• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    JONKA
    JONKA --- ---
    ještě mě napadá – jak jako NT typy prožíváte emoce? ty stereotypy často zní, jako že NT emoce moc nemají, ale to je přece blbost, to F tam není za emoce, stejně jako T není za myšlenky, žejo, ale stejně mi tenhle stereotyp celkem brání tomu pořádně porozumět.
    JONKA
    JONKA --- ---
    INTP party mě zaujala.
    WRIGLEY: jestli to nebylo jen konkretne na Mart1nku, tak ja bych rozepsani INTP x INTJ celkem ocenila, zakladni teorii teda mam celkem nastudovanou, ale vypadas, ze to umis nejak lip vyhmatnout, tak by me to zajimalo. ja se totiz porad neumim zaradit, puvodne jsem se mela za INFJ, na zaklade testu a potom i po precteni Teorie typu, ale to jsem mozna byla ovlivnena uz tou znalosti vysledku testu. Docela mi tam sedela ta Ni skrz nekolik konkretnich prikladu, ale ted si cim dal vic uvedomuju, ze si vlastne umim predstavit uplne vsechny mozne situace a dat si je jako priklad, protoze jako jo, za nejakych okolnosti vzdycky vsechno muze davat smysl. a priklady NT typu asi chapu vic a casteji a proste mi ten smysl obecne davaji vic. mate me treba ale to, jak tady jini NTP pisou o tom, ze neumi moc reagovat na neci problemy, maji tendenci je resit a neumi politovat, to tak nejak neni moje tema, mam deti a prece vim, ze emoce se musi uznat a nechat prozit. tak co teda, kurnik? coz me teda vede zase k tomu, ze u kazdeho typu si vlastne muzu rict, ze za ty jeho "nedostatky" muze nejaky vychovny kiks od vlastnich rodicu. nebo adaptace na situaci - rozhodne jsem totalne nerozhodna a moc nemam nejakou cilevedomost, tah na branku, ale jsem ve vztahu s chaotikem, takze si nakonec jako planovac pripadam ja a s deadlinama jsem nikdy problem nemela :) takže to Ti x Te v tomhle kontextu, posté a zase jinak, by mě zajímalo.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Keď tu už je INTP party, tak som našla fajn video

    INTPs - 12 Rules for Life
    https://youtu.be/U3Iag5AqGmc
    SITH
    SITH --- ---
    MART1NKA: teď jsi mě úplně nádherně popsala
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Intp dost vadí, když se děje/chce se po něm aby se účastnil něco/něčeho, v čem nevidí logický smysl. Proč to má dělat. (Ti)

    Infp vadí když by měl konat věci "nevkusné", přičemž ten jeho vkus je vysoce individuální záležitost, logické to naopak nemusí být vůbec, ale on prostě nemůže, protože ... Nevím vlastně přesně ale bylo by mu z toho na blití (Fi)

    Tak podle toho bys to taky mohl zkoušet rozlišit. Nicméně pokud se zkoušís otypovat podle testu, můžeš být ještě něco úplně jiného
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    STUART_HAMPLE: INTP (ahoj) má veľmi bohatý vnútorný svet. Je to spôsobené extrovertnou intuíciou spojenou s introvertným myslením. Čo vlastne robíš je, že pozoruješ okolie a v hlave si vytváraš rôzne teórie o fungovaní sveta.
    Ja mám napríklad pocit, že ľudí čítať viem, ale nie preto, že by som vedela, aké majú emócie, to netuším, ale zaraďujem si ich interne do skupín podľa vzorcov chovania, ktoré pozorujem. Zároveň sa tých typov pýtam, čo odomňa v niektorých situáciách očakávajú a to potom robím. Napríklad mám kamarátku, čo sa nonstop sťažuje a moja primárna reakcia je, že zapnem customer support a snažím sa problém riešiť alebo sa v neriešiteľných situáciách (sme na výlete, cestu som vyberala ja, je príliš dlhá, niečo ju bolí) cítim zle, že sa to nedá riešiť. Stačilo sa spýtať, čo očakáva, že urobím v takomto momente a ona že chce len čisto poľutovať. To by ma nikdy nenapadlo, ja keď sa sťažujem, tak len v situáciách závažnosti, že treba volať záchranku. Inak to poľutovanie samotné mi tiež nejde, neviem ako sa to robí. A odvtedy skupinu chronickí sťažovači fejkovo poľutujem a všetci sú spokojní.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    STUART_HAMPLE: ta fantasie a sneni vychazi hodne z toho druheho pismenka N (intuice), to je schopnost vnimat veci, ktere nejsou uchopitelne smysly (vazby a souvislosti, dej v prubehu casu, ...), hodne bezne byva, ze takovy clovek zije vic v budoucnosti (minulosti) nez v pritomnosti.
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Jo, to je přesný...emoční tupost. Vždycky mě bavilo číst o autistech a aspergrech, protože jsem se v mnohém z toho poznával, nazval bych to asi "emoční slon v porcelánu". Taky na mě v tomhle směru docela dost sedí definice schizoida. INTP teda asi sedí víc. Trochu mě mate to, že navzdory tomu, že věci řeším a přemýšlím o nich, mi toho taky spousta "chodí" řekněme jinými prostředky, navíc moje fantazie a schopnost se zasnít, je obrovská...ale je taky fakt, že k tomu přistupuju hodně rozumově. Každopádně moc díky!
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    STUART_HAMPLE: zasadni rozdil je v primarni funkci, kdy jednou je to introvertni citeni (Fi) a v druhem pripade introvertni (logicke) mysleni (Ti).
    Jestli mas tendence nad vsim premyslet a rozebirat, mas Ti, jestli se spis rozhodujes podle toho, jak to citis (lidove intuice), pak budes Fi. Ten rozdil by mel byt obrovsky - urcite nemas oboje. Dalsi poznavaci znak je, jak uz tu zaznelo emocni tupost u Ti.
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Zdravím, nejsem v MBTI tak zběhlý, mám na vás, znalejší, takový dotaz. V testech mi téměř vždycky vychází střídavě INFP nebo INTP... Poznávám se v obou dvou a nedokážu říct, který je věrnější. Dovede mi někdo vysvětlit, jaký je mezi nimi nejpodstatnější rozdíl? Moc díky.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: ja v tom vidim tu teorii za tim a ta muze byt hodne uzitecna, kdyz se spravne pouzije. Kde to ale dost tezko, kdyz mas spatne vstupni data...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: Tak to sa snáď ani nikto netvári, že to je niečo viac ako random kvíz na internete.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    HITOMI: narazim na strukturalni chybu techle dotazniku - vyplnujes to, cim se citis - je to zcela subjektivni a posuzuje se to automaticky dle daneho mustru. Ty vysledky proste ani nemuzou byt dobre, i kdyby se chtelo. Proste takova instantni psychologie...
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    WRIGLEY: teď nějak nechápu, jak to myslíš, samozřejmě to asi jde nějak naklikat, nicméně jsem to sem hodila, jak mi to vyšlo v porovnání s ostatními INTP (mezi které se řadím a o tom rozhodně není pochyb)
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    HITOMI: ze bych si taky udelal intp..?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    No :D Taky INTP, i když se mi to snaží nakecat, že jsem E, to ani omylem :D

    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SITH: Haha, dvojča :)
    SITH
    SITH --- ---
    tak jsem si ten test od MART1NKA: zkusil a jsem INTP .)

    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: Pardón, to je preklep :)
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: entp nejsi rozhodne a pokud ti koucka rekla, ze intp poznala podle dominantniho Fi, tak muze vratit diplom, protoze dokonce primarni funkce intp je Ti (uplny opak, jako ctvrtou funkci ma Fe). Vsak to rikam, ze kolem tohoto tematu je spousta balastu...
    Jeste bych uznal maskulinni Fi (coz sedi k tomu intj, co si myslim), ale to neni neco, podle ceho urcovat typ, to je tercialni charakteristika.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam