MART1NKA: INTJ je pravda vyhraněné dost, ale třeba mému typu ISTJ by se s tím žilo líp než s ISFJ . Je to občas peklo.
Ta ochranitelská vnucená láska je pro mě neustojitelná od vemni nízkého dětského věku.
ISFJ – Wikipedie
https://cs.wikipedia.org/wiki/ISFJ
* Jedná se o velmi citlivé a zásadové lidi, kteří často staví zájmy rodiny a přátel před své vlastní
= "Přece neodjedete když jsem navařila, dej si štrůdl i když máš alergii na pšenici, přece se to nevyhodí, já nemůžu k doktorovi i když nevidím na jedno oko, musím připravit svačiny"
* Mají rádi když někdo druhý převezme iniciativu a začne aktivně jednat. Často pak své okolí v dobré víře k nejrůznějším akcím přemlouvají a nutí
= "já bych tam šla ale to by se tam muselo zavolat, a já zrovna nemám čas, a koukala jsi na tuhle akci? Myslíš že by šly sehnat lístky? Ale já pořád nemám tu kartu na placení online..."
* Při dlouhodobých procesech vyžadují opakované ujišťování a průběžné vyhodnocování, které jim potvrdí, že jsou na správné cestě
= "a nemám to linecký cukroví vykrajovat i kolečkama? A mám to vůbec dělat takhle? Co myslíš, já vůbec nevim?"
Uf, a to je tohle jen slabej odvar reality