• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    UMIAKI: A nemají ty KEF LSX 2 ty samé hdmi/bezdrátové fičury co ten receiver? To je skutečná otázka, nikoliv řečnická, páč jsem tenhle problém ještě neřešil. Jsou to aktivy, mají HDMI ARC (plus 3,5mm jack, USB vstup, optiku, ethernet...), Chromecast, Bluetooth, podporu Spotify... A hraje to dobře, při zohlednění toho, že je to prostě prťavý a kouzla se nekonají (a i to dobře vypadá).
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    UMIAKI: rozumím, mě jde o to to pochopit. Asi bych šel cestou toho soundbaru, když to vidím. A rozumím tomu dobře že ty 2xHDMI by mi sloužili k tomu že do soundbaru připojím ty dvě konzole, a celé to pak přes HDMI Arc připojím k televizi?

Mě se na tom Sonosu ještě líbí že k tomu není potřeba žádný subwoofer navíc (a ani k tomu není).
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BEREGOND: Za prvé je třeba si říct, že řešíš to, co většina lidí a znovu kolo nevynalezneš :) Soundbary jsou fajn jako upgrade TV zvuku pro nenáročné lidi. Já zapínám receiver jenom když soustředěně poslouchám hudbu v místnosti. Na vícekanálový zvuk jsem se vysral, protože to stejně nebude nikdy jako v kině a na (akční) filmy se moc nedívám.

Receiver mám připojený HDMI ARC k TV. Tímpádem se receiver může zapnout zároveň s TV i vypnout a ovládáš hlasitost jedním ovladačem z TV. Z rec mám kabely do repráků. K TV připojím konzoli, rasbperry, chromecast, cokoli. Další porty HDMI můžu využít v receiveru a audio i zvukový signál pobere televize. Nevýhoda je ale například zpoždění spouštění receiveru - při zapnutí telky čekáš asi 10 sekund než se zapne receiver. A máč druhý ovladač. Moje žena ani děti to nezvládají ovládat :(

Takže na tvém místě bych se rozhodl jestli ti jde o kvalitu zvuku na prvním místě. Pokud jo, tak jsou jediná možnost kvalitní repráky a receiver (z druhé ruky se klidně vejdeš do podobné ceny jako Sonos).
    A pokud chceš jenom upgrade a aby to všechno fungovalo hladce dohromady, tak se koukni po soundbarech co mají 2xHDMI.

Např. Sony HT-A5000 - tenhle má vstup i výstup HDMI a taky má integrovaný Chromecast, takže to akorát zapojíš a jedeš.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    UMIAKI: ZVIRATKO: Já to možná vezmu od začátku... :)

Původní plán byl připojit k televizi něco co bude líp hrát a při pouštění filmů (VOD přes Chromecast, Blueray z PS5) tomu bude rozumět, nemám k televizi žádný další reproduktor. Pokud by se na to dala posílat hudba přes Spotify apod. napřímo, bez zapínání televize, tak je to milý bonus, protože to je u nás vlastně nejčastější využití televize.

Při kontrole televize jsem zjistil že mám tři HDMI a všechna obsazená (Switch, Chromecast, PS5), můžu něco z toho vypojit, přepojovat, ale úplně se mi do toho nechce.

Při zkoumání jsem nejdřív koukal na soundbary od Samsungu, a pak narazil na ty Sonosy. On by i stačil ten Ray, ale přišlo mi jestli už nenastanou situace kdy přestane stačit kvůli hlasitosti (ale připojuje se jenom digitalem). Pak jsem si říkal vezmu Beam, to už má reproduktory na tři pásma, takže by to nemuselo mít problém a pořád je to relativně kompaktní. Ten KEF mě pak napadl protože ho chci už dlouho do knihovny na audio.

UMIAKI: to mě taky napadlo, ale vlastně místa zase tolik nemám. A jak to máš zapojené a jaký máš receiver? Konzole apod by se připojili do receiveru a ten pak jedním HDMI do TV?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BEREGOND: Problém je s těmi více HDMI. Já to u sebe řeším slim receiverem a normálními pasivnimi repráky.
    Po všech stránkách lepší řešení až na to místo co potřebuješ na receiver.

A kolik HDMI máš v TV? Možná by šly konzole napojit tam?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    BEREGOND: silne bych zvazil neco co funguje jako receiver a ma to HDMI vstupy, uz jen prave kvuli ovladani hlasitosti, neverim ze bude spolehlive fungovat ze to rozumi Samsung ovladani, navic na konzoli ovladas hlasitost z konzole, ne?
    Bluray muze nest ruzne stopy, DD 5.1, DTS, DTS-HD, DTS-X, blablabla, pres digital (predpokladam ze se bavime o toslinku nebo koaxu) protlacis jen neco a zapomen na autodetekci, bude to bordel a budes z toho podle me nestastnej...
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    BEREGOND: Jeste doplnim, uz vim o co prijdu a jak to bude fungovat, o virtualni Dolby Atmos coz me zase tolik netrapi.

Coz me privadi na myslenku, co kdyz tim vymenim Sonos za KEF LSX II a pripojim ho digitalnim vstupem? Chapu je to cenove jinde, ale bude to stereo ve finale lepsi nez ten Sonos? Poradi si ten KEF nejak s 5.1 zvukem z Blueraye? Jako chapu ze to bude stereo, spis mi jde o to jestli tomu bude rozumet a nebude zvuku pri prehravani filmu chybet. Ten bonus v necem kvalitnejsim na hudbu me docela laka.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Ahoj, mam otazku, zvazuju koupit Sonos Beam 2 k televizi, ale uz se mi ho nepodari pripojit pres HDMI, mam dve herni konzole a Chromecast. Pokud bych ho pripojil pres digital output s redukci o co prijdu? Bude mi to fungovat?
    Mel by si rozumet pry i z ovladacem ze Samsung televize, takze bych to nakonec stejne ovladal jednim ovladacem, je to tak?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Kdyby nekdo resil jak zapojit mikrofon z headsetu do zvukovky s XLR vstupem, tak mam na prodej tuhle redukci. Funguje, nesumi.
    F-XLR-PRO | 3.5mm TRS Mini-Jack Female to 3-Pin XLR Male Adapter | Mov - Movo
    https://www.movophoto.com/products/fxlr-pro-adapter-phantom-pwr-converter
    MATT
    MATT --- ---
    Prestehoval jsem se a uz mi nestaci jeden receiver na dve dvojice beden, tak se chci zeptat, jestli mate nejakou lepsi alternativu k Topping PA3s, pripadne nejaky duvod proc ho nebrat?

Topping PA3s, stříbrná 8594193721825 | CZC.cz
    https://www.czc.cz/topping-pa3s-stribrna/341462/produkt

bedny Tannoy system 800 https://www.fullcompass.com/common/files/2712-System800SpecSheet.pdf
    MAJA
    MAJA --- ---
    Kdyby měl někdo zájem ozvučit obývák/domácí kino, tak prodám :

AV receiver Yamaha HTR-2071 v černém provedení, plně funkční vč DO.

Set 5.1 repro pro domácí kino Canton Movie MX 100 v černém provedení, kosmetické vady - foto pošlu na vyžádání.
    Přední, zadní i center plně funkční. Subwoofer má nefunkční vlastní zesilovač - vyvedené reprokabely, nabízený AV receiver má zesilovač i pro sub.
    Pro domácí kino v obýváku cca 20m2 plně postačující, aniž by si člověk zaplnil místnost reprobednami.

Výsledky vyhledávání „2071“ – Yamaha HiFi
    https://www.yamaha-hifi.cz/?s=2071
    CANTON Movie 100 MX
    https://akton.sk/canton-movie-100-mx
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Chcípá mi zesák. Budu se muset asi začít poohlížet po novém. Co chci je v podstatě 6.0 - v předu bi-amping na stereo a vzadu dva satelity. V podstatě asi 7.1 s schopnosti biampingu. Mám Marantz a hraje fakt slušně (když hraje - občas se kousne, bouchne do repráku a zablokuje se pro přetížení. Pak je třeba jej resetovat. Včera ale po resetu skočil do vrtule opakovaně. Už to vypadalo, že je konec. Nechal jsem ho den odpojeného od proudu a vzpamatoval se. Ale zhoršuje se to a tuším, že se loučí) Co by jste si dnes vybrali?
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Zdravím, kdo by u nás byl ochoten vyměnit původní baterii v HA-2SE za náhradní? Běžný servis mobilů třeba?
    Můj HA-2SE se začíná nafukovat, tak je asi čas na výměnu.

OPPO HA-2 Portable Headphone Amplifier/DAC Discussion Thread | Page 323 | Headphone Reviews and Discussion - Head-Fi.org
    https://www.head-fi.org/threads/oppo-ha-2-portable-headphone-amplifier-dac-discussion-thread.755879/page-323
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    ASYMETRIC: A když jsme u toho bastlení, tak by se dalo použít i raspberry třeba s hifiberry amp nástavbou :) Ale úplně to nejlevnější řešení to asi nebude.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    OMNISLASH: Pokud jsi trochu bastlíř, tak na tohle použití v pohodě stačí i něco takovýho, deska s integrovaným zesilovačem TPA3116 kterou napájíš třeba zdrojem z laptopu, celková cena pod 500. Ale dostaneš to co je na fotce, tj. je to fakt jen osazená deska bez krabičky a nejsou k tomu konektory na repráky a zdroj.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    OMNISLASH: jeden vc. FM a BT
    Fonestar AS-1515 jas1515 | CZC.cz
    https://www.czc.cz/fonestar-as-1515/333940/produkt
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Existuje nejaky zesilovac do, rekneme, 3k (tedy ne za 4 nebo 5), ktery by spolehlive fungoval? Cekam od toho v podstate jen to, ze to bude hrat, nesesmahne mi to pocitac, ktereho vystup integrovane zvukovky k tomu pripojim a nebude to mit tendenci prehnane sumet. Mam tady Tesla ARS 824, tedy 4 ohmy a 10W. Poslednich 20+ let mi tady hraji na "zesilovaci", ktery vznikl tak, ze mi kamarad upravil nejake tehdejsi shitozni plastove genius bedynky tak, aby bylo mozne k nim tyhle repraky pripojit. S tim, jak to hralo jsem byl spokojen, nemel jsem zadne vyhrady. Stari uz je na tom "zesilovaci" ale celkem citit, ma vykvedlane konektory, nastaveni hlasitosti uz je tezce vyjete, takze na nej radeji vubec nesaham, etc,.. Rikal jsem si tedy, ze bych to nahradil za opravdovy zesilovac. Ovsem vzhledem k tomu, ze jsem po zvukove strance absolutne nemel problem 20 let poslouchat zesilovac s shitty bedynek za 350 korun, nemam nejak tendence davat do toho vic, nez treba ty zminene 3k.
    Existuje neco, co by vyhovovalo?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ASYMETRIC: VOZKA tady stokrát vychvaloval produkty Topping, tak si ho vyfiltruj.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Nevíte, jestli nějaká zavedená firma dělá zesilovač kombinovaný s USB-DAC, který by se dal připojit k PC a k reproduktorům HECO Interior 80s? Nepotřebuji BT ani další vychytávky, ale opravdu mi stačí jen zesilovač, který bude fungovat jako zvuková karta. Na internetu jsem v rozumné velikosti (něco jako tahle Aiwa - https://www.hifiengine.com/manual_library/aiwa/aa-16.shtml) a ceně (do 10.000) našel jen Fosi audio, ale netuším, jaká je to kvalita. Pak tam na mě ještě vyskočil AQ M4 DO USB, ale tam je SNR 86dB, což mi přijde dost slabé. To i ten FOSI má papírově 106dB.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SDN33: V každé běžné místnosti máš vlivem akustiky oproti bezdozvukovému měření trochu posílené basy, a v menších místnostech se to obecně děje více než ve větších místnostech (záleží i na konkrétních rozměrech a umístění beden). Takže bedny určené do větších místností jsou někdy konstruované tak, aby měly o něco silnější basy samy o sobě. A když je pak umístíš do malé místnosti, můžou být přebasované. Jestli to je i případ těchto je třeba vyzkoušet, opět to bude spíš o náhodě než o tom že by to byla nějaká sofistikovaná konstrukce počítající s konkrétně velkou místností :).
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VOZKA: Ten Topping vypadá fakt slušně! Hodně dobrý featureset za tu cenu.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOZKA: Jasan dík, no. No já si to nechám spíš tak jako pro klasické ozvučení, ne že bych dělal diskotéku. Proto by mě zajímalo, proč se v komentářích na Mallu dokola objevuje, že se to hodí od prostor 40m2 a víc. To jakože se na slabé hlasitosti nerozeznějí? Já s pasivníma bednama nemám vůbec zkušenost. Ale už jsem nad rámec, myslím, že jste mě poradili už dost :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam