě to není u monitorů pravidlo (třeba u JBL LSR 308p to tak fakt není), ale tady bych taky spíš vybíral jinde.
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    UMIAKI: dik za reakciu. mne sa na tych tango 93 paci to, ze je tam 6'' stredobas... tie m25 su len 5''... teraz som zvyknuty na 6,5 palec a bass mi uplne vyhovuje, tak preto. a bluetooth nepotrebujem... tie m26 su tiez len 5 palec, aspon to tak vyzera. a ten set aj so zosikom od aq je za super cenu, 309 eur
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    NEVIEM: Mám je u PC a jsem totálně spokojený. Pokud nemáš obrovský obývák tak budou fajn.
    Vzal bych ale něco od AQ s bluetooth, třeba M26 🙂
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    https://www.muziker.sk/aq-audio-set-tango-93-walnut ako hra toto? Pripadne je ten zosik pouzitelny? Vizualne sa mi to celkom paci, ceska znacka je tiez plus
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam