YMLADRIS: já jsem vůbec neřekla, co s poznatky dělám, řekla jsem jen, co mě baví poznávat nejvíc,) ono je otázka, jestli je vůbec možný to "potrubí" nějak neměnit, když jsem jeho součástí, tak jako tak, tzn. pak jde spíš o to, jestli ho nějak měním aktivně, nebo pasivně tc. bla bla bla,)
jo... koncepty úchopů se mění, spíš než stavění a bourání to beru jako proměnu v proudu času, zkušenosti a dalších podnětů.
což imo zdůrazňuju tím použitím slova proces...
neberu to primárně tak, že si udělám koncept a jeho prizmatem pak pozoruju svět, dokud se koncept někde nezačne zadírat a je potřeba ho zbourat a sestavit novej...
spíš beru všechno, "potrubí", universum jako "ultimátní komplex skutečnosti", do kterýho svými způsoby pronikám. pohled/vnímání se mění se zkušenostmi...
jsem tak trochu hodně meta... metalogik,)))
u mě to asi probíhá nějak kulatěji a kapalněji, než u tebe, symbolicky převedeno do verbální sféry... nezaujímám žádný názor definitivně, ani na okamžik, žádnou představu, zároveň se snažím vnímat co nejširší paletu všemožných představ, nejen svých, přičemž každá nese určitou informaci o pozorovateli i pozorovaném...
a protože ty představy, koncepty, tváře, dumání se neustále proměňuje, nejen proto, že se mění pozorovatel, ale i pozorované, přijde mi zajímavější sledovat ty procesy "za tím"... ty jsou sice taky proměnné, ale je tam nějaký... společný soubor algoritmů, nebo jak to nazvat...
prostě "naslouchám", jak se taktuje vesmír...
nevím, prostě nemám potřebu zaujímat nějaký postoj vůči něčemu, aniž by to znamenalo, že k tomu nějaký postoj nezaujímám, ale přitom zároveň nevylučuju to ostatní... já jsem asi nějaký hrozný paradox (kdo ne),)