• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    KAI
    KAI --- ---
    takhle nam rozslapat babovicky!

Why The Myers-Briggs Test Is Totally Meaningless From ...
    https://curiosity.com/...=20151115fbmyersbriggs#why-the-myers-briggs-test-is-totally-meaningless-vox
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KU13AR: Niektorí ľudia sú iní v práci a iní v súkromí napríklad. Typ sa im môže meniť i podľa toho, v akej spoločnosti sa ocitnú. Ja musím v práci potláčať P a byť J, aby som bola úspešná, takže Jéčka svojim spôsobom imitujem, ale akonáhle som doma, tak som zasa nefalšované P. Inak z toho, čo píšeš, ťa vidím ako F :)). Keď nemáš princíp MBTI testu zmáklý do detailu, tak ti ho nálada ovplyvňovať môže (hlavne E a I = keď ti je smutno, vychádza ti introvert, pretože nemáš náladu dvíhať telefóny a byť stredobodom pozornosti atd.). Kolegyňa je zasa na hrane F a T. V práci je T a doma F. Ja som T v oboch a napriek tomu, že v práci pristupujeme k veciam podobne, v súkromí sa správame inak.
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    je možné, že sem před 3 lety byl ENFP a teď mi vyšlo INTP? je možné, že je to ovlivněno např. vztahem s druhým ENFP a člověk pak zaujímá jiné "role" či se posouvá v typu? já to spíš cítím tak, že mám chvilky kdy je to tak nebo onak a když si člověk dělá test když je veselej nebo když je smutnej a chce klid, tak to ovlivní i výsledek
    BOD
    BOD --- ---
    BONDA: to imho dost sedí i na mě (z popisu ENFP ten pocit nemám) při testech mi vždy vyjde INFP
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    BONDA: taky bych to brala aspoň na čas, jsem INFJ a pořád si dělám nějaké starosti, nadměrně se vciťuju (a proto se vyhýbám jedné známé, která si ze mě dělá "emocionální odpadkový koš" - vždycky když mě uvidí, začne se mi svěřovat se všemi svými starostmi a výsledek je, že já jsem obtížena jejími starostmi ještě několik dní a ona si libuje, jak si dobře popovídala - jo, odložila si u mě vše těžké, já pak skoro nemůžu dál, jí je znovu do zpěvu :))), jsem šíleně slušná a nemůžu nikomu ublížit ani trošičku, protože jeho bolest cítím na sobě, hrozně divný! A spokojená sama se sebou samozřejmě taky nejsem.

BONDA
    BONDA --- ---
    DIVA: Dá se s tím žít. :) A to, že mě lidi baví, mi nijak nevadí, naopak. Akorát na té spokojenosti se sebou se musí pracovat, to máš pravdu. Fakt není vždycky motivující, často naopak.

Poznatelné pole se nikdy nevyčerpá :) Každý je jiný - jestli horší či lepší, to je relativní a není to většinou moc zajímavý. Prostě jiný a jinak vzrušující.

Admirers. Colours are divine, sounds are miracle, cities are magic, nature is awesome, people are angels, their world is heaven. Beautiful and unre… | Pinterest
    https://www.pinterest.com/pin/488218415832477403/
    DIVA
    DIVA --- ---
    BONDA: to zní jako příšerná past. s tím bych se snažila nějak pohnout. najít si dosažitelné cíle a vnímat jejich dosahování. ráda se mám ráda a dopřeju si. možná bys k sobě mohla být trochu vlídnější? .)

mi vesměs lidi přijdou taky "záhadní". nemám moc vytříbenou schopnost je předem odhadnout, na první setkání prokouknout jejich motivace, porozumět jejich charakteru. ale když k tomu dojde, bývám i zklamaná a v žádném případě nemůžu říct, že by mě každý nekonečně zajímal .) často se pole poznatelného jednoduše vyčerpá a poznatky nic nového ani dobrého nepřinesly. nevadí jde se dál .) jestli si myslíš že každý stojí za to, prostě se pleteš, tak to není. každý jsme jiný, někdo lepší, někdo horší
    BONDA
    BONDA --- ---
    DIVA: Já bych to stejně brala, aspoň na nějakou dobu. Mám až moc empatie a myslím, že se dokážu vcítit skoro úplně do všeho (INFP), ale jsou některé věci, které se mi přece jen představují těžko: spokojenost sama se sebou a pocit, že "mě někdo nebaví". Dovedu si představit, že mě někdo zraňuje a nechci s ním proto trávit čas (to asi známe všichni), ale nedovedu si moc představit, že by mě někdo nezajímal (ať už je jeho inteligence vyšší nebo nižší než moje). Všichni lidi mi přijdou zajímaví a záhadní. A pokud by se to stalo a někdo mě "nebavil", asi bych se cítila tak, že moje inteligence u něj selhala a nedovedla jsem k tomu člověku najít klíč. Takže zase sama se sebou nespokojená. - To je fakt úplně opačnej okraj spektra. :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    BONDA: abych to doplnila o stinnou stránku věci: je to neprozíravé a jaksi nezodpovědné z hlediska věcné reality. ta vnitřní nespokojenost obvykle člověka stimuluje k pokroku, různé obavy podněcujou prevenci, čili psychický nekomfort může člověku sloužit ku prospěchu .) já si každý tento rozumný prvek musím vnutit. a přesvědčit se nebývá snadné .)
    BONDA
    BONDA --- ---
    DIVA: To musí být hrozně příjemný, cítit se takhle. Ani si to nedovedu představit.
    BONDA
    BONDA --- ---
    ELIZHANNAH: Podle toho, jak znám ENFP, k nim přesně tohle patří: sociální kontakt bez problémů, nevadí jim být středem pozornosti a jsou ve společnosti angažovaní, dokonce občas něco (často nárazově) zorganizují a s každým se znají, zajímají se o lidi, podporují je, každý vnímá jejich charisma a o milostné nabídky nemají nouzi - ale pak jdou domů, zavřou za sebou dveře a uvědomí si svou osamělost, kterou povrchní sociální kontakt nepřekryje. Zavrtají se do postele, vybrečí se a ráno zas někomu volají a něco řeší nebo podnikají.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MART1NKA: tak to je zajímavý kontrast .) já jsem naopak chronicky až bych řekla nedotknutelná bahnem dění .) je to samozřejmě tak trochu nezájem a nedostatek soucitu, takže občas musím cíleně prověřit jestli si blaženě nelebedím třeba někomu blízkému na noze, jestli víš co myslím ,) ale z hlediska mého rozpoložení si není možné přát něco lepšího. k věcem příštím vzhlížím s nadějí, věcí minulých nelituju, toho co je teď si užívám .) a opravdu jsem zaskočená takovým rozptylem v rámci jediného "typu". možná teda mi takto hraje do karet moje vyhrocené P .)

ve věci biologických hodin dokonalá shoda .) netoužím po dětech, nikdy jsem po nich nezatoužila a celý můj vztah k "rodině" je přinejlepším vlažný. a věkem brzy překlenu svůj přirozený reprodukční potenciál .)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    DIVA: Ja som dosť vyhranené T. Navyše vďaka častému sťahovaniu (nikde ma to dlho nebaví), som o veľa kontaktov prišla a s vekom to už tak ľahko nejde. Jo, na vysokej tá bezstarostnosť ešte bola aj u mňa. Ja som skôr nonstop nespokojná, pretože stále vidím kopec vecí pred sebou a chcem ich hneď! a štve ma, že ich nemám. A až ich dostanem, tak ich nechám nedokončené a už ich nechcem... Peklo toto :).
    Kolegyni tiež vyšlo ENTP a ona žije celý život v Prahe, má silné puto s domovom. Jediné máme fakt spoločné. Ani jedna nie sme také tie vydávacie sa typy, čo sa nevedia dočkať dieťaťa, ani keď by nám už teoreticky mali tikať biologické hodiny. Zatiaľ sa nedeje nič. Z nás domáce hospodyňky nikdy nebudú.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MART1NKA: ja ako entp ,) jsem osamělost opravdu nikdy nezažila afaik, reálným okolnostem navzdory. se sociálnem to mám mnohem snazší, možná jsem méně vyhraněná v T/F. vztahy navazuju neustále, vždy když narazím na zajímavou osobnost. když mě někdo konkrétní nebaví, vždycky je po ruce někdo další, kdo zaujme .) a taky jsem od přírody vybavená hodně silnou schopností být spokojená :) dosud jsem si myslela, že je to součást profilu, tahle bezstarostnost
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    DIVA: Ja ako ENTP osamelosť poznám dobre, pretože mám na ľudí prísny meter. Málokto ma zaujme na dlhšiu konverzáciu a priatelia buď žijú na druhej strane republiky, alebo je s nimi ťažká domluva (so mnou tiež, čo si budeme hovoriť). Kedysi ma bavilo skúmať ľudí, chodila som sa často zoznamovať, teraz sa síce rada zoznamujem, ale zaujímavých ľudí ubúda. Tčko ti dáva menej citového súznenia s ľuďmi. Z môjho okolia sú Fkové holky oveľa šikovnejšie v udržiavaní a nadväzovaní vzťahov. ENTP kladie vysoký dôraz na intelektuálne kvality svojich známych a baví ho skúmať. Akonáhle preskúma, ide ďalej, pretože stereotyp ee. Ľudia sú spotrebný materiál. Preto sa často ocitne samé, i keď je extrovertné. Ostávajú len dlhoroční kamaráti, ku ktorým si človek vytvoril väzbu kedysi dávno.
    DIVA
    DIVA --- ---
    ELIZHANNAH: enfp je romantická duše .) kdyby byl entp, osamělost by neznal
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Ten můj známý je ENFP. Vysvětluje to něco?
    DIVA
    DIVA --- ---
    MART1NKA: předpokládejme že jde o T dospělce, který už si (ať jakkoli) cestu k lidem našel, už má okruh vazeb se kterými může pracovat. někdo širší, někdo uzší, dost možná podle E/I
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    DIVA: To sa naozaj nedá takto špecifikovať. T zas ťažšie hľadá k ľuďom cestu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam