JONKA: Mikova tomu Fe rika "potreba harmonie ve skupine". Jeden (dle mne) INFJ mi to popisuje tak, ze ta Ni docela jede vhledy tykajici se mezilidskych energii. Jako ze prijde do mistnosti, chvili vnima lidi a uz tak nejak vidi, co se deje, kdo si co jede na vzorce, ... jako by co by kdo potreboval, kde vznikne jakej konflikt.. (nevim ale na beton zda to je jeho osobni skill nebo je to obecne INFJ, ale dava mi to smysl)
Lidi s dom Fe maji tendence pachat dobro. Vi, co je pro tebe dobry, budou za tebe bojovat. Budou prosazovat harmonii ve skupine. Tak nejak casto bez ohledu na to, co si o tom jednotlivec mysli - jim jde o to kolektivni dobro.
Pokud jsi INFJ, nemas Fe jako dominantni, ale slouzi ti jako pomocna pro ty tvoje vhledy a intuice.
Prijde mi, ze (inteligentni) INFJ vidi, ze mezilidske interakce nelze provozovat bez bourani a vytvareni utrpeni. Coz ho casto dost blokuje (ma vubec smysl lidem neco rikat? neco po nich chtit? jsou to vetsinou jen tupa zvirata..) Chce to vedome se rozhodnout, ze urcity veci chces zkouset delat, .. chces zit ve vnejsim svete.. a nelze to zaridit bez konfliktu. Je to jako kdyby ses na stary kolena rozhodla naucit se chodit. Pady jsou neodvratne a bude jich mnoho, ale v podstate dojdes kam potrebujes, postupne