No já mám Jaroslava Duška velice rád, a nemohu nijak zpochybnit to, co jím pozvaný Henri Monfort říká o sobě, zní to zajímavě, a chce se mi to věřit. Ale mám jednu závažnou pochybnost - Henri tam také mluví o Sai Bábovi, kterak on že dovede materializovat jakousi prazákladní energii či co, do formy prachu nazvaného Vibhuti, kterak materializuje drahé kamení z tohoto prachu apod., a že to vlastně ten Sai Bába pracuje s toutéž energií, kterou se Henri Monfort živí.
Na netu jsem našel docela dost svědectví o tom, že Sai Baba byl podvodník a homosexuální pedofil. Vibhuti, které materializoval, je podvod, protože prý vždy držel nějakou tabletu, kterou rozdrtil a hrál tak materializaci. Stručně: Iluzionista. Svědectví s dalšími odkazy např. zde:
http://www.jitrnizeme.cz/view.php?cisloclanku=2005051701 -- doporučuji, je to zábavné počtení, jak blbí až lidi mohou být.
Takže platí: nesežrat bezmyšlenkovitě všechno. Tím ale nechci říct, že Monfort je podvodník, a že pránická výživa je nemožná. Je to jenom neuvěřitelné, nerovná se automaticky nemožné.