• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FENRISMOLESKINE
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---

achjo, ja jsem odolavala fakt dlouho tyhle posse moleskine ./ nicmene uz me strasne zacalo stvat jak se z zadnejch jinejch skicaru bud a) neda skenovat za b) vobrazky se smudlaj vo sebe - pripad krouzkovy vazby, z niz se sice skenuje dobre, ale nici se v ni veci.
    narodni muzeum.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    DUKON: to neva, já tam mám dvakrát "je" :)
    DUKON
    DUKON --- ---
    AHASVER: jop, souhlas o te snobarne je to tady mimo misu
    jsem mel po ranu rypavou
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    DUKON: já si třeba sedmej rok nechávám dělat zápisníky. nejde mi o to, že se do nich dobře kreslí. prostě jen dlouhodobě vybírám věci (ve všech možnejch oblastech), který mi sedí a který se mi líbí a mám dobrej pocit z toho, že je používám... v tašce většinou nosím až pět zápisníků, protože to je prostě pro mě důležitá věc. poslední tři a půl roku jsou dva až tři z toho moleskine. teď mám ještě tarakan a dva custom made
    možná je to snobárna, ale myslim, že nemá smysl nad tim brečet, zvlášť ne ve společnosti lidí, pro většinu z nichž to tak není a většina si uvědomuje, že to svým způsobem snobárna je a že to tenhle nános má za sebou

jinejma slovama, prezentovat tenhle názor je zrovna v tomhle klubu je asi dost scestný ;)
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    DUKON: Treba v lete jsem byl v Amstrdamu a celej stastnej jsem si tam v docela velkym obchode, kterej se zameroval na kreslire, koupil skicak (byl na skicak drahej). No ale zjistil jsem, ze je naladovanej obyc ctvrtkama ktery u nas poridim za 3kc. Byla to odeme celkem snobarna, protoze jsem ho koupil kvuli tomu, ze je z Holandska a ze je v kuzi:) Ted se vali v prachu. No aspon vzpominka. V cechach jsem po mesici koupil moleskine.. nebe a dudy.
    DUKON
    DUKON --- ---
    FLYBOJ: jo to mas recht, nejsem ilustrator a pokud nebyl doted nikdo schopny najit papirnu, co dela dobry papir na skicovani, tak potom zadna
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    DUKON: jak uz tu bylo receno nekolikrat. Pro dost lidi moleskine neznamena "moleskine", ale proste kus kvalitniho papiru s vybornym povrchem na kresleni. To, ze se vyrabi v milionech je jedine dobre. Dost velky snobstvi by asi bylo ho shanet jen kvuli tomu, ze se vyrabi nekde na kolene a ma tak velkou historii.

btw: "spisovatelsky" poznamky neresim. Na to je podle me moleskine zbytecnej luxus. Jestli chci, aby poznamka vydrzela, nebudu ji uchovavat v bloku. (jakymkoliv)
    DUKON
    DUKON --- ---
    Puvodni Moleskine (francouzsky vyraz pro voskovy papir pouzity na prebalu) produkovala anonymni rodinna firma v Tours 1850 - 1985.

Modo & Modo z Milana pak od 1998 rozjeli chytry marekting biz, postaveny na predstave ze pouzivam "stejny" vyrobek jako mnoho slavnyvh prede mnou :)))
    v kazde knihkupectvi si jej ted muzete kouipit jen proto ze se vyrabi v milionech narozdil od tehdejsi domaci dilny s par obchodama v Parizi.

s digitalem je dnes kazdy fotograf a s Moleskinem minimalne spisovatel nakupu
    cest vyjimkam!
    BINABIK
    BINABIK --- ---
    MYDRIM: to je super:) Hodně se mi líbí ten první:) jak z nějakýho RPG :) Ale všechny ty kresby jsou super;)
    MYDRIM
    MYDRIM --- ---

AHASVER
    AHASVER --- ---
    myslim, že už bych se po několika letech, diářích, denících a sešitech mohl po zakoupení tohohle nazývat sběratelem :)

LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    Avizo.

Výprodej diářů 2009
    Právě začíná výprodej posledních kusů všech dostupných druhů diářů Moleskine 2009. Od 1. února 09 s 30% slevou pouze v Café a knihlupectví Fra a eshopu Fra.cz.
    EELK
    EELK --- ---
    jen info:
    kdybyste nemohli nějaký druh Moleskinu sehnat a nebyl ani v Café a knihkupectví Fra (http://www.fra.cz/cz/cafe-a-knihkupectvi-fra/, tam by měli být všechny aktuálně v ČR dostupný druhy, doplňovaný 2x týdně), napiště na moleskine@fra.cz, nebo na Facebook (http://www.facebook.com/profile.php?id=1417245726&ref=name#/group.php?gid=24057774546), vždycky je pár kusů ve skladu.

ps: na kreslení sešit opravdu není ideální, zkuste standardní zápisník, reportér, nebo skicář, popř. akvarelový skicář...
    ANDRASTE
    ANDRASTE --- ---
    MYDRIM: Ja mam tenhle tenky, navic jsou ty listy takove zazloutle. Na kresleni tuzkou/fixou celkem ok, ale na cokoliv s vodou je naprosto nepouitelny. (akvarel, rozmyvatelne pastelky, atd...)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    MYDRIM: jo, to by mohl byt on...
    MYDRIM
    MYDRIM --- ---
    CORNHOLIO: Myslis ten klasicky?.. (Ten ma taky fialovy pasik) Zlty "heavy acid free paper", tvrda cierna (aj ked asi aj inej farby sa vyraba) vezba. Ten mam tiez, aj velky (cca A5), aj A6 este nerozbaleny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam