• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    BONDA
    BONDA --- ---
    Něco pozitivního.
    The Unique Energy of Each Myers-Briggs Type
    http://personalitygrowth.com/the-unique-energy-of-each-personality-type/
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    KU13AR: ano, myslim si ze mozu byt obdobia, ked clovek je taky alebo taky, ale ked ambivalentnost medzi 2 typmi, max troma, nie viac

a tiez najlepsie robit jeden druh testu a co najkvalitnejsie, ziaden stylom iba 20 otazok a hotovo
    BONDA
    BONDA --- ---
    BOD
    BOD --- ---
    napsaný mě jen utvrdilo v doměnce že jsem někde mezi nebo se swičuju podle okolí I/ENFP
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    Já bych to spíš otočila. Samota není IMHO ničí základní potřeba. Introverta ale sociální kontakty vyčerpávají,a naopak jsou pro něj zajímavé interní věci, které může řešit o samotě. Proto se vyhýbá lidem, neboť na ně má jen omezenou kapacitu, ale introvert není vlastně nikdy "o samotě" vždycky je navíc sám se sebou.
    Extrovert na druhou stranu se komunikací a interakcí s ostatními nabíjí a samotu příliš nesnese, protože tam nemá nic čím by se mohl sám zabavit.

Druhá věc, která nemusí souviset je jak moc se dotyčný člověk té komunikace nebo interakce účastní sám. Znám extroverty, kteří toho moc nenamluví, ale společnost vyhledávají, bez omezení. Nebo moc komunikativní nejsou a jsou osamělí a stěžují si, že by klidně s někým trávili čas, ale nemají s kým.
    Naopak já se nechám klidně zatáhnout do debaty s extrovertem a mluvím třeba stejně hodně jako on, který se tím dle jeho vlastního popisu "úžasně nabije", zatímco mě to mezitím tak vyčerpá že nemám náladu další lidi vidět týden.

Lidé, kteří jsou schopní zabavit se i o samotě ale i společnost lidí je nijak nevyčerpává, ti nejsou ani vyhranění extroverti ani introverti.
    Samozřejmě ta hranice není z extrému do extrému skoro nikdy, ale někdo nezapadá většinově do žádné z těch dvou kategorií.
    BONDA
    BONDA --- ---
    BOD: Inrovertní dítě má takovou potřebu samoty, že si svých pár hodin denně radši ukrojí že spánku, když jinak nejde. Když po dnu o samotě cítíš, jak se v tobě všechno uvolnilo, zařadilo, uspořádalo, vyrostlo a kolik energie ti to dalo, pak jsi introvert. Pro introverta je samota základní a přirozený stav a každá, (tj. i příjemná) komunikace jeho narušení, vybočení z rovnováhy. Pak se musí chvíli balancovat a vracet zpět.
    BONDA
    BONDA --- ---
    BOD: Podle mě se introvert pozná nejen podle určitého nedostatku pohotovosti, bezprostřednosti a přirozenosti v chování, ale spíš podle vztahu k samotě.
    BOD
    BOD --- ---
    BONDA: když zpětně čtu na co jsem původně reagoval tak jsem předchozím postem mimo mísu, jsem asi switch I/E, nebo spíš někde napůl cesty
    BOD
    BOD --- ---
    BONDA: já jsem introvert a nemám sociální kontakt bez problémů, snažím se to zakrýt a chovat se jako by nebyl a protože to neumím, stávám se celkem přirozeně středem pozornosti ;)
    přijde mi to celkem klasické maskovat jedno přehnanou hrou na druhé
    BONDA
    BONDA --- ---
    BOD: inroverti nemají podle mě sociálni kontakt bez problémů a středem pozornosti se tak přirozeně nestávají. Atd.
    KAI
    KAI --- ---
    JOHNY115: vsak mne MBTI taky nikdo nevezme :) ale modla by to byt nemela.

krome chabe kritiky vyhranenych typu to jeste pokulhava ve srovnani s horoskopama, resp. s "vse-a-nic-nerikajicimi" charakteristikami. nemyslim si, ze popisy mbti typu jsou tak vagni, ze se v nich snadno shledne kdokoli a timpadem nemaji smysl.

souhlasim ale s tim, ze vyuziti v personalistice je znacne precenovany a dulezity jsou pri vyberu lidi na urcite pozice mnohe jine charakteristiky nez jen ty z MBTI a ze MBTI je omezujici, protoze clovek, kdyz je motivovany a pro vec zapaleny, se umi ucit, rozvijet a prekonavat omezeni sve preference.
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    KAI: kdo psal tu kritiku jak kdyby o MBTI nic nevedel, vcelku stupidni video
    pokud vim tak mbti netvrdi ze clovek je jeden vyhraneny typ, proto jsou ty roviny s % a ruzne bodovani

na druhou stranu, jsou lidi ktery podobou extremistickou perspektivu na mbti maji, ze jaky ma mbti velky vyznam a jak rozhodujici to je ... coz je taky totalni blbost, takze jako kritika toho je to fer

MBTI failuje na mnoha urovnich, ale furt je to lepsi nez dratem do oka, uplne nesmyslny to neni
    KAI
    KAI --- ---
    takhle nam rozslapat babovicky!

Why The Myers-Briggs Test Is Totally Meaningless From ...
    https://curiosity.com/...=20151115fbmyersbriggs#why-the-myers-briggs-test-is-totally-meaningless-vox
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KU13AR: Niektorí ľudia sú iní v práci a iní v súkromí napríklad. Typ sa im môže meniť i podľa toho, v akej spoločnosti sa ocitnú. Ja musím v práci potláčať P a byť J, aby som bola úspešná, takže Jéčka svojim spôsobom imitujem, ale akonáhle som doma, tak som zasa nefalšované P. Inak z toho, čo píšeš, ťa vidím ako F :)). Keď nemáš princíp MBTI testu zmáklý do detailu, tak ti ho nálada ovplyvňovať môže (hlavne E a I = keď ti je smutno, vychádza ti introvert, pretože nemáš náladu dvíhať telefóny a byť stredobodom pozornosti atd.). Kolegyňa je zasa na hrane F a T. V práci je T a doma F. Ja som T v oboch a napriek tomu, že v práci pristupujeme k veciam podobne, v súkromí sa správame inak.
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    je možné, že sem před 3 lety byl ENFP a teď mi vyšlo INTP? je možné, že je to ovlivněno např. vztahem s druhým ENFP a člověk pak zaujímá jiné "role" či se posouvá v typu? já to spíš cítím tak, že mám chvilky kdy je to tak nebo onak a když si člověk dělá test když je veselej nebo když je smutnej a chce klid, tak to ovlivní i výsledek
    BOD
    BOD --- ---
    BONDA: to imho dost sedí i na mě (z popisu ENFP ten pocit nemám) při testech mi vždy vyjde INFP
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    BONDA: taky bych to brala aspoň na čas, jsem INFJ a pořád si dělám nějaké starosti, nadměrně se vciťuju (a proto se vyhýbám jedné známé, která si ze mě dělá "emocionální odpadkový koš" - vždycky když mě uvidí, začne se mi svěřovat se všemi svými starostmi a výsledek je, že já jsem obtížena jejími starostmi ještě několik dní a ona si libuje, jak si dobře popovídala - jo, odložila si u mě vše těžké, já pak skoro nemůžu dál, jí je znovu do zpěvu :))), jsem šíleně slušná a nemůžu nikomu ublížit ani trošičku, protože jeho bolest cítím na sobě, hrozně divný! A spokojená sama se sebou samozřejmě taky nejsem.

BONDA
    BONDA --- ---
    DIVA: Dá se s tím žít. :) A to, že mě lidi baví, mi nijak nevadí, naopak. Akorát na té spokojenosti se sebou se musí pracovat, to máš pravdu. Fakt není vždycky motivující, často naopak.

Poznatelné pole se nikdy nevyčerpá :) Každý je jiný - jestli horší či lepší, to je relativní a není to většinou moc zajímavý. Prostě jiný a jinak vzrušující.

Admirers. Colours are divine, sounds are miracle, cities are magic, nature is awesome, people are angels, their world is heaven. Beautiful and unre… | Pinterest
    https://www.pinterest.com/pin/488218415832477403/
    DIVA
    DIVA --- ---
    BONDA: to zní jako příšerná past. s tím bych se snažila nějak pohnout. najít si dosažitelné cíle a vnímat jejich dosahování. ráda se mám ráda a dopřeju si. možná bys k sobě mohla být trochu vlídnější? .)

mi vesměs lidi přijdou taky "záhadní". nemám moc vytříbenou schopnost je předem odhadnout, na první setkání prokouknout jejich motivace, porozumět jejich charakteru. ale když k tomu dojde, bývám i zklamaná a v žádném případě nemůžu říct, že by mě každý nekonečně zajímal .) často se pole poznatelného jednoduše vyčerpá a poznatky nic nového ani dobrého nepřinesly. nevadí jde se dál .) jestli si myslíš že každý stojí za to, prostě se pleteš, tak to není. každý jsme jiný, někdo lepší, někdo horší
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam