• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELBreakthrough - prorážení skořápky reality
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    ‎"A monk prays for an elderly man who had died suddenly while waiting for a train in Shanxi Taiyuan, China."

    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---


    Flower of Life + Universal Mandala - Divinorum.cz
    http://divinorum.cz/symposion/flower-of-life-universal-mandala/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Einstein by měl určitě radost, protože pokud platí vysvětlení s vykopnutou supermasivní černou dírou,
    tak máme v ruce pěkné podpoření obecné teorie relativity, která by se tím pádem osvědčila i v oblasti brutálně velkých gravitací
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Giant Black Hole Catapulted Out Of Galaxy | Video - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bAZgDn8QL3A#!


    Lze supermasivní černou díru vykopnout z galaxie?

    Gigantické černé díry, které sedí jako nenasytná gravitační monstra v jádru galaxií, obvykle považujeme za natolik supermasivní, že s nimi vůbec nic nehne. Jenže, to by pochopitelně nebyl vesmír vesmírem, aby ani taková jistota zůstala neotřesitelná. Jak se zdá, i osud černé veledíry o hmotnosti miliónů až miliard Sluncí se může dramaticky změnit.

    :: OSEL.CZ :: - Lze supermasivní černou díru vykopnout z galaxie?
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=6290
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KAREN: jo pripomnelo horynu, pripomnelo zfetovanost ale taky bych si vsadila na ten humor, resp. on nechce aby M. delal jeho web. Vypada to ze M. nechape a nechape a nechce toho nechat. I udela Stern twist o kterem vi ze ho M. zverejni na vsech internetech; nacez je jasne ze kdyz by M. nekdy chtel delat Sternuv web, lidi uz budou vedet ze to asi :) neni autenticky autorem posveceny Sternuv web.

    Mineno, Sterna beru jako cloveka ktery si rad hraje s radikalnima prostredkama. Ale neznam ho tak netusim.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ne ze bych ho znala, ale prijde mi to jako takovej hodne zvrhlej pokus o humor (nebo se dostal do slozitejsich psychickych potizi nebo se necim vyjizdi, ni?) - pripomina mi to jak maily od toho... horyny
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    TADEAS: no mě to teda po letmém prohlédnutí docela nadzvihlo, asi budu mít Sterna v nelibosti, myslel jsem že je to víc gentleman :)

    Ale jako jasně, známe větší breakthrough (čímž neshasuji to co pastuje Brozkeff), co třeba něco z litl buk of bandas? ,)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    BROZKEFF: breakthrough kam konkretne? :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Od: Jan Stern
    Datum: 15. května 2012 15:23
    Komu: Mordemy

    Chápu, jak ta situace je komplikovaná. Pokusím se to popsat: pokud bychom tvořili oficiální stránky, byla by situace jasná – já bych byl formálně jakoby autorem všeho na tom webu (viz třeba Viewegh na svých stránkách: viewegh.cz/autor.php#1 a značka (nebo co to je) Mordemy by byl jakýsi technický správce nebo firma zajišťující provoz stránek. Tak tomu však nemůže být, neboť žádné oficiální stránky mít nechci. Pak je druhá možnost, že někdo vytvoří stránky o Janu Sternovi, jako když fanynka vytvoří stránky o Tokio Hotel. Pak však musí být jasné, že nejsou oficiální, že autorem textů není Jan Stern ani Tokio Hotel, že se jimi on (oni) nepředstavuje (nepředstavují) . Pokud chce autor takových neoficiálních stránek zůstat na úrovni patnáctileté fanynky, vytvoří ty stránky pod nějakou dětinskou přezdívkou, takže autorství textů nebude jasné a bude to jen jakýsi obvyklý blogistický blaf.

    Pak ale nemůže očekávat, že ten, o kom ty stránky jsou, bude na obsahu nějak spolupracovat. On může takové stránky strpět, možná dokonce musí. Ale jistě tam nebude psát. Druhá varianta je, že záměr autora je vyšší a serióznější, pak se pod své dílo podepíše svým občanským jménem. A u takto povýšeného blogu může očekávat spolupráci jiných lidí, dokonce i toho, o kom ty stránky jakoby pojednávají a získá si tak prestiž, která stránky umístí někam do zóny mezi oficiální stránkou a stránkou patnáctileté fanynky.

    Já vnímám, že tato druhá varianta je pro vás nepřijatelná. Respektuji to a dovedu si představit, že vytvoříte v rámci první zmíněné varianty (jako jakési Mordemy) stránky o Janu Sternovi s některým z těch divných podtitulů, a opravdu se mne nemusíte ptát na nějaké povolení, protože s tím musí každý veřejně vystupující člověk počítat. Pak ale budete odkázán na své vlastní síly při přípravě – a upřímně, bez jakékoli urážky, opravdu si nedovedu představit, co byste tam chtěl psát. Ať už jde o mne nebo mé knihy. Upřímně vás od takového záměru zrazuji a doporučuji celý ten projekt raději stornovat. Naopak doporučuji vytvořit onen obecný web o psychoanalýze, ten by skutečně mohl být velmi užitečný, byť by byl zpočátku spíše skromný, a já bych byl ochotný třeba vypracovat na něj pár hesel o svých vlastních pojmech.

    Jinak, co se týče těch mých knih, já je mám opravdu jen jako relax a nic jiného. Prostě se tím bavím. Za žádnou z těch knih jsem nedostal jednu jedinou korunu a na nějaké lidstvo, pokrok, osvětu a podobné hovadiny se můžu vykašlat. Takže nic jiného než relax to pro mne ani nemůže být. Doporučuji vám to samé – dělat věci pro zábavu, nebo pro peníze, každý jiný důvod je na houby.

    Co se týče toho mého marketingu, tak on opravdu již neexistuje (narozdíl od prvních dvou knih) a do značné míry je to zapříčiněno mým nezájmem na tom tzv. brandu pracovat. Mám v úmyslu vydat ještě jedu, maximálně dvě knihy, spíše dodatkových, a tím se ta věc pravděpodobně uzavře. Nakladatel to asi vydá a jak si to prodá, je jeho věc, já už kvůli tomu šaškovat nebudu. Proto jsem taky odmítl všechny televize, rádia apod. Prostě mě ten brand už nezajímá, já si jen vydám pro vlastní potěšení ještě jednu, dvě knihy a tím je hotovo.

    Takže vidíte, že má motivace k celé věci je velmi nízká, což je pro vás dosti nevýhodné:-)

    Neberte mé storno celé věci jako něco osobního. Doufám, že vás to moc nerozlobí a nedeprimuje. Věřím, že pro psychoanalýzu můžete se svými jistě nemalými schopnostmi ještě udělat mnohé.

    Mějte se fajn

    JS



    ———-

    Od: Mordemy
    Datum: 15. května 2012 16:01
    Komu: Jan Stern

    Situace není komplikovaná. Je naopak velice jednoduchá. Vy se to snažíte komplikovat.

    To s tím jménem bohužel absolutně nechápete. Mordemy je REÁLNĚ skutečnější, než Petr Švec. To se můžete vztekat, jak chcete, ale je to prostě tak. I ta “virtuální” prezentace Mordemyho na síti JE reálnější, než Petr Švec v takzvaně “skutečném životě”. Pokud to nevidíte, tak nechápete, jak funguje Síť. To, že vy sám jste si na sebe upletl bič a Jan Stern je vaše reálné jméno, to je prostě váš problém. Nebo-li je to přesně naopak, než tvrdíte. Dětinská je snaha naprat všude svoje “občanské jméno”. Dětinské je bazírování na vlastním egu jako by to bylo něco tvrdě reálného (a nikoliv jen náš konstrukt). Je naprosto šílené, že člověk jako vy, který ve svých knihách vysvětluje, co jsou to symboly a jejich významy, dokáže bazírovat na občanském jménu (které ten symbolický význam samozřejmě nemá – o čemž to celé je) a kvůli takovéhle kravině se vykašlat na něco, co mohlo mít smysl.

    Pokud píšete svoje knihy “jen tak”, jako relax (což vám ani náhodou nežeru), tak upřímnou soustrast.

    “…dělat věci pro zábavu, nebo pro peníze…” Jasně, takže buď oralitu nebo analitu… no hlavně, že vám ten “oidipovský vesmír” drží pohromadě. Good job!

    Po tom, co jste v týhle konverzaci předvedl (a měl jsem upřímně řečeno chuť několikrát vás poslat do hajzlu, ale pokaždé jsem se ovládl a řekl jsem si, že mu to ještě jednou po lopatě a znovu vysvětlím) samozřejmě web janstern.cz na truc vytvořím a budu ho udržovat. Uvidím, jestli se mi tam podaří vymyslet nějaký výstižný vtip na vaši osobu nebo tak něco, budu muset ještě popřemýšlet, ale janstern.cz protlačím na první místo v Googlu, i kdyby to mělo trvat pět let, to se spolehněte :-)

    To, že se něčeho bojíte je ok, ale to, že se takhle sráčsky zašťiťujete kravinama jako je “občanské jméno” a nejste schopnej otevřeně komunikovat, to je fakt na pěst. A snaha zahrát to celý do autu, že vy vlastně “jen píšete o psychoanalýze”, že jste “jen esejista”, že “je to jen marketingově mrtvá zábava a relax” je už úplně dementní. Chápu, že se možná cítíte jaksi odhalen (což samozřejmě popřete a vysmějete se mi s tím, že si hraju na psychoanalytika), ale to je prostě něco, co si musíte vyřešit sám se sebou a necpat mi vaše vlastní obrany v každým mailu.

    No nic, tahle výměna měla pro mě osobně brutální hodnotu, protože není nic lepšího, než když se člověku podaří demaskovat jeden z vlastních “otcovský vzorů”. Takže v zásadě “díky”. Ačkoliv to byl fakt boj a nasranej jsem konstantně od začátku týhle naší ultimátně schizoidní výměny názorů.

    Mějte se, hodně štěstí v dalším psaní a blablabla (dosaďte si libovolnou frázi).

    Podepsán

    Pan Občanské Jméno



    ———-

    Od: Jan Stern
    Datum: 15. května 2012 16:25
    Komu: Mordemy

    Mohu vás ujistit, že je mi upřímně jedno, co je na prvním místě na Googlu, stejně jako je mi naprosto lhostejné, jak funguje Síť. Považuji za komické, že někdo, kdo o mne nic neví, nechápe ani zbla z mých textů, ani nerozumí byť jen základům psychoanalýzy, chce vytvářet stránky o mne, leč i to je mi lhostejné a máte pravdu, ano tohle je asi ta Síť. Hromada keců lidí vašeho typu.

    Napište tam cokoli. Podepíšete-li se raději přezdívkou, bude to ve vašem případě asi přeci jen rozumné.

    Od počátku naší komunikace jsem se ničeho nebál, jen jsem se pokoušel vám nějakou civilizovanou formou sdělit, že nechci, abyste vytvářel mé oficiální stránky.

    Zároveň vás musím varovat, že budou-li vaše stránky jako oficiální vypadat, podniknu adekvátní právní kroky.

    S pozdravem

    Jan Stern



    ———-

    Od: Mordemy
    Datum: 15. května 2012 18:12
    Komu: Jan Stern

    Pokud budete podnikat “adekvátní právní kroky”, s radostí vám pošlu své občanské jméno, adresu trvalého bydliště a číslo mých spoďárů.

    S pozdravem,

    Mordemy



    ———-

    Od: Jan Stern
    Datum: 18. května 2012 13:03
    Komu: Mordemy

    Jestli si myslíš, ty zkurvenej nácku, že nevím, kdo jsi a kde bydlíš, tak se moc pleteš….



    ———-

    Od: Jan Stern
    Datum: 18. května 2012 13:37
    Komu: Mordemy

    Co taky čekat vod zkurvenýho Brňáka, patříš do plynu ty i celá tvoje zdegenerovaná famílie



    ———-

    Od: Jan Stern
    Datum: 18. května 2012 14:20
    Komu: Mordemy

    A ještě něco si do toho rozhovoru doplň tohle: seš jenom hovno z vidlákova, tvoje máma byla stoprocentně cikánská štětka a jen to vysvětluje, že tě okamžitě neuškrtila, jakmile jí ze smradlavý kundy vylezlo něco takovýho, jako si ty.



    ———-

    Od: Jan Stern
    Datum: 18. května 2012 14:23
    Komu: Mordemy

    Uvidíme, jak budeš vtipkovat, až ti budu stahovat nehty kleštěma



    ———-

    Od: Jan Stern
    Datum: 18. května 2012 14:30
    Komu: Mordemy

    A nejsem žádnej levicovej publicista, ale revoluční KOMUNISTA, ty rychnovský podprase



    ———-

    Od: Jan Stern
    Datum: 18. května 2012 14:33
    Komu: Mordemy

    A taky ti můžu konečně říct, co si myslim vo celý tý zkurvený psychoanalýze: je to jenom hromada žvástů pro pár zakomplexovanců. Používám to jenom proto, abych si dělal prdel z buržoazních hoven, jako seš ty. Je to celý jeden velkej fór, ty kokote!!!



    ———-

    From: Jan Stern
    Date: 2012/5/18
    To: Mordemy

    Přijde den, zúčtujeme spolu!
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: I když... z té komunikace mezi Sternem a Mordemym (autorem toho webu) mám nakonec spíš pocit, že to nepochopil ten Mordemy, a Stern je celkem nad věcí.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL: věc má podivné pokračování :-/
    Když je „humor“ smutný
    http://www.blisty.cz/art/63582.html
    "Sice už jsem na Internetu zažil leccos, ale tohle bylo poprvé, co mi někdo napsal (cituji) „ty zkurvenej nácku“, „patříš do plynu ty i celá tvoje zdegenerovaná famílie“. Notnou chvíli jsem mžoural na monitor a přemýšlel, jestli se mi to jen nezdá. První, co mě napadlo, že se Janu Sternovi někdo naboural do emailové schránky. Můj mozek prostě odmítal uvěřit tomu, že by něco takového mohl napsat zrovna on. O pět minut později přišel email „Uvidíme, jak budeš vtipkovat, až ti budu stahovat nehty kleštěma.“
    Za poslední týden jsem dostal na několik desítek mailů, v kterých Jan Stern vyhrožuje smrtí mě a celé mojí rodině a kde mě častuje těmi nejhoršími možnými nadávkami. Souběžně s tím začal masivní komentářový spam na mém osobním blogu, kde Stern používá několik různých internetových identit (píše ze stejné IP adresy) a doslova hovoří sám se sebou. Celé to vyvrcholilo tím, že mi Stern poslal posměšný mail s odkazem na jeho úterní rozhovor zde na Britských listech."
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    tak provalil co už jsme dávno věděli, ale to neva, stejně je to bezva spisovatel u jehož textů pravidelně slzím smíchy a bolí mě bránice jako nikdy :)))

    Byl to jeden velký vtip. Ale neomlouvám se
    http://www.blisty.cz/art/63527.html
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL: Ahoj, k Botanicule - nestihl jsem tu deštně-pralesní promo akci s "choose a free price", takže jsem to měl za standardních 10 dolarů, nevím kolik z toho šlo na prales pokud vůbec něco.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AMBIENTIUM: botanicula je prý i pro nejmenší, tak můžeš vyzkoušet... dáš pár doláčů na rainforest, trochu vývojářům na pivo a můžeš zkusit, jak k to mladej Ambientium dává :o) to klikání by mohla být docela úspěšná strategie, ale někdy asi bude třeba spíše trpělivosti a opatrnosti, zvlášť v závěrečným fightu :)
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    DARJEEL: Ja bych taky preferoval hru, kde se jen tak klika a ruzne by se tam neco delo. Zadny kliknuti by nebylo chyba (btw. u me tohle je program na delani hudby). Tuhle hru by milovaly i deti. Nas Radovanek nekdy hraje tak ze ruzne klika.... Jednou jsem s nim hral hru Broken Sword a byl tam hlavolam, jakasi sachovnice a musely se tam poskladat figurky do spravneho stavu. Ja jsem si to zacal malovat na papir a vymyslet. Paralelne vedle toho Rada (4 roky) klikal. Ja byl jeste dost daleko od finalniho reseni, kdyz se ozvalo "tramtadada", a bylo to vyreseny :o) A takto hraje i dalsi hry, kdyz je to na nej moc slozity, a kupodivu je docela uspesny...toz to jen tak naokraj...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    YMLADRIS: jasně, chápu, měli by teda začít dělat hry, který nebudou dělaný jako task-management, ale to je asi dost těžký :o)
    jinak je to klasika, furt myslím na Junga, hrajeme si na hrdiny :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    je to jedina hra kterou jsem byla ochotna hrat dele nez 2 minuty (muz naridil, protoze mel dlouho hodne prace, nestihal hrat a tudiz mu na Steamu klesalo jakesi hodnoceni pres dosazene achievementy, toz jsem mu musela dosahovat achievementy, OMG). Ja jsem extremne neherni typ. BOtanicula fajn, dokud je to stylem kliknu a objevi se neco mileho. Jak mam shanet slepice ci co tak jsem to zabalila, protoze to uz prilis pripominalo skutecnou praci v praci (myslet hlavou :)). Tak mam pouze omezeny nazor. Uzijte si!!
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: jeste si to zahraj vsechno, ja mela nejvetsi stresy,DD z bludiste a jinejch ukolu, kde musis mit hbitou mys.)
    YMLADRIS: doplnila jsem si vzdelani - jo, tak to je takhle vytipany ze hry solidne hrabaci))) mne to asociuje inkriminovane pasaze hry, tak to jde, ale bohuzel si moc nedovedu predstavit, ze by si to clovek pustil jako kulisu nekde v kavarnicce nebo doma u kaficka;) nicmene oproti soundtracku to "pribaleny" album Dva - Hu je uz uplnej zmatek;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    YMLADRIS: jo, tak to nevím, on projekt Dva je dost hrabací sám o sobě :)))
    mně se na tom líbilo (přišlo převratný) spíš to, jakej efekt na psychiku má ta hra. Sem zvyklej na rpgčka, realtimeovky, tombriderovky apod. a tam jsou to nervy, přesnost, rychlost, kombinatorika a tak vůbec to dělalo "zrychlený" stavy. U téhle hry se krásně vymedituju a uklidním. Takových moc není, i jiný adventury jsou někdy o nervy :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam