• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: A Ty?
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Objektivní v tom slova smyslu, ve kterém jej někteří lidé užívají, pro mě neexistuje. Existuje to pro mě ve významu - je na tom obecná shoda.
    BONDA
    BONDA --- ---
    *v souhlasu
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Tam to mám vlastně docela stejný. Vždycky raději v napětí a proti, než s v souhlasu a plynutí.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Z podstaty. Jak je někde nějak moc jasno a jednotno, hledám jiný pohled na věc, chci pootočit perspektivu. A dívám se, jestli někde neleží oběti té jednoty - ať už ve smyslu opominutých skutečností nebo ve smyslu vyloučených odlišných jedinců.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Pro mě je systém asi většinou něco, co mě provokuje k pře-myšlení, pře-skupení.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SATOO: no jasně, jde komunikovat tak, že ti ten druhý porozumí, jenomže toho dociluješ tím, že odfiltrováváš všechno, čemu by nerozuměl a tím pádem komunikuješ jen tak napovrchu, což tě neuspokojuje, je to tak? Jestli jo, tak to důvěrně znám...
    BONDA
    BONDA --- ---
    Jaké reakce ve vás vůbec budí slovo "systém"? Je ve vašem životě systém spíš něco, co vás stále provokuje hledat díry a nadhazovat alternativy, anebo je to něco, co má slibný potenciál být funkčním nástrojem a co případně hájíte proti narušitelům? Je nehybný systém spíš nepřítel nebo spíš dokonalý cíl?

To mě jen tak aktuálně napadlo, asi je těžké odpovědět.
    BONDA
    BONDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Já jsem na to asi nalítla, ale navadí mi to. :)
    BONDA
    BONDA --- ---
    Mně přijdou všichni fajn. Podle mých známých a přátel - INTP jsou v pravém slova smyslu cool (a tím velmi přitažliví), INFJ mají ohromný vhled, intenzitu prožitku a opravdovost, INTJ umí uchopit věc ze svého nadhledu a usouvztažnit ji po svém k ostatním věcem, utvořit si svůj vlastní myšlenkový systém, který je jim (a někdy i ostatním) oporou. Všechno to jsou velké dary, když se s nimi dobře zachází, a taky dobrá inspirace.
    BONDA
    BONDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Tak to INTP mi zapadá k tomu, proč se mi líbí, jak přemýšlíš. Už dávno jsem tu psala, že inteligentní INTP holky jsou pro mě velkou inspirací. Někdy "jsem" taky INTP a cítm se tak dobře, ale to F je pořád někde se mnou a dřív nebo později se projeví.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Přesně a vtipně řečeno. :)
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: A rozumíš jim, proč vidí trávu?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja si ako NT žena pripadám a vždy som si pripadala divne (medzi ženami, nie medzi mužmi), kým som nestretla ST ženu (zdravím). Príde mi, že som otrochu flexibilnejšia, ale tiež to môže byť mylný dojem. A mám tendencie sa obklopovať NT ľuďmi (chlapmi, žien moc nie je), takže predstava mať doma INTJ chlapa ma vôbec nedesí, práve naopak.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: Jinak ENFP jsou boží a rozumí každému a hlavně všemu skrytému a důležitému - s tím naprosto souzním. :)
    BONDA
    BONDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: A jaká jsi MBTI skupina?

SATOO:
    RUZOVYKOLOUSEK: V čem jste nesrozumitelní?
    BONDA
    BONDA --- ---
    SATOO: A nerozumí Ti třeba jiní INFJ? Popřípadě všichni ostatní, kteří s Tebou mají něco společného?

Zvláštní, já jako "podivín" INFP jsem třeba nikdy neřešila, že by mi někdo nerozuměl. Tenhle pocit neznám. Kdybych měla pocit, že mi někdo nerozumí, snažila bych se vysvětlit.

To není míněno jako kritika, jen jako otázka.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SATOO: Ty jsi tuším taky INFJ jako já, co? Taky si dokážu krásně lhát do kapsy... :) A pamatuju si, že když jsem objevila MBTI, v prvním testu vůbec mi vyšlo, že jsem ISFJ, což je moje matka, která odjakživa chtěla, abych byla jako ona. Dost dlouho jsem se snažila samu sebe přetvořit v ISFJ, až postupem času mi došlo, že to prostě nejsem já... njn, jsem INFJ, praktická vživotě nebudu... :))
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SATOO: No já u většiny otázek vím, že nevím. :-D

Třeba u "You do not let other people influence your actions." – Vím, že nechci, bojuju proti tomu, ale obávám se, že mnou jiní lidi a emoce cloumají dost, no. Tak dávám většinou neutrální odpověď. Takových příkladů je skoro polovina těch testů. :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ALONSY: Tak ne, no, buď blbej test, nebo vyplňování, ale nesedí to ani náhodou. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam