• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELBreakthrough - prorážení skořápky reality
    BIOH
    BIOH --- ---
    já teda nevim, ale není ve většině rostlin růstový hormon, který je nutí růst směrem nahoru a za sluncem. Když naklíčené semínko do hlíny, tak si vždicky najde cestu nahoru, takže imho nemůže to nikdy růst dolu?
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: hehe tak tenhle argument jsem jeste neslysela,DD nejakou dobu tyhlety kvetinace vzhuru nohama ale frcej - argumentovali ale vetsinou prostorem a dyzajnem))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    lol

TOMATOGARDEN.CZ - Tomato Garden - Šťavnatá a voňavá rajčata po celou sezónu - Úvodní stránka
    http://www.tomatogarden.cz/
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KOKES: nehumánní a humánní, to jsou takový florentský koncepty ze 14. století, který mají v současný době mnohem blíže k pokryteckejm kecům než čemukoliv jinýmu. Já v tom spíš narážel na snahu implantovat naše kulturní normy do jiných společností... podobně jako je třeba teďka velký téma užívání ayawasky těhotnými ženami v Brazílii.
    KOKES
    KOKES --- ---
    DARJEEL: co je nehumánní? že je nechávají sežrat supy? humánní je nechat se sežrat červy, ofc:-)
    politik si asi ohříval polívčičku na další volby.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    NEW YORK - I mravenci odcházejí do důchodu. S tímto zjištěním přišli američtí vědci, kteří zkoumali kolonie středoamerických mravenců střihačů, napsal server BBC World.
    Mravenčí důchodci přenechají práci mladým - www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/mravenci-duchodci-prenechaji-praci-mladym-fgs-/ln_veda.asp?c=A110416_153331_ln_veda_mev
    Postupně s tím, jak tito mravenci, křížovkářům známi jako atta, stárnou a opotřebovávají se jim kusadla, opouštějí tvrdou práci. Jinak řečeno, jdou do mravenčího důchodu. Jakmile starší mravenci přestanou stříhat listí, přesouvají se na úkoly spojené s přepravou.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL: Ta čísla co se za co účtuje jsem teď taky viděl černé na bílém. Milé je, jak to tam je tak pěkně rozpočítané: 8000 rakev, 650 oholení, 850 oblečení, 470 dezinfekční prostředky, 1950 květiny, 550 projev řečníka, atd. atd. :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ZIKE: Moje planeta, konkrétněji nevím.
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    DARJEEL: celkem memetic ten quote od Antoina ;) v cem to bylo?
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: přesně tak, myslím, že mu jednou poděkují.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Jacob Barnett,12, with higher IQ than Einstein develops his own theory of relativity | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1369595/Jacob-Barnett-12-higher-IQ-Einstein-develops-theory-relativity.html
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Já to fakt nechápu, co to značí, a kam ta naše kultura směřuje... sereme si doslova pod sebe, kvůli vlastní lenosti a pohodlnosti zavíráme oči před neudržitelností vlastního životního stylu a ještě odsouváme zásadní témata do pozadí, aby nerušili náši bublinu, do které jsme vlezli...

mi připomíná...

"Až si budeme vědomi své úlohy, byť sebenepatrnější, pak teprve budeme moci v poklidu žít a zemřít. Neboť to co dává smysl životu, dává ho i smrti"

- Antoine de Saint-Exuipery
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: jj... taky mě napadlo, jak se k tomu postavil ředitel. Příjde mi, že se v něm clashla role managera školy s rolí pedagoga, respektive že bohužel vyhrála role managera... kdyby to byl učitel co pro to, tak by se k tomu možná postavil jinak...

jj, pro děcka průlom, no ale celkově je to fakt smutný...

Včera jsem si byl sednout s moc fajn kamarádkou, která teďka začala učit u nás na gymnázium, kam jsem kdysi chodil... no a říkala něco podobnýho, že třeba některý děcka třeba neví, jak vypadá slepice a tak podobně. Pro nás něco nepředstavitelnýho, ale jak se zdá, tak fakt penetrující tvrdá realita...
    Ještě teda mi příjde dost podezřelý, že ty učitelé s tím něco nedělají, pamatuju prá filmů tipu chléb náš vzezdejší nebo powaquatsi (či jak se to psalo, sry za zkomolení)... dá se pustit jeden film na jednu hodinu a asi by děcka dost valili oči.

Je to podobné, jako téma smrti... obchází nás, je všude kolem, všechny nás čeká, ale mluvit o ní je skoro tabu... a to i třeba na sociálních pracovištích, odkud pacienti většinou odjíždějí v černé limuzíně. Co vím, tak tam je to většinou tak, že zaměstnanci mají velkou potřebu se o tom tématu bavit a řešit ho (přece jenom, když Ti v práci několikrát do měsíce umře někdo, o koho se staráš na posledních krocích, tak je to dost pochopitelné), ale vedení tomu většinou není moc nakloněné.

Připomíná mi to jeden Sternův text z jeho první knihy média, psychoanalýza a jiné perverze... to urputné lpění na životě a odsouvání smrti do sociálního nevědomí je vlastně děsně nekrofilní... a všichni víme, co se děje se supresí témat, který nás vlastně fascinují... neurózka!

Dokonce prý se poslední dobou ustupuje od pohřbů, lidé se nechodí se svými blízkými ani rozloučit. Nemluvě o zákonech ohledně mrtvých, člověk, kdyby chtěl vlastního bližního pochovat bez pomoci předražených služeb (snesení mrtvoly o každé patro, 200 korun apod., fakt hrůza), tak ho normálně zavřou do kriminálu. A pak to dopadá tak, že sme naposledy za pochování pratetičky zaplatili skoro 30k (cypiče, škoda, že sem u toho nebyl, když sem zjistil, co mámě všechno naúčtovali, tak kdybych byl u toho, tak vyhrnuju rukávy, taková nestydatost!!) a pak když šla babička s bratránkem dát na hřbitov kytku, tak se tam válela kyčelní kost. Mimochodem tohle kdyby se táhlo někde na soud, tak z toho ta pohřební služba má taky pěknej problém, ale už z principu... takovejhle stav mi příjde fakt neutěšenej (kromě toho, že mě to celkově fakt nasralo). Odříznutí člověka od podstaty jeho bytí, od jeho příbuzných jakmile naposledy vydechnou, a ještě k tomu je na to napojenej byz, že by se z toho člověk posral...

A vrcholem je, když nějaký západní politik valí do Tibeťanů, aby změnili svůj pohřební ritus, protože je nehumání... blebleble
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DARJEEL: jak se to vezme - pro ty děcka to byl určitě slušnej průlom do jejich vize světa - teď už budou maso vidět jinak a třeba se budou i zajímat, odkud přišlo na jejich stůl ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: kam sme to dopracovali, že se rodiče rozhořčují, když jejich dětem někdo ukáže základní planetární cyklus...
    to je fakt spíš opozitum průlomu, zásek jak se patří....
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Celý týden se děti měly učit, jakým způsobem lidé žili v době kamenné. Projekt zaujal i otce několika žáků, místního zemědělce, který vyučujícím nabídl, že školákům ukáže, jak se dříve získávalo a zpracovávalo maso. Většina dětí podle něj totiž žije v domnění, že maso odjakživa leží v plastových krabičkách překrytých průhlednou fólií v regálech obchodů. Učitelé údajně váhali, pak ale "praktickou ukázku" odhlasovali.

Podle německého serveru Spiegel muž přinesl do školy "šedobílého králíka s velkýma očima". Ukázal ho dětem a vysvětloval, že kdysi neexistovaly žádné lednice, ani mrazáky, a že lidé chovali živá zvířata, která po určité době zabili a snědli. Pak školáky požádal, aby kolem zvířete udělali kruh. Každé dítě muselo vystoupit a se slovy "sbohem, milý králíčku" se rozloučit. Děti zvířeti také měly poděkovat, že ho později smějí sníst.

Když se všechny děti s ušákem rozloučily, zemědělec vzal něco jako kyj (po vzoru doby kamenné), zvíře zabil, pak stáhnul. Druhý den se po školním dvoře rozvinula vůně pečeného masa, děti totiž v rámci projektu králíka opekly na ohni. To už ale do školy dorazila i řada rozhořčených rodičů, které den předtím zarazil pohled na pobledlé tváře zamlklých potomků.

"Moje dítě se teď ptá, odkud se bere maso, které máme doma," uvedla podle serveru jedna z naštvaných matek. Ředitel školy Georg Krauss celé věci litoval, údajně o ničem nevěděl.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/v-ramci-vyuky-o-dobe-kamenne-si-nemecti-skolaci-opekli-kralika-pue-/zahranicni.asp?c=A110331_184418_zahranicni_btw
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    NYA: Jo tak to zrovna nevim, video sem jeste nevidel :) S.Greer je uz nejaky ten patek v tomto ohledu velmi znamy. Jeho projekty a vysledky jeho snazeni jsou "velmi slusne", mirne receno. Zkus si o nem neco vygooglit. Na nyxu o zadnem klubu venovanem jeho projektum nevim :) ale pokud te zajima vice ... jsem si jist, ze id TLUSTEI jakozoto velky zastance jeho prace te dokaze spravne nasmerovat a informovat :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    :: OSEL.CZ :: - Proč italská studená fúze nemůže fungovat
    http://osel.cz/index.php?clanek=5501

aha :)
    NYA
    NYA --- ---
    KUBBE: počkej, na tom videu mluví o ufo? to jsem si nevšimla ... v jakém kontextu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam