JIRKA_AKA_HOUBA:
Na podzim jsem řešil něco podobného; třeba to pomůže.
Bedny jsem měl, zesilovač z 80. let začal blbnout, tohle vše napojené přes změť kabelů a redukcí, přepínačů...
Koupil jsem Denon DRA-900H (ve slevě), slouží i jako přepínač HDMI vstupů (xbox, chromecast, občas pc), ty vedou do projektoru.
Hudbu si mohu pouštět přímo na zesilovači (nebo vlastně AV receiver?) buď přes BT, AirPlay, nebo to umí přímo Spotify.
Mám to v konfiguraci 2.0. Subwoofer by připojit šel. Na prostorový zvuk nemám vhodnou místnost
Jak to vidím po několika měsících používání:
+ funguje to
+ přepínání vstupů je přehledné - prostě točím knoflíkem, pokud se to nějak nechytne "samo"
+ Zesilovač se ze standby režimu probouzí v pohodě. Pokud se vypíná projektor, vypne se také.
+ Hudbu to přehrává, jednoduše...
+ Stávající gramofon se po několika stěhování rozpadl, ale je to přichystané i na nový.
+ Dá se ovládat z mobilu, má v sobě i webserver s pěknou webovou aplikací. Ovládám jen hlasitost, když není jiný dálkový ovladač v dosahu.
* V obchodě mi slibovali dlouhodobou podporu SW aplikací DENON (firmware, mobilní app)... tak uvidíme.
* Dolby, HDR apod. neřeším, nevím..
- zabírá dost míst
- spotify aplikace má občas výpadky (vypadává zvuk, jako kdyby byl problém s připojením... ale internet nemám úplně top)
- dálkový ovladač je složitý, spousta tlačítek - ale vlastně není potřeba
- chtěl jsem utratit méně peněz
- má na mě zbytečně moc funkcí
- tuhle jsem přes to chtěl prohlížet nějaké fotky z USB a neumí to - asi jen hudbu z USB disku? Technicky by to umět mohl... Ale jasně, k tomu to zařízení není.
---
Ještě jsem uvažoval o již zmiňovaných KEF LSX II LT. V obchodě hrály moc pěkně. Ale; neumí více HDMI děr a cenově to nevycházelo moc dobře. Krásné byly, to jo ;)